Sunne middager vi har lyst på nå
Mange hevder at frokost er det viktigste måltidet, men vi slår et slag for middagen. Måltidet er viktig både for vekt, helse og familielivet. Her er fem deilige middagsoppskrifter du kan prøve!
Nyt de beste råvarene denne sesongen har å by på. Epler og sopp er aller best på høsten. Prøv deg frem med disse deilige høstoppskriftene.
Skal du ha gjester i helgen, eller vil du rett og slett bare diske opp med en ekstra deilig kosemiddag? Vi har funnet menyen for deg. Med disse gode råvarene kan du lage sunne retter av det beste høsten har å by på.
4 porsjoner, 147 kcal per porsjon
Dette trenger du:
ca.20 stk hakket champignon
2 ss margarin
2 stk løk
1 ss hvetemel
1 fedd hvitløk
1,5 stk buljongterning
1,5 l vann
2 dl hvitvin, tørr 12%
2 ss konjakk
1 ts timian
1 ts basilikum, tørr
Salt og pepper
Slik gjør du:
1 Smelt margarin i en kjele og la smøret putre før du har i hakket sopp og løk. La soppen bli mør og løken bli myk og blank.
2 Dryss mel over og rør sammen. Tilsett krydder, vann og buljong og kok i 10 minutter.
3 Ha i vin og konjakk.
4 Stek noen ekstra soppbiter ved siden av i litt smør. Disse kan brukes til garnityr i suppen. Om du ønsker en mer kremete, glattere suppe kan du kjøre den i noen sekunder med håndmikser.
Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer)
4 porsjoner, 467 kcal per porsjon
Dette trenger du:
500 gram kyllingfilét
1 ss matolje
Spinatsaus:
0,5 beger créme frâiche lett 18 % (Tine)
100 gram spinat, frossen
2 fedd hvitløk
1,5 dl hønsebuljong
75 gram revet lettere Jarlsberg 16%
0,5 ts mineralsalt
0,5 ts pepper
200 gram båndspaghetti, tørr
Slik gjør du:
1 Tin spinaten og la vannet renne godt av.
2 Ha spinaten over i en liten gryte og tilsett resten av ingrediensene til spinatsausen. Bland sammen.
3 La sausen småkoke til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.
4 Stek kyllingen over middels varme i stekepannen til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
5 Kok båndspaghetti som anvist på pakken. Hell sausen over pastaen og server sammen med kyllingen. Pynt med for eksempel sort oliven og server med en grønn salat.
PS! Vi har byttet ut grillkylling med kyllingfilét og vanlig créme fraiche med et magrere alternativ. Den opprinnelige oppskriften ser du på matprat.no
Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer)
6 porsjoner, 335 kcal per porsjon
Dette trenger du:
2 stk epler i tynne båter
2 stk pærer i tynne båter
1 stk skall og saft av 1 stk sitron
2 kvist fra frisk rosmarin, finhakket
2 ts brunt sukker
Smuldretopp:
75 gram valnøttkjerner
150 gram griljermel
75 gram lett og mykt plantemargarin
75 gram brunt sukker
Pynt:
Hakkede mandler
Slik gjør du:
1 Varm ovnen til 190°C. Bland pærer, epler, sitronskall, rosmarin og sukker i en kjele. Tilsett sitronsaft og la det putre sammen 4-5 minutter. Fordel alt i en ildfast form.
2 Hakk nøttekjerner i en foodprosessor. Tilsett griljermel, smør og sukker. Kjør det godt sammen. Fordel miksen over pære- og eplebåtene i formen.
3 Sett formen inn i varm ovn og la den stå ca. 25 minutter til toppen er vakkert gyllen. Dryss over granateplekjerner før servering.
Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer)
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
Les også:
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Mange hevder at frokost er det viktigste måltidet, men vi slår et slag for middagen. Måltidet er viktig både for vekt, helse og familielivet. Her er fem deilige middagsoppskrifter du kan prøve!
Er du opptatt av å spise sunt, og eventuelt kalorifattig, bør du rydde plass på kjøkkenbenken til gresskar!
Lasagne er alltid er hit på middagsbordet, både for store og små! Her er tre oppskrifter der kjøtt er byttet ut med masse deilige grønnsaker.
Denne suppen er proppfull av grønnsaker og er ferdig på 45 minutter.
Trenger du tips til nytt deilig tilbehør som også er kalorifattig? Denne sideretten er så god at du nesten ikke vil spise annet!
Spis godt og sunt mens du enkelt passer på kaloriene. Følg dagsmenyen med fire måltid og et mellommåltid.