Glem feit frityrmat – nå kan du fritere med varm luft!
Er du svak for fries, nuggets, fritert kjøtt eller fisk, men har lyst til å passe vekten? Gladnyhet, det finnes en kaloribesparende kjøkkenmaskin som luft-friter maten helt uten fett!
Søtpotet er godt, søtt og kan brukes til så mye! Prøv denne oppskriften hvis du vil ha hjemmelaget og sprø søtpotetfries som tilbehør til middagen.
Elsker du søtpotet? Bruk denne oppskriften sammen med en salt kjøttmiddag, vegetarretter eller bare alene. Søtpoteten er vanskelig å få ordentlig sprø. Noen bruk grillfunksjon, noen dypper de i eggehvite, her er en versjon med maismel inspirert av bloggeren Eirin Kristiansen.
122 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer fire porsjoner.
1 søtpotet
2 ss maizena/maismel
Cirka 2 ss olivenolje
Litt salt eller annet krydder
Legg til i dagboken (kun for medlemmer)
Skrell poteten
Kutt opp i staver, båter blir for tykt
Skyll de i vann og deretter sett de i en beholder eller skål med vann som dekker
La de stå en stund, hvertfall en time og gjerne over natten
Tøm vannet godt av, ikke tørk
Ha poteten i en pose eller bolle
Ha i maizena, olje, salt og eventuelt annet krydder
Bland sammen godt og fordel stavene på stekebrettet
OBS: Må ligge ved god avstand for å få de godt nok stekt
Stekes på 225 grader midt i ovn på varmluft i 15-20 minutter. Følg med underveis! Kan gjerne settes høyere på slutten og vendes underveis.
Tips: Nytes ekstra bra sammen med aioli.
Les også:
5 ferieaktiviteter som holder deg i form
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Er du svak for fries, nuggets, fritert kjøtt eller fisk, men har lyst til å passe vekten? Gladnyhet, det finnes en kaloribesparende kjøkkenmaskin som luft-friter maten helt uten fett!
Det trenger ikke å være vanskelig eller tidkrevende å oppgradere matpakken. Her har vi samlet mange spennende oppskrifter som passer like godt som jobbniste, turlunsj eller helgefrokost.
Chips av speltlomper, frukt og grønnsaker er både smakfulle og enkle å lage hjemme.
Nussara Guldberg er opptatt av at maten hun lager er full av næring og å få mest mulig ut av råvarene, også i julebaksten. Her deler hun sine tips til litt lettere juledesserter.
Få den ultimate helgefølelsen uten at det går på bekostning av kaloribudsjettet.
Bytt ut vanlig potetsalat eller loff med sunnere alternativ. Her får du syv grønnsaksbaserte retter som er perfekt tilbehør til grillmat.