Fem proteinrike lunsjer som metter
Er du lei salat og brødskiver til lunsj? Prøv disse smakfulle lunsjalternativene som holder deg mett lenger.
Gamle, brune bananer er utmerket å bruke i bakst eller is! Flekkete eller helt svart har ikke noe å si, de blir bare søtere på innsiden når de blir styggere på utsiden.
Banan er utmerket til å bruke i bakst eller is for en god, søt, smak. Ikke kast bananen når den har blitt brun, gi den heller et nytt liv i noen av disse oppskriftene.
Oppskrift:
61 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer 8 porsjoner.
2 modne bananer
2, 5 dl havregryn
Mos bananene og rør inn havregryn.
Ved bruk av stavmikser kan røren bli for bløt for å lage boller, så bruk gaffel
Tilsett rosiner, kanel, blåbær, eller andre typer bær som jordbær eller bringebær.
Form deretter til boller på et bakebrett.
Stekes på 180 grader i cirka 15 minutter.
Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).
Oppskrift og bilde: Linda Stuhaug
255 kalorier per porsjon
1 banan
1 egg
4 ss havremel eller annen tørrvare
0,5 ts bakepulver
Ev. mørk sjokolade i biter
Mos bananen med gaffel. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Hell over i en
passelig kopp og stek i mikrobølgeovn i 1–2 minutter.
Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer)
Når bananen har blitt brun og godt modnet er den søt og perfekt til is. Ta av skallet og del den opp i biter. Ta gjerne bananen ut av fryseren ca. 30 min før du skal lage is, slik at den blir enklere å jobbe med. Bruk blender eller stavmikser til å blande sammen bananen med ingrediensene. Spe på med vesken underveis for å få rett konsistens.
338 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer to porsjoner.
3 frosne bananer
1 avokado
Kokosmelk – skal spes på underveis
Tillegg: Kakaopulver kan tilsettes for en sjokoladevariant
Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).
(Saken fortsetter etter bildet)
101 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer to porsjoner.
1 frossen banan
5 dl frosne bær
1 dl vann
Tillegg: Bruk gjerne to forskjellige typer bær. For eksempel bringebær og tranebær.
Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).
131 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer to porsjoner.
3 frosne bananer
3 ss vann
Tillegg: Tilsett gjerne frosset frukt som mango, papaya, melon eller litt saft for ekstra smak.
Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).
127 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer 16 porsjoner.
260 g Havremel
4 Egg
1 dl Melk, ekstra lett
2 Bananer
40 g Proteinpulver vaniljesmak (kan sløyfes)
1,5 ts Kanel
2 ss Sukrin (kunstig søtning)
1 ts Bakepulver
60 g Valnøtter til å blande inn i røren og til å ha på toppen
Bland sammen alle ingrediensene, unntatt valnøttene, bland sammen med en stavmikser eller håndmikser til en glatt og fin røre.
Bland inn valnøttene, og spar gjerne noen til å ha på toppen.
Smør en brødform eller annen ønsket form og ha i røren.
Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader i 30–40 minutter.
Legg oppskriften i dagboken (gjelder kun medlemmer).
42 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer seks porsjoner.
1 Banan
2 Egg
1 ts kanel
1 ts Kardemomme, malt
0,5 ts bakepulver
Eventuelt havregryn og melk/soyamelk/havremelk for jevnere røre.
Bland sammen alle ingrediensene og bruk stavmikser for å få helt glatte pannekaker, eller gaffel for litt grovere tekstur.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Er du lei salat og brødskiver til lunsj? Prøv disse smakfulle lunsjalternativene som holder deg mett lenger.
Lurer du på hva du kan spise når du vil ned i vekt? Vektklubbs ernæringsfysiolog har satt sammen tre menyforslag som er både sunne, magre og mettende!
Her er 10 oppskrifter til sunnere sofakos, som også bidrar med gode næringsstoffer.
Guacamole og hummus er næringsrike dipper proppfulle av grønnsaker og smak.
Start dagen med bananpannekaker og avslutt med biff og godteri. I tillegg utfordres pulsen med høyintensitets sirkeltrening. Her er dagens mat- og treningsplan, tar du utfordringen?
Med litt grovere mel i gjærbaksten får du både helsegevinst og metthetsfølelse med på kjøpet. Her er triksene for å unngå at deigen blir for kompakt.