Vektklubb kårer sommerens is-vinner og is-versting!

Renathe Lund
Publisert: 2012-07-20 15:48

Is hører sommeren til, men det kan være lurt å ta en titt på næringsinnholdet før du plukker med deg en pinne.

Mange fristelser, store kaloriforskjeller. Finn ut hvilke du kan nyte med god samvittighet, og hvilke du bør holde deg unna. MONTASJE

Blant utvalget av små-is i sommer kan du finne både gode lavkalorialternativer, såvel som noen skikkelige kaloribomber. Velger du smart, kan du med god samvittighet nyte en avkjølende ispinne en gang i blant, samtidig som kaloribudsjettet holdes under kontroll. Om du derimot velger helt ukritisk, kan du få deg en solid overraskelse når du senere fører isen inn i dagboken - verstingen i denne testen tilsvarer faktisk et helt måltid; hele 316 kcal ryker du på om du spiser hele. Blant vinnerne kan du på den andre side slippe unna med godt under 100 kcal per is.

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Hva med å dele?

Selv om flere av isene har et høyt kaloriinnhold, trenger det ikke nødvendigvis bety at du må holde deg helt unna. I god Vektklubbånd er det greit å trekke frem at du tross alt kan spise alt - men ikke alltid. Om du skulle skeie ut med en 300-kcal is en sjelden gang, og du ellers lever sunt og lett, gjør ikke det noen skade i det store og det hele. Et annet tips er å dele en is. Ettersom flere av de mest kaloririke isene er fløteis, kan du enkelt dele et beger med en du er glad i, og dermed halvere kaloriinntaket - samtidig som du dobler kosen!

Her er is-vinnerene og is-verstingene

Vi har vurdert de forskjellige isene basert på kaloriinnhold per stykk. Dersom du vil ha fullstendig næringsinnhold per 100 gram, kan du søke opp alle de forskjellige i dagboken.

10. plass: McFlurry (Mc Donalds)

Kcal per stk: 316

En stor favoritt blant mange, men vær oppmerksom på at den også vil gjøre et stort innhogg i ditt kaloribudsjett. Egentlig er den ikke så ille som det virker, med bare 147 kcal per 100 gram. Problemet er størrelsen, som er alt for stor for en person. Be om en ekstra skje, og del den med partneren din med god samvittighet.

OBS! På grunn av en feil i utregningene da testen ble gjort, har 10. og 9. plass blitt byttet om!

9. plass: Snackis (Hennig Olsen)

Kcal per stk: 306

Nyhet i år. Vaniljeis trukket med crisp-sjokolade, kjeks og hjemmelaget sjokospinn. Én is inneholder over 300 kalorier, for det samme kan du spise deg god og mett til lunsj. Denne bør ikke spises for ofte! Del den gjerne i to på midten og del med en god venn.

8. plass: Royal Hasselnøtt (Diplom-Is)

Kcal per stk: 300

Egentlig er dette testens versting, om vi utelukkende hadde sett på kcal per 100 gram, som i dette tilfellet er hele 380! Heldigvis er porsjonsstørrelsen litt mer fornuftig, slik at du slipper unna med "bare" 300 kcal.

7. plass: Oreo beger (Hennig Olsen)

Kcal per stk: 206

Oreosjokoladen har blitt en stor slager hos mange, og i kombinasjon med iskrem har den neppe blitt noe mindre populær. Den er ganske kaloririk, men om du begrenser deg til et beger, kan du godt kose deg med denne en gang i blant.

6. plass: Dream Brownies og karamell (Diplom-Is)

Kcal per stk: 145

Endelig kan du få den populære Dream-isen i porsjonsbeger også. Det gjør det mye enklere å kontrollere inntaket. Ettersom den er laget av yoghurt, trenger du ikke føle deg som noen synder selv om du har i deg både karamell, brownies og sjokoladeis - på en gang!

5. plass: Dyreparken (Hennig Olsen)

Kcal per stk: 94

Et design som kanskje først og fremst appellerer til ungene, men denne saftisen med sjokolade fortjener også din oppmerksomhet i sommer. Kombinasjonen av vaniljeis, fruktis med bringebær og pære og et lite sjokoladetrekk, alt til den nette sum av 94 kcal, kan nok friste de fleste.

4. plass: Pæreis (Diplom-Is)

Kcal per stk: 90

En verdig klassiker som vi håper å se i isdisken i mange år fremover. Pæreis med et lett sjokoladetrekk, i en fornuftig størrelse er en opplagt favoritt på en het sommerdag. Du får den for 90 kcal.

3. plass: Ice Kiss (Hennig Olsen)

Kcal per stk: 79

Smask! Gi deg selv en Ice Kiss på en varm dag, du trenger ikke bekymre deg for sprekk i budsjettet. Perfekt å kunne kose seg med en kalorifattig is, som ikke bare er saftis, men også fløteis. Ja takk, begge deler!

2. plass: Dream yoghurtis med hagebærtrekk (Diplom-Is)

Kcal per stk: 76

Yoghurtis viser seg å være et utmerket valg for alle som passer på kaloriinnholdet. Trukket med saftis med smak av hagebær blir dette en perfekt liten sommer-dessert.

1. plass: Lollipop Spinn (Diplom-Is)

Kcal per stk: 60

En av sommerens is-nyheter. Og vil du ha en ekstra gladnyhet? Denne kan du spise til du ikke orker mer! Med bare 60 kcal på pinnen, kan du spise hele 8 stykker før du er i nærheten av kaloriinnholdet til testens taper - ikke at vi vil anbefale dette... Advarsel! Overhengende fare for "brain freeze".

Les også:

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her