Siden kaken består av såpass «luftige» ingredienser vil et stykke, hvis man deler hele kaken i 12, kun veie rundt 40 gram og gi ca 80 kcal. Oppskrift og foto: Margrethe Gausel
Siden kaken består av såpass «luftige» ingredienser vil et stykke, hvis man deler hele kaken i 12, kun veie rundt 40 gram og gi ca 80 kcal. Oppskrift og foto: Margrethe Gausel

Kaken som knapt inneholder kalorier

Elisabeth Stigum
Publisert: 2016-04-15 15:36

Vil du ha mye dessertvaluta for kaloriene bør du smake på denne skumbollekaken!

Lyst på noe søtt og godt som ikke sprenger kaloribudsjettet? Da bør du prøve Margrethe Gausels geniale skumbollekake! Den likner litt på en kokosbolle, lett og luftig fyll under et lag av deilig sjokolade.

Ikke nok med det, kakebunnen inneholder hele 28 gram protein fra eggehviter.

Den slankevennlige kaken er hentet fra boken Balanse, matgleder med mening. En av kokebokforfatterne er Margrethe Gausel (36). Hun gikk fra aldri å ha brukt stekeovnen til å elske matlaging. Sammen med ektemannen gikk de ned 60 kilo.

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Skumbollekake

Ingredienser til kake i 18 cm form, 80 kcal for 1/12

4 eggehviter
1-2 dl sukrinmelis
6 plater gelatin
1/2-1 dl vann
vaniljepulver (kan sløyfes)

3-4 ss kokosmasse

Glasur:
100 g mørk sjokolade, mer enn 70%
2 eggeplommer
1-2 ss kokosmelk (den harde delen)

Slik gjør du: Legg gelatinplatene i kaldt vannbad. Skill fire egg, og bevar to av eggeplommene til glasuren.

Stivpisk eggehvitene, ha så i sukrinmelisen og vaniljepulver. Kok opp vann, og bland ut gelatinen i det kokende vannet.

Hell så i gelatinblandingen med en TYNN stråle opp i eggehviteblandingen, mens du rører rundt.

Dekk kakebunnen med kokos og hell så over blandingen i formen. Sett i kjøleskap i 1 time.

Smelt sjokoladen på svak varme sammen med eggeplommer og kokosmelk. Smør sjokoladen utover kaken når den er stivnet. Pynt eventuelt med kokos eller kakepynt på toppen, og sett til kjøling. Kaken kan godt lages dagen før du skal servere den.

Lagre oppskrift som favoritt (kun for VK-medlemmer).

Oppskriften ble først delt på Vektklubb.no i artikkelen «Gikk ned 20 kilo og lagde kokebok»

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Slik kan du handle sunt på budsjett

Trening ble til varig slankemotivasjon

Slik kan du gå ned inntil 1 kilo i uken

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her