Derfor bør du spise kveldsmat
Rund av dagen med et lite kveldsmåltid, det kan være sunnere enn du tror! Her får du fem gode forslag på sunn kveldsmat.
Lyst på noe fargerikt og godt på brødskiva? Prøv rødbetehummus!
Vi er alle enige om at å sise mer grønnsaker er bra for helsen. Hvis du trenger inspirasjon til mer plantebasert pålegg har Julie Ulstein (24), bak @julies_mat, laget denne fargerike hummusen av rødbete du bør prøve. Smør den på brødskiven i stedet for smør, og topp gjerne med avokado og chiafrø, eller spis den naturell.
– Perfekt som frokost, lunsj eller en litt fancy kveldsmat om du får lyst på noe ekstra digg, forteller Ulstein.
Du trenger:
1 rødbet (kokt eller bakt i terninger)
2 ss tahini (sesamesmør)
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummin
sitron (kan sløyfes)
havsalt
litt olivenolje
Slik gjør du det:
Skjær rødbeten i små terninger og ha i en foodprocessor. Ha i tahini, hvitløk, spisskummen og sitronsaft og bland sammen. Kjør alt til puré i mixmasteren til den får en knæsj rosa farge. Smak gjerne til med salt og pepper.
Lagre oppskrift som favoritt (kun for Vektklubb-medlemmer)
Flere sunne oppskrifter:
Næringsrike frokoster
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Rund av dagen med et lite kveldsmåltid, det kan være sunnere enn du tror! Her får du fem gode forslag på sunn kveldsmat.
Grønn- og plantebasert mat er populært, og godt for både kloden og helsen din. Uavhengig om du vil kutte ut kjøtt eller ikke, er alle enige om at å spise mer grønnsaker er smart.
Lyst til å spise helt vanlig mat og gå ned i vekt? Med enkle ingreiensbytter i oppskrifter kan du gjøre maten din både rikere på næring og fattigere på kalorier.
Ikke vær redd for å spise deg mett selv om du vil ned i vekt. Nøkkelen ligger i hva du velger å spise deg mett på.
Bytt kjøttdeigen med grønnsaker, og gi tacomåltidet en ny vri.
Bruk høstens deilige gresskar i matlagingen. Det er enklere enn du tror!