Grove proteinvafler uten sukker
Disse vaflene er like sunne som grovt brød og kan spises hver dag!
Lyst på noe litt mer spennende til frokost eller kvelds enn den tradisjonelle brødskiven? Da har Anita Stokke Blomvik en god og enkel oppskrift du bør prøve.
Med samme grunnoppskriften kan du med små justeringer lage enten proteinrike rundstykker eller proteinvafler, alt etter hva du måtte ønske.
– Rundstykkene er knallgode når de kommer rett fra ovnen og er nystekte, men faktisk like gode etter en runde i fryseren, forteller Anita Stokke Blomvik, bak Kvardagsmat.no. Hun har delt oppskriften sin med Vektklubb.
Rundstykkene trenger ikke heve og tar bare en drøy halvtime å lage. Egg, havregryn og cottage cheese er hovedingrediensene, og er tre av 12 sunne basisvarer det kan være lurt å ha tilgjengelig på kjøkkenet. Da har du alltid råvarer til å lage sunn og god mat, for eksempel når du vil diske opp med deilige nybakte rundstykker eller grove vafler uten sukker.
– Vaflene går ned på høykant hos barna, og de legger ikke merke til at det er sunnere vafler de får servert, sier Blomvik.
– Økt inntak av protein i kosten kan være en fordel for de som ønsker å kontrollere blodsukkeret og gå ned i vekt, forteller kostholdsekspert i Vektklubb, Anette Skarpaas Ramm, og viser til spesielt en studie publisert i det anerkjente tidskrifet Journal of Nutrition.
Det betyr ikke at du trenger å overdrive proteininntaket. Personer som vil spise litt sunnere får natulig et høyere proteininntak fordi man reduserer på typiske sukker- og fettrike matvarer som godteri, snacks, brus, fast food, pasta, poteter og saus.
Disse proteinrundstykkene inneholder litt mer proteiner sammenlignet med vanlige grove rundstykker. Hvis du er veldig opptatt av å spise mye proteiner, så ville et proteinrikt pålegg oppå et vanlig grovt rundstykke, som for eksempel ost, skinke, leverpostei, makrell i tomat, ha samme effekt.
16 stk, 125 kcal per stk
500 g cottage cheese
4 egg
ca 300 g havregryn
1 ts bakepulver
1 ts salt
litt sesamfrø til pynt (kan sløyfes)
Slik gjør du det: Sett ovnen på 180 grader varmluft. Ha cottage cheese, egg, bakepulver og salt i en bolle og kjør glatt ved hjelp av en stavmikser (eller bruk en blender). Vend inn havregryn og klapp sammen til en jevn deig. Trill runde bollar, trykk litt flate og sett på bakepapirkledd stekebrett. Strø over sesamfrø om du vil, og stek i ca 20 min, til rundstykkene er gylne. Avkjøl på rist.
Lagre oppskrift (kun VK-medlemmer)
Ca 6 vafler, 88 kcal per stk
3 egg
4 ss cottage cheese
1 dl havregryn
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
smør eller olje til steking
Slik gjør du det: Kjør alt glatt med en stavmikser og la røren svelle i 10 minutter. Varm opp vaffeljernet og smør det godt. Legg 1-2 ss rør i formene og stek vaffelen til den er sprø. Avkjøl på rist.
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.
Disse vaflene er like sunne som grovt brød og kan spises hver dag!
Har du havregryn, egg og cottage cheese kan du raskt lage sunne og mettende proteinrundstykker!
Rund av dagen med et lite kveldsmåltid, det kan være sunnere enn du tror! Her får du fem gode forslag på sunn kveldsmat.
Pakk med deg en sunn og god matpakke for ekstra turglede i helgen!
Cottage cheese er både mager, kalorifattig og rik på proteiner som gjør den mettende. Perfekt som mellommåltid i et sunt kosthold.
Scones er noe av det aller enkleste du kan bake. Deigen trenger verken å eltes, heves eller rulles ut i små stykker. Så på en liten halvtime kan du ha rykende ferske scones klare til å spises!