Sjekk disse saftige oppskriftene på hjemmelaget pinneis.

Pinneisen du kan spise hver dag!

Publisert: 2023-06-22 17:28

Disse ispinnene kan du omtrent spise så mye du vil av, i alle fall til du blir stoppet av «brain freeze». Kaloriene trenger du i alle fall ikke bekymre deg over.

Saftis kan være din beste venn i sommer, om du trenger noe magert for å ta knekken på søtsuget.

Saftisen du får kjøpt i butikken er nettopp hva navnet tilsier; saft. Rent sukker. Fri for fløte og sjokolade holder kalorinivået seg fremdeles lavt, men du får ikke akkurat fylt på med nyttige næringsstoffer kroppen trenger ved å spise en lollipop.

Frukt og bær derimot, er stappfulle av vitaminer og antioksidanter. Så ja, en slik is kan nesten regner som én porsjon av «5 om dagen» hvis man legger litt godvilje til.

– Det er enkelt og artig å lage egne fruktiser, og populært for både store og små, sier kokk og fagansvarlig i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Toril Gulbrandsen. Hun har laget fem av pinneisoppskriftene du finner lenger ned i artikkelen.

Mer glad i softis? Sjekk disse sunne variantene!

Alt du trenger for å lage disse lekre saftisene er isformer, ispinner, frukt og bær i biter eller skiver og litt væske.

– I stedet for juice kan du også bruke most frukt eller vannmelon kjørt i en mikser til den er flytende, tipser Gulbrandsen.

En isform rommer omtrent én desiliter, men den størrelsen kan variere. Du får tak i slike former i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker. Det er praktisk å ha mange trepinner. De får du kjøpt i hobbybutikker.

Rød og gul saftis

Her er banan- og granatepleis, samt appelsin- og vannmelonis.

Banan- og grantatepleis

4 porsjoner, ca 45 kcal per is

  • 1 stk banan
  • 2 dl granateplejuice

Slik gjør du det:

  1. Skrell bananen, skjær den i skiver og putt bananbitene i isformer.
  2. Hell på med granateplejuice eller annen juice, f.eks druejuice eller saft.
  3. Stikk en trepinne i, og sett den i fryseren i minst 4 timer. Gjerne over natten.

Se næringsutregning for denne oppskriften (kun for VK-medlemmer)

Appelsin- og vannmelonis

4 porsjoner, ca 55 kcal per porsjon

  • 4 dl vannmelon
  • 1 stk appelsin
  • 1 dl appelsinjuice

Slik gjør du det:

  1. Start med å fjerne skallet og steinene av vannmelonen og kutt den deretter i små terninger.
  2. Fjern deretter skallet av appelsinen og skjær ut fileter ved å skjære appelsinen i båter og fri for skall og skinn. Prøv å ta vare på saften.
  3. Fyll opp formene, først med frukt og deretter med juice og saften av appelsinen.
  4. Stikk en trepinne i, og sett i fryseren i minst 4 timer. Gjerne over natten.

Merk oppskrift som favoritt (kun for VK-medlemmer)

Kiwi- og jordbæris

Sterke farger gjør isen enda mer attraktiv!

4 porsjoner, ca 50 kcal per porsjon

  • 2,5 stk Kiwi
  • 4 sk jordbær
  • 2 dl Solbærsaft

Slik gjør du det:

  1. Start med å skrelle kiwiene. Mos en kiwi og ha denne i bunnen på hver form. Sett i fryseren.
  2. Skjær resten av kiwiene i skiver.
  3. Rens og skjær jordbær i skiver. Sett dette kaldt, gjerne i fryseren i 30 minutter.
  4. Fyll opp formene med frukt. Legg de lagvis, og hell på med væske.
  5. Stikk en trepinne i og sett i fryseren i minst 4 timer. Gjerne over natten.

Gå til oppskriftssiden (kun VK-medlemmer)

Morellis

Frosne bær, som for eksempel druer, er allerede en kjent godis-favoritt hos mange Vektklubb-medlemmer.

4 porsjoner, ca 35 kcal per porsjon

  • Ca 13 moreller
  • 1,5 dl solbærsaft eller kirsebærsaft

Slik gjør du det:

  1. Del morellene i to, og fjern steinen.
  2. Fyll opp former med så mange moreller det er plass til. Klem de gjerne ned i formen.
  3. Hell på med saft. Gjerne sukkerfri, solbær- eller kirsebærsaft.
  4. Stikk en trepinne i og sett i fryseren i minst 4 timer. Gjerne over natten.

Gi oppskriften terningkast (kun VK-medlemmer)

Rosa og gul sylinderis

Server isen på et fat fylt med isbiter så smelter den ikke så fort.

Ananas- og blåbæris

4 porsjoner, ca. 50 kcal per porsjon

  • 3 dl ananas
  • 15 stk blåbær
  • 1 dl appelsinjuice

Slik gjør du det:

  1. Fjern skallet på ananasen og skjær den i små terninger.
  2. Legg ananas og blåbær lagvis i formen til den er full.
  3. Hell på appelsinjuice til formen er helt full.
  4. Stikk en trepinne i og sett i fryseren i ca 4 timer. Gjerne over natten.

Du kan variere ved å bruke frukten du har og som du liker. Prøv med fersken.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

Bringebæris

4 porsjoner, ca. 50 kcal per porsjon

  • 2 dl frosne bringebær
  • 2 dl bringebær yoghurt
  • 14 stk bringebær
  • 4 ts vaniljeyoghurt

Slik gjør du det:

  1. Lag en enkel bringebærsmoothie med ca 2 dl frosne bringebær og 2 dl vanilje yoghurt. Juster med væske ettersom hvor tykk du vil ha den, men pass på at den ikke blir for tynn.
  2. Hell smoothien i formen før du putter bærene oppi.
  3. Rør inn en liten skje med vaniljeyoghurt før du setter pinnen i. Da blir den fin og marmorert.
  4. Sett i fryseren i minst 4 timer, gjerne over natten.

Gå til oppskriftssiden (kun VK-medlemmer)

Artikkelen og oppskriftene ble første gang publisert sommeren 2016 og er oppdatert siden.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her