Med disse muffinsene kan du imponere med bakeferdigheter helt uten å bake! En eggemuffins med grønnsaker inneholder ca 88 kcal.
Med disse muffinsene kan du imponere med bakeferdigheter helt uten å bake! En eggemuffins med grønnsaker inneholder ca 88 kcal. Foto: Bettina Kojan / @bettinakojan

Frokosttipset: Eggemuffins til under 90 kilokalorier

Elisabeth Stigum
Publisert: 2015-08-14 11:20

Vil du spise mer grønnsaker, mer proteiner og samtidig holde kalorinivået nede? Ja, da bør du finne frem noe så ironisk som muffinsformen!

Grønnsaker og frukt bør oppta en stor del av kostholdet om du vil spise sunt og eventuelt vil kvitte deg med et par overflødige kilo. De fleste av oss vet at frukt og grønt kan forebygge og beskytte mot alvorlige livsstilsykdommer. Hvis grønnsakene får ta en stor plass på middagstallerkene og dermed redusere mengden ris, pasta, poteter, kjøtt eller saus, kan det være enklere å finne og opprettholde en sunn trivselsvekt.

I en travel hverdag kan det være utfordrende å fylle helsemyndighetenes anbefalinger med «5 om dagen». Så hvorfor ikke slå et slag for de utrolig enkle og praktiske frossengrønnsakene?

Glad i muffins? Sunne pizzamuffins til fredagskosen

Bettina Kojan (29) fra Oslo er utdannet personlig trener og jobber ved Myrens Sportssenter.
Bettina Kojan (29) fra Oslo er utdannet personlig trener og jobber ved Myrens Sportssenter.

Eggemuffins

Personlig trener og matentusiast Bettina Kojan har laget en superenkel oppskrift på proteinrike frokostmuffins som gjør det enkelt for deg å øke inntaket av grønnsaker og holde kalorinivået nede samtidig som du blir mett.

- For å øke metthetsfølelsen bør du sørge for å ha en god proteinkilde til hvert måltid, oppfordrer Kojan.

Egg er både en frokostfavoritt og en ypperlig kilde til protein, vitamin A, D og E, folat og jern.

Slik lager du Bettinas magre og sunne eggemuffins:

1. Legg fyrste grønnsaker i muffinsformer:

2. Knekk et egg over hver muffinsform. Du trenger ikke stikke hull på pollen. Krydre med salt, pepper og annet godt krydder etter ønske.

3. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. Mens muffinsene lager seg selv kan du gjøre disse 8 yogaøvelsene med Vibeke Klementsen.

Spis gjerne sammen grovt brød.

Ikke bli fanatisk: Gå ned i vekt uten å bli en «diettslave»

Frossen eller fersk?

Ferske grønnsaker er ikke nødvendigvis sunnere enn frosne grønnsaker. Det er mange faktorer som spiller inn. Visste du at grønnsakene du får kjøpt i fryst tilstand er høstet når de er helt modne, altså oppnådd optimalt næringsinnhold? De blir skrellet, forvellet og fryst ned hvorav mesteparten av vitamininnholdet og næringsstoffene blir «låst» inne i matvaren.

Grønnsaker og frukt importert til Norge blir plukket før de er helt modne, og dermed før de har oppnådd sitt fulle næringspotensial, fraktet i dagesvis og oppbevart i frukt- og grøntdisken før de havner på matfatet ditt. Det sier seg selv at frosne grønnsaker derfor kan være et godt valg for deg som vil spare tid, men likevel spise sunt.

Les mer på VG+: Hva er best, fersk eller frossen?

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Raskt og praktisk

Egg og kolesterol

Norske helsemyndigheter gir ikke konkrete råd for hvor mange egg man kan spise i uken. Likevel kan det være lurt å være bevisst på inntaket av eggeplomme dersom man har arvelig forhøyet kolesterol, og begrense inntaket til et par ganger i uken.

Kilde: Matportalen.no - Informasjon om mat og helse fra offentlige myndigheter, Professor i ernæring Christian A. Drevon

Klinisk ernæringsfysiolog og kostholdsekspert i Vektklubb, Anette Skarpaas Ramm, oppfordrer deg som vil spise sunt å innlemme grønt og/eller frukt til hvert måltid, med hovedvekt på grønnsaker.

Har du en pose frossengrønnsaker i fryseren er det lett å «pimpe opp» gryteretten, pastasausen, suppen eller gratengen med litt ekstra grønnsaker. I en travel hverdag er alle snarveier til et sunnere kosthold velkommen. Ja, du kan til og med gjøre frossenpizzaen litt sunnere ved å legge på litt frossen spinat!

Vektklubbmedlemmer: Merk oppskriften som favoritt

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Les også:

Cottage cheese-pannekaker med kesam og bær

Frisk limonade som slukker tørsten

Salatene også gutta kommer til å elske!

Slankevennlige sjokoladekuler


Få en sterk og stram rumpe – kun ved hjelp av en strikk!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her