Madelén M. Ludvigsen / @madelen.ludvigsen

Granolaskåler med sjokolade og vaniljefyll

Publisert: 2018-05-04 13:49

Glad i granola og yoghurt? Vel, da kommer du til å elske disse!

Mai måned er fylt med festlige dager og selv om det er veldig trivelig kan det bli en utfordring for vekten. Disse deilige granolaskålene laget av Madelén M. Ludvigsen, som både er gode og sunne, kan være et frisk innskudd til kakebordet. Nyt, uten å bekymre deg for kaloriene!

Se også: Oppskrift på hjemmelaget granola

For å lage søte, små skåler gjør du mye av det samme som for å lage granola, men i stedet for å spre blandingen utover et bakepapir, så presser du den inn i muffinsformer.

Havregryn er kjent for å være et gullkorn som fordøyes sakte og inneholder mye av de løselige kostfibrene betaglukaner, som i følge Opplysningskontoret for brød og korn kan senke senke kolesterolet vårt.

Mange festdager: Slik unngår du vektoppgan i mai

Vaniljekrem er godt, men svært kaloririkt. Til deg som vil begrense kaloriinntaket, eller sukkerinntaket, kan lettyoghurt med kunstig søtning være et lurt alternativ. Vanlig vaniljeyoghurt eller vaniljekesam fungerer også fint i disse skålene. Yoghurt inneholder mer sunne næringsstoffer som proteiner, kalsium og jod, sammenlignet med fet vaniljekrem.

Topp med friske bær og du har en nydelig og frisk dessert fiks ferdig!

Granolaskåler med sjokolade og vaniljefyll

Til 6 skåler, 164 kcal per stykk, trenger du:
1 medium banan
100 gram havregryn
3 ss honning / fibersirup (gjerne 50/50)
1 stk eggehvite
1 ss kakao
1 ts kanel
½ ts vaniljeessens
Litt salt
20 gram hakkede mandler eller andre nøtter/frø

Vaniljefyll:
Ca 2,5 dl Double 0 vaniljeyoghurt fra Yoplait
Ferske jordbær og blåbær

Slik gjør du: Sett ovnen på 160 grader og smør muffinsbrettet.
Mos bananen godt og miks inn resten av ingrediensene. La gjerne blandingen stå kaldt i 30 minutter før du trykker blandingen i seks muffinsformer. Trykk ut blandingen i bunn og opp langs kanten ved hjelp av fingrene eller baksiden av en skje.
Stek havregrynsskålene i cirka 16-20 minutter, se ann steketiden. La de avkjøle seg i formen før du tar de ut. Dersom de ikke skal spise med en gang kan de oppbevares kjølig eller fryses.
Før servering: Fyll skålene med vaniljeyoghurt og pynt med ferske jordbær og blåbær.

Lagre oppskrift (kun for VK-medlemmer)

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Andre sunne festoppskrifter:

Sunn kokosfromasj med bringebærsaus

Frisk dessert: Fruktsalat i vaffelskåler

Lavkaloridesserter og snacks til under 200 kcal

Sunnere piña colada-softis

Annonse

Vektklubbs vårkampanje!

Nå får du større rabatt jo lengre bindingstid du velger og du får hele 50 % rabatt ved 12 måneders medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

10 timer

8minutter

26 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 måneders medlemskap er 249 kr per mnd, ordinær pris for 6 måneders medlemskap er 199 kr per mnd og ordinær pris for 12 måneders medlemskap er 149 kr per mnd. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her