I KOPP: Det trenger ikke å være så komplisert å lage noe godt.

Overmodne bananer? Lag noe godt og sunt

Publisert: 2017-07-17 09:03

Gamle, brune bananer er utmerket å bruke i bakst eller is! Flekkete eller helt svart har ikke noe å si, de blir bare søtere på innsiden når de blir styggere på utsiden.

Banan er utmerket til å bruke i bakst eller is for en god, søt, smak. Ikke kast bananen når den har blitt brun, gi den heller et nytt liv i noen av disse oppskriftene.

KREATIVT: Bananboller er en bra måte å få brukt opp godt modne bananer.

Bananbollene til @spisoppmaten

Oppskrift:

61 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer 8 porsjoner.

2 modne bananer
2, 5 dl havregryn

Mos bananene og rør inn havregryn.

Ved bruk av stavmikser kan røren bli for bløt for å lage boller, så bruk gaffel
Tilsett rosiner, kanel, blåbær, eller andre typer bær som jordbær eller bringebær.
Form deretter til boller på et bakebrett.

Stekes på 180 grader i cirka 15 minutter.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).

Banankake i kopp

Oppskrift og bilde: Linda Stuhaug

255 kalorier per porsjon

1 banan
1 egg
4 ss havremel eller annen tørrvare
0,5 ts bakepulver
Ev. mørk sjokolade i biter
Mos bananen med gaffel. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Hell over i en
passelig kopp og stek i mikrobølgeovn i 1–2 minutter.

Lagre oppskriften i dagboken (kun for medlemmer)

ENKELT: Tilsett gjerne litt bær for litt ekstra friskhet.

Banan-is

Når bananen har blitt brun og godt modnet er den søt og perfekt til is. Ta av skallet og del den opp i biter. Ta gjerne bananen ut av fryseren ca. 30 min før du skal lage is, slik at den blir enklere å jobbe med. Bruk blender eller stavmikser til å blande sammen bananen med ingrediensene. Spe på med vesken underveis for å få rett konsistens.

Kremet

338 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer to porsjoner.

3 frosne bananer

1 avokado

Kokosmelk – skal spes på underveis

Tillegg: Kakaopulver kan tilsettes for en sjokoladevariant

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).

(Saken fortsetter etter bildet)

FRISKT: Sorbé-versjonen av banan-is.

Sorbé

101 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer to porsjoner.

1 frossen banan

5 dl frosne bær

1 dl vann

Tillegg: Bruk gjerne to forskjellige typer bær. For eksempel bringebær og tranebær.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).

Enkel

131 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer to porsjoner.

3 frosne bananer

3 ss vann

Tillegg: Tilsett gjerne frosset frukt som mango, papaya, melon eller litt saft for ekstra smak.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).

BANANBRØD: Kan nytes slik som det er eller med pålegg.

Bettinas Bananbrød:

127 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer 16 porsjoner.

260 g Havremel

4 Egg

1 dl Melk, ekstra lett

2 Bananer

40 g Proteinpulver vaniljesmak (kan sløyfes)

1,5 ts Kanel

2 ss Sukrin (kunstig søtning)

1 ts Bakepulver

60 g Valnøtter til å blande inn i røren og til å ha på toppen

Bland sammen alle ingrediensene, unntatt valnøttene, bland sammen med en stavmikser eller håndmikser til en glatt og fin røre.

Bland inn valnøttene, og spar gjerne noen til å ha på toppen.

Smør en brødform eller annen ønsket form og ha i røren.

Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader i 30–40 minutter.

Legg oppskriften i dagboken (gjelder kun medlemmer).

BANANPANNEKAKER: Enkel, mettende og sunn versjon av tradisjonelle pannekaker.

Bettinas Bananpannekaker

42 kalorier per porsjon. Oppskriften tilsvarer seks porsjoner.

1 Banan

2 Egg

1 ts kanel

1 ts Kardemomme, malt

0,5 ts bakepulver

Eventuelt havregryn og melk/soyamelk/havremelk for jevnere røre.

Bland sammen alle ingrediensene og bruk stavmikser for å få helt glatte pannekaker, eller gaffel for litt grovere tekstur.

Legg oppskriften i dagboken (kun for medlemmer).

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her