FRISK DESSERT: Smuldreepler og pærer i form.

Slankende kos: Treretters høstmeny

Publisert: 2017-09-21 10:39

Nyt de beste råvarene denne sesongen har å by på. Epler og sopp er aller best på høsten. Prøv deg frem med disse deilige høstoppskriftene.

Skal du ha gjester i helgen, eller vil du rett og slett bare diske opp med en ekstra deilig kosemiddag? Vi har funnet menyen for deg. Med disse gode råvarene kan du lage sunne retter av det beste høsten har å by på.

Soppsuppe

4 porsjoner, 147 kcal per porsjon

Oppskrift og foto: vektklubb.no

Dette trenger du:
ca.20 stk hakket champignon
2 ss margarin
2 stk løk
1 ss hvetemel
1 fedd hvitløk
1,5 stk buljongterning
1,5 l vann
2 dl hvitvin, tørr 12%
2 ss konjakk
1 ts timian
1 ts basilikum, tørr
Salt og pepper

Slik gjør du:
1 Smelt margarin i en kjele og la smøret putre før du har i hakket sopp og løk. La soppen bli mør og løken bli myk og blank.
2 Dryss mel over og rør sammen. Tilsett krydder, vann og buljong og kok i 10 minutter.
3 Ha i vin og konjakk.
4 Stek noen ekstra soppbiter ved siden av i litt smør. Disse kan brukes til garnityr i suppen. Om du ønsker en mer kremete, glattere suppe kan du kjøre den i noen sekunder med håndmikser.

Lagre oppskriften i dagboken (Kun for medlemmer)

Kylling med spinatpasta

4 porsjoner, 467 kcal per porsjon

Oppskrift og foto: matprat.no (opplysningskontoret for egg og kjøtt)

Dette trenger du:
500 gram kyllingfilét
1 ss matolje
Spinatsaus:
0,5 beger créme frâiche lett 18 % (Tine)
100 gram spinat, frossen
2 fedd hvitløk
1,5 dl hønsebuljong
75 gram revet lettere Jarlsberg 16%
0,5 ts mineralsalt
0,5 ts pepper
200 gram båndspaghetti, tørr

Slik gjør du:
1 Tin spinaten og la vannet renne godt av.
2 Ha spinaten over i en liten gryte og tilsett resten av ingrediensene til spinatsausen. Bland sammen.
3 La sausen småkoke til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.
4 Stek kyllingen over middels varme i stekepannen til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
5 Kok båndspaghetti som anvist på pakken. Hell sausen over pastaen og server sammen med kyllingen. Pynt med for eksempel sort oliven og server med en grønn salat.
PS! Vi har byttet ut grillkylling med kyllingfilét og vanlig créme fraiche med et magrere alternativ. Den opprinnelige oppskriften ser du på matprat.no

Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer)

Epler og pærer i smuldreform

6 porsjoner, 335 kcal per porsjon

Oppskrift og bilde Frukt.no (opplysningskontoret for frukt og grønt)

Dette trenger du:
2 stk epler i tynne båter
2 stk pærer i tynne båter
1 stk skall og saft av 1 stk sitron
2 kvist fra frisk rosmarin, finhakket
2 ts brunt sukker
Smuldretopp:
75 gram valnøttkjerner
150 gram griljermel
75 gram lett og mykt plantemargarin
75 gram brunt sukker
Pynt:
Hakkede mandler

Slik gjør du:
1 Varm ovnen til 190°C. Bland pærer, epler, sitronskall, rosmarin og sukker i en kjele. Tilsett sitronsaft og la det putre sammen 4-5 minutter. Fordel alt i en ildfast form.
2 Hakk nøttekjerner i en foodprosessor. Tilsett griljermel, smør og sukker. Kjør det godt sammen. Fordel miksen over pære- og eplebåtene i formen.
3 Sett formen inn i varm ovn og la den stå ca. 25 minutter til toppen er vakkert gyllen. Dryss over granateplekjerner før servering.
Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Mager og høstlig epledessert

Få en sterk overkropp helt uten vekter

Slik håndterer du kjærestekiloene

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her