Mettende vintersalat med bakt rosenkål og søtpotet
Det gjelder å tenke litt utenfor boksen om du skal lage en smakfull og mettende middagssalat. Det har Nussara Guldberg gjort her.
Vegetarianer eller ei, denne burgeren vil bli en ny favoritt!
Søtpoteten må sies å være en av årets mest trendy grønnsaker – og vi i Vektklubb blir rett og slett aldri lei av søtpotet, enten i form av søtpotetfries, søtpotetsuppe eller puré eller stappe av søtpotet.
Får du ikke nok søtpotet? Lag søtpotetfries ved siden av da vel!
Men visste du at den allsidige og næringsrike rotgrønnsaken også kan brukes til å lage en skikkelig saftig hamburger? Vel, nå vet du det!
Vektklubbs bidragsyter Nussara Guldberg, bak matbloggen Just another food story, har laget en sunn og fristende søtpotetburger som du kan kose deg med i helgen.
– Det som er utfordrende med vegetarburgere er at «kjøttet» ikke fremstår som fast. Trikset er å la «deigen» sette seg i kjøleskapet etter du har formet burgerne, avslører matbloggeren.
Se flere oppskrifter med søtpotet nederst i saken.
4 porsjoner, 504 kcal pr. burger
1 stk. søtpotet
1 boks hermetiske kikerter
1 egg
1 ss timian
salt og pepper
Topping:
120 gram chèvre
1 stk. rødløk
4 stk. aromasopp
½ stk. chili
Tilbehør:
8 blader hjertesalat
4 ss ekstra lettrømme
4 stk. ekstra grove hamburgerbrød
Slik gjør du det: Ovnsbak søtpotet i ovnen på 180 grader midt i ovnen i 45 minutter. Avkjøl søtpoteten, riv av skallet og ha den i en foodprosessor eller i en blender. Ha i kikerter, egg, fersk timian, salt og pepper. Form til store burgere og la de avkjøles i kjøleskapet i minst 20 minutter.
Kutt rødløk og aromasopp i skiver og stek de med olje i en panne på middels varme til de er myke og gylne. Etter avkjøling, stek søtpotetburgere i en panne med olje på middels varme til de er gylne.
Skjær chèvre i skiver og legg på søtpotetburgere. Sett de i ovnen på 200 grader til osten er gylne. Smør ekstra lettrømme på det nederste burgerbrødet og legg på to salatblader. Legg så på burger, løk og aromasopp og skiver av fersk chili (fjern frøene om ønskelig).
Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer)
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
Les også:
Gi deg selv «kjøttfri» med deilig søtpotetsuppe
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Det gjelder å tenke litt utenfor boksen om du skal lage en smakfull og mettende middagssalat. Det har Nussara Guldberg gjort her.
Hva skal du ha til middag i dag? Få inspirasjon her!
Denne texmex-varianten kan bli din neste favoritt.
Det skal ikke så mye til å lage sunn og næringsrik snacks.
Med enkle grep kan du gjøre lørdagspizzaen både sunn, god og stappfull av næringsstoffer.
Lasagne er alltid er hit på middagsbordet, både for store og små! Her er tre oppskrifter der kjøtt er byttet ut med masse deilige grønnsaker.