Vektklubb

Den perfekte helgemenyen for deg som vil passe på kaloriintaket

Publisert: 2016-08-05 09:39

For de som vil ned i vekt kan helgen være en utfordring. Her får du en helgemeny som både skriker kos og som passer på kaloriinntaket. 

Er du flink i hverdagen, men skeier helt ut både fredag, lørdag og søndag vil den gode jobben du gjorde i uken som var, være bortkastet. For å gå ned i vekt er man nødt til innta mindre energi enn hva man forbruker. Dermed kan man ikke hive seg over den to kilos godteposen selv om det er lørdag.

Men selv om man er opptatt av å passe vekten og er godt i gang med en livsstilsendring, må man kunne kose seg litt når det endelig er helg. Det handler ikke alltid om hva man spiser, men mengden. En sunn livstil handler om balanse og forbehehold. Alt med måte!

Her en helgemenyen for deg som ønsker å passe kaloriintaket, men samtidig få helgekosen med på kjøpet.

Lyst på noe godt? Sunn helgekos du enkelt lager selv

Lørdag

Frokost: Bringebærfrokost

David Engmo / VG

Vil du lage din egen granola? Så enkelt kan du lage din egen supersunne granola

Dette trenger du:
Til 2 porsjoner, 192 kcal per porsjon
0,5 beger cottage cheese, mager så klart
4 ss yoghurt naturell
4 ss musli med honning
100 gram bringebær
10 hakkede valnøtter

Slik gjør du det:
Legg alt lagvis i glass og server!

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Lunsj: Bananvafler

Zahra A. Fulsebakke / @pt__zahra

Dette trenger du:
Til 14 vafler, 115 kcal per vaffel
2 bananer
4 egg
2 ss kesam
1,5 dl speltmel
3,5 dl havremel
2 ts bakepulver
1 ss sukrin
5-7 dl skummetmelk

Slik gjør du det:
Bland sammen alle ingrediensene og tilsett mengden melk som trengs for å få vaffelrørekonsistens. Noen liker tykk røre, mens andre foretrekker tynn røre. Foretrekker du en tykk vaffelrøre tilsetter du mindre melk i røren.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Taco i kveld? Slik gjør du tacoen sunnere!

Middag: Kyllingfajita

Dette trenger du:
Til 4 porsjoner, 474 kcal per porsjon
4 stk kyllingfileter
1 stk paprika, gul
1 stk paprika, grønn
1 stk paprika, rød
1,5 rødløk
4 stk tortilla wraps
Marinade:
1 ts finhakket jalapeñopepper
1,5 fedd hvitløk
2,5 ss frisk koriander
3 ss olivenolje (bruk opptil 1,5 dl til marinaden)
2 ss soyasaus
2 ss worchestershiresaus
0,5 dl presset sitronsaft
0,5 dl presset apelsinsaft
1 ts nykvernet pepper
Tilbehør:
1 dl salsa

Slik gjør du det:
Ta ut frøene på jalapeñopepperne og finhakk dem. Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene. Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten. Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne. Del paprika i tynne strimler og rødløk i tynne båter. Varm tortillas i ovn som anvist på pakken. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme. Rull tortillaen sammen og server med kesam, salsa eller guacamole.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Sliter du med søtsuget? Bli kvitt det med å spise etter klokka

Kvelds: Sjokolade-fondant

Vektklubb

Dette trenger du:
Til 12 porsjoner, 231 per porsjon
125 gram plantemargarin
125 gram sukker
150 gram mørk kokesjokolade
1,5 dl hvetemel
4 egg

Slik gjør du det:
Smelt sjokoladen i vannbad. Smelt margarin i en kjele og tilsett sukker og sjokolade. Rør inn melet og bland i eggene. Ett og ett av gangen.
Fyll røren i smurfe muffinsformer eller andre ildfasteformer av tilsvarende størrelse. Stekes i ca. 15 minutter midt i ovnen på 160 grader til de er faste utenpå. Sett forsiktig på en tallerken når de er ferdige. Pynt og server varm.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Søndag

Frokost: Omelett med kalkun og salsa

Tips til andre frokoster: 3 deilige og mettende smoothiebowls

Dette trenger du:
Til 4 porsjoner, 338 kcal per porsjon
8 stk egg
8 ss vann
16 skiver kalkunfiler pålegg
4 stk vårløk
4 ss salsa
Salt
4 ss flytende margarin

Slik gjør du det:
Vips sammen egg, vann og salt. Skjær kalkunfilet og vårløk i strimler. Smelt maragrin i stekepannen til det freser, og hell eggemassen i pannen. Skyv den inn mot midten slik at den flyter ut til sidene. Legg kalkun, salsa og vårløk på den ene halvparten når eggeblandingen nesten er stivnet. La omeletten steke noen sekunder før den andre halvparten brettes over. Server på talerkner!

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Lunsj: Kyllingsalat med avokado og cottage cheese

Flere oppskrifter: Dette er salaten også menn blir mett av!

Dette trenger du:
Til 4 porsjoner, 314 kcal per porsjon
200 gram kyllingbrystfilet
1 ts olje til steking
150 gram avokado
100 gram reddik
50 gram aspargestopper
250gram ruccolasalat
20 gram alfaspirer
Dressing:
3 dl cottage cheese mager
4 ss pesto

Slik gjør du det:
Del kyllingfileten i biter og den den i pannen med smør. Skyll salat og grønnsaker i vann. Del opp avokado, reddiker og asparges i biter. Legg al på et stort fat sammen med ruccola og alfaspirer. Bland cottage cheese og pesto sammen. Server salaten og dressingen med brød.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Mellommåltid: Bringebærshake

David Engmo

Dette trenger du:
Til 2 porsjoner, 93 kcal per porsjon
2 ss vaniljeis
2 dl lettmelk
125 gram bringebær
Saften av en lime
2-3 friske mintblader

Slik gjør du det:
Kjør alt i en blender. Spar noen bringebær til pynt. Serveres umiddelbart i noen høye glass.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Elsker du pizza? Disse seks pizzaene kan du spise med god samvittighet

Middag: Lakseburger med ananas og chilipaprika

Fikk du med deg denne? Ida Gran-Jansens deilige laksesalat

Dette trenger du:
Til 4 porsjoner, 463 kcal per burger
Marinade:
1 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
2 fedd hvitløk
½ dl rapsolje
Topping:
1 stk. chilipaprika
300 gram fersk ananas i skiver
Tilbehør:
6 blader hjertesalat
4 ss ekstra lett rømme
4 stk. grove hamburgerbrød
2 ss frisk koriander

Slik gjør du det:
Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell over laksefiletene i en stor zippbag eller i en plastboks. La det marinere minst i 30 minutter. Grill ananasskivene og chilipaprika til de er møre. Grill eller stek laksefiletene til de er gjennomstekte. Smør lett rømme på hamburgerbunnen, legg på hjertesalat, krydret laksefilet, grillet fersk ananas, chilipaprika og frisk koriander.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

Kvelds: Bananpannekaker med friske bær

Bettina Kojan

Dette trenger du:
Til 6 porsjoner, 46 kcal per porsjon
2 egg
1 banan
1 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver

Slik gjør du det:
Kjær alt i en blender til røren blit jevn og tykk. Stek deretter som små lapper i medium varm panne. Stek til de begynner å bli tørre på siden som er opp, 2-3 minutter dersom panner er gos og varm, og snu de et lite minutt. Server med friskebær. Vaniljekesam kan også være godt til.

Lagre oppskriften til senere bruk! (Kun for VK-medlemmer)

På vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her