SMAKFULL: Eplegløgg fra Elin Larsen laget av gode råvarer.

Gløgg med færre kalorier

Publisert: 2015-12-09 17:56

Her er to gløggoppskrifter med mindre sukker, og dermed færre kalorier.

Den tradisjonelle juledrikken gløgg kan både kjøpes eller lages selv. De tradisjonelle oppskriftene er rike på sukker og gir mer enn 100 kcal per desiliter.

Den kjøpte flasken gir 150 kcal per desiliter, og det finnes ikke noen lettvariant i butikkene enn så lenge. Derfor har kokk og matblogger Astrid Eng Johansen like godt laget en sukkerfri variant.

En annen strategi om du vil kutte kalorier, er å drikke en mindre mengde gløgg. Da kan kan du prøve denne smakfulle, alkoholfrie og hjemmelagede eplegløggen til matblogger Elin Larsen. Den inneholder litt flere kalorier, men er laget av gode råvarer.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Sukkerfri gløgg (21 kcal per dl)

Laget av matblogger og kokk Astrid Eng Johansen

8 porsjoner, à 41 kcal per kopp

1 liter vann
2 dl usukret husholdningssaft
4–5 ss sukrin gold
1/2 vaniljestang delt i to
5–6 skiver fersk ingefær
2 stk. stjerneanis
2 stk. kanelstenger
10 stk. nellikspiker
0,5 ts kardemomme
0,5 ts maldonsalt
1 klementin i skiver
ev. 1–2 dl rødvin (kan sløyfes)

Slik gjør du det: Bland alt i en kjele og varm opp på middels varme. La stå å trekke i 30 min, men gjerne lenger. Skal ikke koke.

Sil gløggen og server.

Du kan gjerne doble oppskriften. Da har du ferdig gløgg til flere dager i julen som er rask og varme opp. Oppbevares i kjøleskapet.

Lagre oppskrift til senere (kun Vektklubb-medlemmer)

HJEMMELAGET: Lise Finckenhagen lager sin gløgg med blant annet stjerneanis, nellik, kanel- og vaniljestang.

Eplegløgg (74 kcal per dl)

Laget av matblogger Elin Larsen

2–4 porsjoner, à 130/260 kcal

6 dl eplemost (ikke konsentrat)
1–2 ss honning
6 stk. nellik, hel
2 stjerneanis, hel
2 kardemomme, hel
1/2 ts ingefær revet, frisk
2 kanelstang
1 sitronskive
1/2 vaniljestang snittet på langs (frø + stang skal i gløggen)

Slik gjør du det: Tilsett alt i en kjele, og la småkoke i ca. 5–10 minutter. Smak til og sil av. Til slutt grovhakkes og tilsettes mandler og tranebær.

Lagre oppskrift til senere (kun Vektklubb-medlemmer)

ANNONSE: I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Ti tips til en lettere jul

Så mange kalorier er det i julemiddagene

Prøv grove julescones uten sukker

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her