FRISK: Gelédesserten kan varieres med både ulike typer saft og yoghurt slik at du får din favorittkombo av smaker og farger!

Kalorivennlig gelédessert

Publisert: 2018-06-16 09:34

Prøv denne magre desserten som inneholder såpass lite kalorier at du kan spise den nesten hver dag!

Skal du ned i vekt eller forbedre helsen din ved å spise sunnere, er søte og fete kaker, desserter, snacks og godis det første som ryker fra kostholdet. Selv om det smaker godt, er disse matvarene fulle av kalorier, uten at det gir særlig med nyttige næringsstoffer kroppen har bruk for.

Samtidig vil vel de fleste beholde en ny, lavere vekt når man først har klart å slanke vekk noen kilo, så det gjelder å finne frem til varige og sunne kostholdsvaner man kan leve med over lang tid. For de fleste av oss er et liv uten dessert (eller sjokolade) utenkelig. Så hva blir løsningen?

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Gode strategier

For noen fungerer det godt å spise mindre mengder av kosematen man vet er kaloririk, men ikke nødvendigvis sunn, en sjelden gang. Et godt eksempel er en tilmålt mengde lørdagsgodt. For andre hjelper det å finne sunnere og kalorivennlige alternativer dersom man trenger å dekke søtbehovet litt oftere.

Vi presenterer her en dessert som faller inn under den siste kategorien. For skal du ned i vekt og reduserer kaloriinntaket, men likevel har lyst på en søt dessert, så er gelé din venn!

Lykkes med livsstilsendring: Nina gikk ned 32 kilo

Gelé kan lages av sukkerfri saft som er tilnærmet kalorfritt, og du kan da velge den smaken du foretrekker. En gelatinplate inneholder kun 7 kcal per stykk. Med mager yoghurt uten særlig fett og kunstig søtning fremfor sukker, vil du også spare kalorier. Tilsetter du frukt og bær får du virkelig hevet næringskvaliteten med vitaminer og mineraler kroppen trenger. Marte Hveem Pedersen bak instagramkontoen @mattilglede, har laget en lett og kalorivennlig dessert, perfekt for Vektklubbs lesere.

Et glass av gelédesserten gir ca 90 kcal.

Grunnoppskrift til sukkerfri gelé:

Pynt gjerne med litt sitronmelisse!

ca 4 porsjoner

2 dl ublandet sukkerfri saft
4 dl kaldt vann
6 stk geletinplater

Slik gjør du: Legg gelatinplatene i kaldt vann og la det ligge der i cirka fem minutter. Tilsett ublandet saft og varm opp blandingen i en kjele mens du hele tiden rører rundt. Det skal ikke koke. Når gelatinplatene har blitt oppløst så heller du ca 1,5 dl gelé (omtrentlig mål) i en ønsket form eller glass. Sett gjerne glasset på skrå oppi en kopp. Om du dobler geléoppskriften; hell resten som blir igjen i en bolle og sett kaldt. Bergen 5-6 timer før geléen har stivnet.

Sunnere «panna cotta» av yoghurt

ca 4 porsjoner

6 dl mager og sukkerfri vaniljeyoghurt (eller vaniljekesam)
4 stk gelatingplater
1 dl kokende vann

Slik gjør du det: Ha vaniljeyoghurt (eller mager vaniljekesam) i en skål. Legg gelatinplatene i bløtt i kaldt vann. Når de er myke, ta de ut av vannet og løs opp i kokende vann.
Visp yoghurten mens du tilfører gelatinen oppløst i vann, i en sakte stråle, til yoghurten har luftig og fin konsistens (1-2 minutter). Sett glassene med gelé rett opp og ned på benken og hell yoghurten oppi glasset. Sett i kjøleskapet til yoghurten har satt seg.

Pynt med blåbær, og server.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Se andre sunne oppskrifter:

Melonkake som knapt inneholder kalorier

Granolaskåler med sjokolade og vaniljefyll

Sunn kokosfromasj med bringebærsaus

Pannekaker med varme bær

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her