GODT FOR HJERTET: Et høyt inntak av sitrusfrukt kan være godt for hjertehelsen, spesielt for kvinner, viser en amerikansk studie. American Heart Association fant at kvinner som spiser mye sitrusfrukt hadde 19 prosent lavere risiko for iskemisk hjerteinfarkt.

Friske og sunne sommerdrikker som slukker tørsten!

Publisert: 2015-07-14 12:20

Limonade er den perfekte sommerdrikken når du har lyst på noe annet enn vann.

Den klassiske limonaden lages av sitroner og en haug med sukker. Godt er det, men ikke spesielt sunnere enn brus. Derfor har matblogger og fast bidragsyter til Vektklubb, Nussara Guldberg, laget to spennende varianter der du kan redusere sukkermengden, men fremdeles nyte den friske og syrlige smaken.

Hjemmelaget ingefær- og mynte limonade og vannmelonlemonades har mindre tilsatt sukker, og er derfor et sunnere alternativ når du har lyst på en frisk sommerdrikk. Mange kan oppleve at det er lettere å drikke nok væske når det smaker litt mer spennende enn vann. Samtidig er det lurt å være litt bevisst i forhold til de flytende kaloriene om du vil passe vekten i sommer.

Sammenlignet med saft, juice, nektar, iste, brus, sportsdrikker og andre sukkerholdige drikker er det ikke mye som skiller drikkene kalorimessig (sjekk tabell). De hjemmelaget limonadene inneholder 19 og 31 kcal per desiliter, men tilfører i tillegg litt flere nyttige næringsinnholder fra frukt. I brus finner du kun det som ofte kalles «tomme» kalorier. Det er energi fra sukker i sin enkleste form uten noen viktige næringsstoffer kroppen din trenger.

Sitron - en superfrukt

Det ligger i navnet limonade at drikken lages av sitronsaft. Alene er sitron nesten uutholdelig surt så derfor er den klassiske limonaden tilsatt store mengder sukker og er veldig søt. Oppskriftene Nussara har laget er like enkle å lage som klassikeren, men hvitt raffinert sukker er byttet ut med mindre mengder brunt sukker og honning.

Samtidig som sitrusfrukten gir en syrlig og frisk smak, er den også en naturlig superfrukt som har et svært høyt innhold av vitamin C og den kraftige antioksidanten limonin, som kan bidra til å styrke immunforsvaret.

Så det er bare å lagre opp! Lag limonade i en stor mugge som du kan ha i kjøleskapet, eller hell over i små drikkeflasker med isbiter når du drar på stranda eller på sykkel- eller fjellturer.

Her er oppskriftene:

Ingefær- og myntelemonade med 31 kcal per 100 ml

Ingefær- og myntelemonade:

Til 12 porsjoner

50 gram brunt sukker
2 ss honning
2,5 dl sitronsaft, ferskpresset
2 ss ingefær, fersk
2 ss mynte, fersk
0,25 ts salt
9 dl Farris

Slik gjør du det: Kjør ferskpresset sitronsaft og fersk revet ingefær i en blender.
Rør sitron- og ingefærblanding sammen med resten av ingrediensene (brunt sukker, honning, mynte, salt og farris) til sukkeret og honning løses opp, og server med isbiter og sitronskiver.
Se oppskriften her

Vannmelonlemonade:

Til 12 porsjoner

Vannmelonlemonade med 19 kcal per 100 ml

800 gram vannmelon
7 dl vann
2,5 dl sitronsaft, ferskpresset
50 gram brunt sukker
9 dl Farris

Slik gjør du det: Kutt vannmelon i passe store biter. Plukk vekk de sorte frøene og la hvite være med. Kjør menolbitene i en blender og sil ut vannmelonkjøttet. Sett vannmelonsaften i kjøleskapet.
Bland sammen vann, brunt sukker og sitronsaft i en kjele på svak varme til sukkeret oppløses, og avkjøl.
Bland sammen vannmelonsaft, sitronblanding og farris i en stor mugge og server med isbiter og sitronskiver.

Se oppskriften her

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Les også:

Her er isen du kan spise - og holde deg slank!

Sommerens sunneste burgerfest

Salatene også gutta kommer til å elske!

Spis etter klokka - bli kvitt søtsuget!

Så mange kalorier er det i hverdagsmaten din

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her