Full score på grovhetsskalaen: Deilige, hjemmebakte horn uten hvitt mel.

Spelt- og rughorn med magert hvitløkssmør: Supersunne horn

Publisert: 2014-05-12 15:07

Mange ønsker seg oppskrift på brød og rundstykker uten hvetemel. Disse grove hornene er verdt å prøve ut, skriver matblogger Hilde Kyllo. </p><p>

Ingen ting dufter som nybakt gjærbakst.

Forrige helg hadde vi gjester, og jeg serverte fiskesuppe med rykende ferske horn til. Disse passer til alle slags supper og de er enkle å lage, bare sørg for at de får nok hevetid.

Alle ingrediensene fåes kjøpt i vanlige dagligvarebutikker.

De blir ikke veldig «fluffy», men meget gode på smak. De er perfekt til suppe med magert hvitløkssmør, eller til lunsj med masse godt pålegg på. Hornene er absolutt best når de serveres varme.

Denne deigen gir 24 horn. Ett horn gir 113 kcal.

Ingredienser:

6 dl vann

2 ss ekstra virgin olivenolje

en klype salt

1 pakke tørrgjær

1 dl rugmel

3 dl siktet speltmel

1 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

Sammalt speltmel til passe deig, ca 6-7 dl

Bland sammen siktet speltmel, rugmel, salt og gjær. Rør inn vann og olje, tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. La deigen forheve i ca 30 minutter.

Del deigen i 3 like deler, kjevle de ut til en sirkel og del dem opp i «pizzastykker», rull disse til horn og legg dem på plate og la de heve i 30-40 minutter.

Stekes på 200 grader i ca 15-20 minutter, avhengig av hvordan ovnen din er. Avkjøles på rist. Disse kan spises med en gang, men er også gode å fryse ned.

Magert hvitløkssmør:

3 ss philadelphia light

3 fedd hvitløk

Ha 3 ss philadelphia light i ei skål, press eller finhakk 3 fedd hvitløk, og bland inn. Passet perfekt oppå hornene sammen med suppe. Enjoy!

Blogger som Bondefrøken

Hilde Kyllo.

Hilde Kyllo er blogger, og utdannet helse- og treningsterapeut. Hun bor på en gård på Høylandet, en landbrukskommune i vakre Namdalen i Nord-Trøndelag, sammen med sin samboer-bonde og sønnen Peder (2), og venter nå sitt barn nummer to.

Hilde brenner for at alle skal forstå hvor helsefremmende fysisk aktivitet og trening er. Ved siden av gårdsarbeidet, driver Hilde et eget treningsstudio på låven, hvor hun tilbyr varierte treningsgrupper og personlig oppfølging.

Hilde er glad i matlaging, og blogger om trening, mat og sunn livsstil.

I tiden fremover vil Hilde dele noen av sine sunneste oppskrifter med Vektklubbs lesere.

Ta en titt på Hildes blogg Bondefrk

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem

LES OGSÅ:

Spar kalorier når du spiser ute

Nøtter er supermat

Matspaneren tester magerost med pizzasmak

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her