Bettina Kojan / @bettinakojan

Rask lørdagspizza med skinke, sjampinjong og bønner

Publisert: 2015-10-02 11:21

Selvfølgelig kan du spise «kosemat» selv om du vil ned i vekt.

Det er lite som slår en hjemmelaget pizza, og det finnes heldigvis mange måter å gjøre lørdagsfavoritten sunnere på. Du kan putte mer grønnsaker på toppen, bruke litt mindre ost, velge magert kjøtt fremfor pepperoni og pølser, eller du kan lage sunnere pizzabunn ved å bruke grovere mel eller lage bunn av blomkål eller søtpotet for å nevne noe. Med tid og råvarer tilgjengelig kan selv pizza bli slankemat.

Ok, fjern tid fra den likningen, tid til baking, elting og heving av pizzadeig. Det er fremdeles mulig å spare inn pizzakalorier ved å bruke en tortillalefse som bunn. Du kan kjøpe grove, fine lefser, glutenfrie, maislefser eller litt tykkere lefser laget spesielt til bruk som pizzabunn. Så trenger du bare konsentrere deg om hvilket deilig pizzafyll du skal bruke.

Les også: 5 digge slankepizzaer

En sunn livsstil betyr ikke at du aldri mer kan spise den type mat vi vanligvis forbinder med «junk food» eller ferdigmat. Pizza er en favoritt blant mange, og den kan fint gjøres sunnere med noen enkle grep, slik som matentusiast og personlig trener Bettina Kojan har gjort. Oppskriften på hennes maislompepizza gir 400 kcal.

En frossenpizza kan tilføre så mye som 800 til 1500 kcal i kaloribudsjettet ditt. Spiser du en hel Grandiosa får du i deg over 1300 kcal. Tallenes klare tale bør gjøre pizzavalget lett.

Du trenger:

(Til en pizza)

1 maislompe eller annen tortillalefse
2 ferske sjampinjonger
1/4 rødløk
50 gram revet mozzarella
3 skiver kokt skinke
1 dl brune bønner
2 ss tomatpuré
1 ss ketchup
pizzakrydder/oregano

Slik gjør du det: Legg lompen på et bakepapir. Bland tomatpurè og ketchup sammen og smør utover lompebunnen. Kutt opp sjampinjong, rødløk og bønner, fordel dette tett utover maislompen.
Kutt opp skinken og ha halvparten på bunnen sammen grønnsakene. Spre ferdig raspet mozzarella jevt utover, fordel resten av skinka på toppen og avslutt med godt krydder, f.eks pizzakrydder og oregano.
Stek i forvarmet ovn på 180-200 grader i 10-15 minutter. Det holder at osten blir lett gyllen og skinken lett stekt. La avkjøle i et par minutter på rist.

Du kan også prøve deg frem med forskjellig typer fyll som avokado og fetaost (men da blir det en mer kaloririk pizza)!

Merk oppskrift som favoritt

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Andre oppskrifter fra Bettina:

Bananpannekaker til helgefrokosten

Eggemuffins til under 90 kalorier

Cottage cheese-pannekaker du kommer til å elske

Sjokoladeisen du kan spise med god samvittighet

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her