Unngå slankefellene

Publisert: 2008-10-06 13:05

Her er 9 vanlige feller å snuble i når du skal gå ned noen kilo, og forslag til hvordan du kan unngå dem.

Ernæringsrådgiver Lise von Krogh hjelper deg her med å finne gode løsninger på problemene som ofte dukker opp.










Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

VK-kokken: Lapskaus

VK-kokken: Lapskaus

Rotete mat, bare surr Har du tenkt på at en del matretters navn og om de har overførte betydninger? Hva kan for eksempel saus, suppe, grøt og lapskaus bety? Akkurat! Et salig rot, kaos, sammenblanding og en herlig blanding. Det er jo akkurat det lapskaus er. Kjøtt, potet og gulrot er standard minimum, men lapskausen blir både mer smakfull og sunnere hvis du bruker flere grønnsaker. Løk og alle typer rotgrønnsaker setter masse smak på lapskausen. Salt og pepper må til i rause mengder. Og når du først er i gang, lag gjerne nok til flere middager. Lapskaus har nemlig det til felles med pinnekjøtt, ribbe og fårikål at den bare blir bedre av å stå en dag og to. Lapskaus er et rart ord med en helt egen bonus: Svensker klarer ikke å uttale ordet! Det er festlig, bare prøv. Det er ellers en vanlig antakelse at ordet kommer fra lobscouse, en omskriving av "lob´s course", som igjen betyr "måltid for sterke karer". Den forklaringen kjøper jeg, for på Løten dro vi til Brattbakken litt utenfor sentrum, der de serverte lapskaus. Da var vi nesten på restaurant, i forhold til pølseluka på Shell. Denne lapskausen var mørk, akkurat som den bestemora mi lagde. Da jeg kom til Oslo, oppdaget jeg at det faktisk også fins en lys variant. Dette forundret meg mye, men jeg var anstendig nok til ikke å spørre kelneren, for han var svensk. Vi kan slå dem i skirenn, men det blir for pinlig å avsløre at de ikke kan uttale navnet på maten de selger. God graut! Lys lapskaus

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her