Den deilige toppingen er laget av peanøttsmør blandet ut med melis og kokosmelk. Topp gjerne med en valnøtt slik som Bettina har gjort her!

Himmelske snickersmuffins med peanøttsmørkrem

Publisert: 2016-04-29 13:42

Glad i Snickers, men vil gjerne knipe inn på kaloriene? Lag litt sunnere muffins med den gjenkjennelige smaken!

En liten Snickerssjokolade (37,5 g), altså den ene av de to bitene som kommer i den vanlige pakningen, inneholder 182 kcal. Spiser du begge halvdelene utgjør det 364 kcal. Ingenting i veien med å unne seg en liten sjokoladebit i ny og ne, men du kan også lage grovere muffins selv, som smaker minst like godt!

Personlig trener og matentusiast Bettina Kojan har delt en favorittoppskrift med Vektklubb, som hun gjerne tyr til når søtsuget melder seg.

Til forskjell fra den originale Snickerssjokoladen inneholder muffinsene mer næringsrike ingredienser som havremel, egg, lett smøreost og peanøttsmør. Når du lager mat selv fra bunnen har du også mer kontroll på hva du får i deg.

Vet du: Derfor er egg bra for deg

Sunnere snickersmuffins med peanøttkrem

Ingredienser til 5 små muffins (140 kcal per stk)

1 muffins inneholder mellom 135-140 kcal.

1 dl varm kaffe
2 ss mørk kakao
50 g philadelphiaost
2 ss sukrin gold
1 egg
50 g havremel
1 ts bakepulver
1 ts salt

Topping:
2 ss peanøttsmør
4 ss sukrinmelis
2-3 ss kokosmelk
1 rør stevia karamell

Slik gjør du det:
1) Lag en kopp kaffe, tilsett kakaoen og bland sammen. Sett kaldt for avkjøling.

2) Bland så sammen philadelphiaost og sukrin til en kremete blanding, sett til siden.

3) Ha de resterende ingrediensene i en egen bolle og bland sammen.

4) Tilsett så vekselsvis kremblandingen og litt og litt av kaffeblandingen. Smak gjerne til hvor kraftig du vil ha kaffe- og sjokoladesmaken. Bland inn resten av kremen.

5) Fordel i 5-6 små muffinsformer, gjerne 3/4 av formen. Tips, ha papirformene i en silikonform eller muffinsbrett så unngår du at de flyter utover. Stekes på 180 grader i ca 20 min.

6) Til toppingen blander du sammen alle ingrediensene til du får en kremete, tykk konsistens. Bruk cirka et «rør» stevia karamell. Tykkelsen varierer litt på kokosmelken så juster litt ved behov.

7) Når muffinsene er ferdig lar du de avkjøles litt før du legger på toppingen, denne blir enda bedre om den står i kjøleskap da den stivner litt. Topp gjerne med nøtter og server med fibersirup gold eller lignende.

Oppskriften er gjengitt med tillatelse av Bettina Kojan.

Andre oppskrifter fra Bettina:

Sjokolademousse av blomkål

Cottage cheese pannekakene du kommer til å elske

Raske bananpannekaker til helgefrokosten

Eggemuffins til under 90 kalorier

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her