Drikk deg sunnere med supersmoothies!
Vanlige fruktsmoothier kan være rene sukkerbomber. Tilsett nøtter, spinat og krydderurter – og smoothien din blir til en næringsbombe. Bedre for både blodsukkeret og metthetsfølelsen.
Blir du klin kokos av å slanke deg? La «nei, takk»-muskelen få hvile, denne isen kan du nyte med god samvittighet.
Ok, diskusjonen om kokosfett er sunt eller ikke lar vi ligge, men mange er vel enige i at kokos smaker veldig godt! Spesielt når den kommer i form av iskrem eller smoothie. Matblogger Nussara Guldberg har laget en enkel isoppskrift til deg som elsker smaken av kokos, og samtidig vil passe vekten. Foretrekker du smoothie kan Mari-Louise Uldbæk Stephan friste med et mettende glass, egnet som et eget mellommåltid. Det er tross alt lettere å holde seg til planen om du lærer deg å spise litt av det du liker best, men i fornuftige mengder.
Kokosmelk fremstilles av kokoskjøttet fra de brune kokosnøttene, blandet ut med litt vann. Kokosmelk må ikke forveksles med kokosvann, som kommer fra de grønne og yngre kokosnøttene. Kokosvann er rett og slett vannet inni en ung kokosnøtt, mens melken lages fra en mer moden kokosnøtt.
Til oppskriften trenger du kokosmelk. Det er litt vel langt mellom palmene her i kalde nord, så det enkleste er å svinge innom nærmeste matbutikk. Der finner du oftest to hermetiske varianter; vanlig og mager kokosmelk. Ved å velge den magre (50-73 kcal per 100 ml) slipper du unna med kun 5-7 prosent fett, kontra 21-22 prosent fett i den originale varianten (154-179 kcal per 100 ml).
Pinneis er deilig, og det beste ved å lage den selv er at du har full kontroll på størrelsen og ingrediensene. En liten vaniljeis med sjokoladetrekk, type PinUp, inneholder 120 kcal. Nussara Guldbergs, som står bak Just Another Food Story, favorittis i sommer inneholder kun 58 kcal per stykk. Kanskje noe for deg?
Til 8 små ispinner trenger du:
1 boks mager kokosmelk
1 ts vaniljepulver
2 ss lønnesirup
1 ss kokosmasse
Slik gjør du: Rør sammen kokosmelk, lønnesirup og vaniljepulver. Hell blandingen i isformer og frys ned. Dryss over kokosmasse før servering.
Vil du heller ha et flytende måltid kan du lage en «mat»-smoothie. Mari-Louise Uldbæk Stephan bak Veggisbloggen foreslår en kokosmelksmoothie med hasselnøtt og kakao. Dette er ingen lettvekter når det gjelder kalorier, og egner seg derfor mer som et mellommåltid enn som tørsteslukker. Et glass inneholder 258 kcal.
Til 4 porsjoner trenger du:
2 dl hasselnøtter
100 gram isbiter
2 dl lettmelk
2 dl kokosmelk, lett
2 ts vaniljesukker
1 ts honning
1 ts kakaopulver
1 stk banan
Slik gjør du det: Kjør hasselnøtter og isbiter i blenderen. Skjær opp bananen. Tilsett alle ingrediensene og bland sammen i blender.
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Vanlige fruktsmoothier kan være rene sukkerbomber. Tilsett nøtter, spinat og krydderurter – og smoothien din blir til en næringsbombe. Bedre for både blodsukkeret og metthetsfølelsen.
Det er ikke all is du trenger å gi avkall på for å holde vekten.
Glem fløte, det er bananer som gjelder!
Med disse sukkerreduserte havrekulene vil ikke kaloriene balle på seg.
En fargerik smoothie, toppet med mettende ingredienser, kan gi en god start på dagen.
Appelsin med sjokolade, sunnere marsipan og sjokoladeegg med appelsinkrem. Her er tre gode oppskrifter på sunnere påskegodt du kan unne deg!