IKKE KAST de overmodne bananene, de kan erstatte mye av sukkeret i oppskrifter.

Oppskrift: Sunt og saftig bananbrød med valnøtter

Publisert: 2016-01-06 06:20

Når skallet på bananene får brune flekker er fruktkjøttet ekstra søtt og egner seg derfor perfekt til å lage deilig bananbrød.

Bananer kan brukes til så mangt, det vet du sikkert allerede, det er jo naturens energibar. Perfekt som rask energipåfyll om det går lenge mellom hovedmåltidene.

Mange har banan som et fast innslag på kjøkkenet, og om man skulle ende opp med litt for mange overmodne bananer er de suverene å bruke i bakst - som erstatning til sukker. Bananer i bakst gir et utrolig saftig resultat.

Bananbrød er å regne som en fruktkake, med andre ord «kosemat» som man fint kan unne seg i ny og ne, men som man ikke nødvendigvis bør basere kostholdet sitt på. Selv om man baker med mindre hvitt sukker og mel inneholder kaken en god del energi.

Fire råd: Slik får du et sunnere kosthold

Det er ingen grunn til å frykte sukkeret som finnes i banan, eller annen frukt for den saks skyld. Det er det tilsatte sukkeret vi bør begrense, ikke det sukkeret som finnes naturlig i matvarer som ellers inneholder mange næringsstoffer som kroppen skal ha.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Kalorier og næringsinnhold i bananbrød

I denne oppskriften, som matentusiast Bettina Kojan har delt med Vektklubb, har hun byttet ut hvetemel med havremel, og brukt kunstig søtning i stedet for sukker. Du må gjerne bruke vanlig sukker om du heller ønsker det, ha da litt større mengde siden kunstig søtning har en kraftigere søtsmak.

Næringsinnhold for Bettinas bananbrød:

Per 100 gram

Energi: ca. 220 kcal
Fett: ca. 9 gram
Karbohydrat: ca. 23 gram
Protein: ca. 12 gram

Kake på fem minutter: Banankake i kopp (kun for VK-medlemmer)

Bananbrødet er godt alene eller med smør og brunost!

Oppskrift på bananbrød

260 g havremel
4 egg
100 g ekstra lett melk
2 overmodne bananer
40 g vaniljeprotein (kan sløyfes, evt. tilsett vaniljestang)
1-2 ts kanel
2 ss sukrin
1 ts bakepulver
60 g valnøtter

Slik gjør du det:

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle, unntatt valnøttene, og blend sammen med en håndmixer til du får en glatt og fin røre.
  2. Bland inn valnøttene til slutt spar gjerne noen til å ha på toppen.
  3. Smør en ønsket form eller bruk bakepapir og ha røren i formen. Jeg har brukt en liten brødform.
  4. Sett inn i forvarmet ovn på 190 grader i 30–50 min, litt avhengig av høyden på kaken.
  5. Sjekk med en stekepinne underveis. Når det ikke henger noe igjen på pinnen er kaken klar.
  6. La kjøle ned før du tar den ut av formen slik at den ikke sitter fast i bunn.

Nyt den som den er eller med peanøttsmør eller brunost!

TIPS! Hvis du sliter med at bananbrødet ikke blir gjennomstekt, men «brent» på toppen kan du ha aluminiumsfolie over formen de første 15–20 minutter av steketiden.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her