Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no

Oppskrift på sunne proteinrundstykker og proteinvafler

Publisert: 2019-06-18 13:13

Lyst på noe litt mer spennende til frokost eller kvelds enn den tradisjonelle brødskiven? Da har Anita Stokke Blomvik en god og enkel oppskrift du bør prøve.

Med samme grunnoppskriften kan du med små justeringer lage enten proteinrike rundstykker eller proteinvafler, alt etter hva du måtte ønske.

– Rundstykkene er knallgode når de kommer rett fra ovnen og er nystekte, men faktisk like gode etter en runde i fryseren, forteller Anita Stokke Blomvik, bak Kvardagsmat.no. Hun har delt oppskriften sin med Vektklubb.

Rundstykkene trenger ikke heve og tar bare en drøy halvtime å lage. Egg, havregryn og cottage cheese er hovedingrediensene, og er tre av 12 sunne basisvarer det kan være lurt å ha tilgjengelig på kjøkkenet. Da har du alltid råvarer til å lage sunn og god mat, for eksempel når du vil diske opp med deilige nybakte rundstykker eller grove vafler uten sukker.

– Vaflene går ned på høykant hos barna, og de legger ikke merke til at det er sunnere vafler de får servert, sier Blomvik.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Protein holder deg mett

– Økt inntak av protein i kosten kan være en fordel for de som ønsker å kontrollere blodsukkeret og gå ned i vekt, forteller kostholdsekspert i Vektklubb, Anette Skarpaas Ramm, og viser til spesielt en studie publisert i det anerkjente tidskrifet Journal of Nutrition.

Det betyr ikke at du trenger å overdrive proteininntaket. Personer som vil spise litt sunnere får natulig et høyere proteininntak fordi man reduserer på typiske sukker- og fettrike matvarer som godteri, snacks, brus, fast food, pasta, poteter og saus.

Disse proteinrundstykkene inneholder litt mer proteiner sammenlignet med vanlige grove rundstykker. Hvis du er veldig opptatt av å spise mye proteiner, så ville et proteinrikt pålegg oppå et vanlig grovt rundstykke, som for eksempel ost, skinke, leverpostei, makrell i tomat, ha samme effekt.

Oppskrift på proteinrundstykker

Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no

16 stk, 125 kcal per stk

500 g cottage cheese
4 egg
ca 300 g havregryn
1 ts bakepulver
1 ts salt
litt sesamfrø til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du det: Sett ovnen på 180 grader varmluft. Ha cottage cheese, egg, bakepulver og salt i en bolle og kjør glatt ved hjelp av en stavmikser (eller bruk en blender). Vend inn havregryn og klapp sammen til en jevn deig. Trill runde bollar, trykk litt flate og sett på bakepapirkledd stekebrett. Strø over sesamfrø om du vil, og stek i ca 20 min, til rundstykkene er gylne. Avkjøl på rist.

Lagre oppskrift (kun VK-medlemmer)

Oppskrift på proteinvafler

Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no

Ca 6 vafler, 88 kcal per stk

3 egg
4 ss cottage cheese
1 dl havregryn
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
smør eller olje til steking

Slik gjør du det: Kjør alt glatt med en stavmikser og la røren svelle i 10 minutter. Varm opp vaffeljernet og smør det godt. Legg 1-2 ss rør i formene og stek vaffelen til den er sprø. Avkjøl på rist.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2021 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her