Skei ut med pizza uten å sprenge kaloribudsjettet
Matblogger Nussara Guldberg (30) viser hvordan du kan gjøre lørdagspizzaen både sunn, god og stappfull av viktige næringsstoffer.
Mange ønsker seg oppskrift på brød og rundstykker uten hvetemel. Disse grove hornene er verdt å prøve ut, skriver matblogger Hilde Kyllo. </p><p>
Forrige helg hadde vi gjester, og jeg serverte fiskesuppe med rykende ferske horn til. Disse passer til alle slags supper og de er enkle å lage, bare sørg for at de får nok hevetid.
Alle ingrediensene fåes kjøpt i vanlige dagligvarebutikker.
De blir ikke veldig «fluffy», men meget gode på smak. De er perfekt til suppe med magert hvitløkssmør, eller til lunsj med masse godt pålegg på. Hornene er absolutt best når de serveres varme.
Denne deigen gir 24 horn. Ett horn gir 113 kcal.
Ingredienser:
6 dl vann
2 ss ekstra virgin olivenolje
en klype salt
1 pakke tørrgjær
1 dl rugmel
3 dl siktet speltmel
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
Sammalt speltmel til passe deig, ca 6-7 dl
Bland sammen siktet speltmel, rugmel, salt og gjær. Rør inn vann og olje, tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. La deigen forheve i ca 30 minutter.
Del deigen i 3 like deler, kjevle de ut til en sirkel og del dem opp i «pizzastykker», rull disse til horn og legg dem på plate og la de heve i 30-40 minutter.
Stekes på 200 grader i ca 15-20 minutter, avhengig av hvordan ovnen din er. Avkjøles på rist. Disse kan spises med en gang, men er også gode å fryse ned.
Magert hvitløkssmør:
3 ss philadelphia light
3 fedd hvitløk
Ha 3 ss philadelphia light i ei skål, press eller finhakk 3 fedd hvitløk, og bland inn. Passet perfekt oppå hornene sammen med suppe. Enjoy!
Hilde Kyllo er blogger, og utdannet helse- og treningsterapeut. Hun bor på en gård på Høylandet, en landbrukskommune i vakre Namdalen i Nord-Trøndelag, sammen med sin samboer-bonde og sønnen Peder (2), og venter nå sitt barn nummer to.
Hilde brenner for at alle skal forstå hvor helsefremmende fysisk aktivitet og trening er. Ved siden av gårdsarbeidet, driver Hilde et eget treningsstudio på låven, hvor hun tilbyr varierte treningsgrupper og personlig oppfølging.
Hilde er glad i matlaging, og blogger om trening, mat og sunn livsstil.
I tiden fremover vil Hilde dele noen av sine sunneste oppskrifter med Vektklubbs lesere.
Ta en titt på Hildes blogg Bondefrk
I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.
Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem
LES OGSÅ:
Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!
0dager
18 timer
10minutter
18 sekunder
Du kan nå betale med
*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.
Matblogger Nussara Guldberg (30) viser hvordan du kan gjøre lørdagspizzaen både sunn, god og stappfull av viktige næringsstoffer.
Søte, saftige og deilige bananmuffins uten hvetemel og dårlig samvittighet? Ja, det er faktisk mulig.
Påsken byr på mange fristelser som gjerne involverer god mat. Men hvem sier du ikke kan spise god mat - så lenge den er sunn? Vi har satt sammen en treretters meny perfekt for deg som vil spare inn på kaloriene.
Disse to oppskriftene er vennlig for vekten og ferdig på under ti minutter!<br />
Denne fiskegratengen rekker du å lage før du går hjemmefra om morgenen.<br />
Visste du at blåskjell og reker er best om vinteren? I tillegg til å være luksuriøst og rimelig er det dessuten kalorifattig. Her er seks fristende oppskrifter til helgekosen.