FRISTENDE SUNT: Hamburger er kanskje ikke det første du forbinder med slankemat. Her har du en oppskrift der den fete osten, dressingen, hvitt burgerbrød er byttet ut med sunne og smakfulle alternativer. Alle foto: Nussara Guldberg / Just Another Food Story

Saftig søtpotetburger til helgekosen

Publisert: 2016-05-27 14:23

Vegetarianer eller ei, denne burgeren vil bli en ny favoritt!

Søtpoteten må sies å være en av årets mest trendy grønnsaker – og vi i Vektklubb blir rett og slett aldri lei av søtpotet, enten i form av søtpotetfries, søtpotetsuppe eller puré eller stappe av søtpotet.

Får du ikke nok søtpotet? Lag søtpotetfries ved siden av da vel!

Men visste du at den allsidige og næringsrike rotgrønnsaken også kan brukes til å lage en skikkelig saftig hamburger? Vel, nå vet du det!

Vektklubbs bidragsyter Nussara Guldberg, bak matbloggen Just another food story, har laget en sunn og fristende søtpotetburger som du kan kose deg med i helgen.

– Det som er utfordrende med vegetarburgere er at «kjøttet» ikke fremstår som fast. Trikset er å la «deigen» sette seg i kjøleskapet etter du har formet burgerne, avslører matbloggeren.

Se flere oppskrifter med søtpotet nederst i saken.

Søtpotetburger med bakt chevre og karamellisert løk

4 porsjoner, 504 kcal pr. burger

Hemmeligheten bak saftige vegetarburgere er å la «deigen» hvile i kjøleskapet før man steker burgerne.

1 stk. søtpotet
1 boks hermetiske kikerter
1 egg
1 ss timian
salt og pepper

Topping:
120 gram chèvre
1 stk. rødløk
4 stk. aromasopp
½ stk. chili

Tilbehør:
8 blader hjertesalat
4 ss ekstra lettrømme
4 stk. ekstra grove hamburgerbrød

Slik gjør du det: Ovnsbak søtpotet i ovnen på 180 grader midt i ovnen i 45 minutter. Avkjøl søtpoteten, riv av skallet og ha den i en foodprosessor eller i en blender. Ha i kikerter, egg, fersk timian, salt og pepper. Form til store burgere og la de avkjøles i kjøleskapet i minst 20 minutter.
Kutt rødløk og aromasopp i skiver og stek de med olje i en panne på middels varme til de er myke og gylne. Etter avkjøling, stek søtpotetburgere i en panne med olje på middels varme til de er gylne.
Skjær chèvre i skiver og legg på søtpotetburgere. Sett de i ovnen på 200 grader til osten er gylne. Smør ekstra lettrømme på det nederste burgerbrødet og legg på to salatblader. Legg så på burger, løk og aromasopp og skiver av fersk chili (fjern frøene om ønskelig).

Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer)

Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Gi deg selv «kjøttfri» med deilig søtpotetsuppe

Søtpotetfries: Perfekt til burger eller som helgesnacks

Kanskje Norges sunneste sjokoladekake - med søtpotet

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her