To sunne salater med appelsin
Møt våren med frisk, søt og solgul sitrus på tallerkenen.
" data-react-helmet="true">
Sunn meny full av grønnsaker og friske smaker. Oppskriftene er beregnet på to porsjoner.<br /></p><p>
3 hg (1/2 bunt) frisk, grønn asparges
0,5 ss Sesamolje
5 stk Grovhakkede valnøttkjerner
15 gram (2 ss) grovhakkede pistasjnøtter
2 ss Parmesanost, revet
5 gram Nykvernet pepper etter ønske
Slik gjør du det: Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne Fjern den harde hvite delen nederst på stilken. Ta i grovhakkede nøtter det siste minuttet. Dryss nyrevet parmesan over rett før servering. Server gjerne ferskt urtebrød til.
Her kan du justere antall porsjoner
2 porsjoner
300 gram Gourmetkylling (150 gram per porsjon)
1/2 stk Sitron
1 ss Olivenolje extra virgin
300 gram Små nypoteter med skall
Tzatziki:
1/2 beger Lettyoghurt naturell
100 gram Slangeagurk
Salt
1/2 fedd Hvitløk
150 gram blandet salat, gjerne flere typer
Slik gjør du det: Start med kyllingen: Del den i serveringsstykker, og brun raskt i panne med litt olivenolje (eller pensle med olje og grill). Behold skinnet på, det gir saftigere kjøtt.
Skjær sitronen i skiver, og legg oppå kyllingbitene. Salte og pepre. Stekes i ovn på 210 grader i ca 15-20 minutter til kjøttet er ferdigstekt. Dersom du steker kyllingen hel, beregn ca en times steketid.
Potetene skrubbes og skylles, og legges hele og utildekket i ovnen uten olje, og bakes i ca en halv time.
Tzatziki: Skrell agurken, og riv den på rivjern i et dørslag. Strø godt med salt over, og la stå og renne av under press av en bolle e.l. i ca femten minutter. I mellomtiden siler du yoghurten i et kaffefilter, slå vekk vannet. Bland yogurten med agurkmassen (press ut mest mulig av vannet) og hvitløk.
Bland grønn salat og server ved siden av.
Her kan du justere antall porsjoner
2 porsjoner
1 stk Appelsin
1 stk Granateple
2 ss Honning
1 ss Mynte, fersk
Slik gjør du det: Skrell appelsinen og skjær ut fileter ved å skjære på innsiden av de tynne papirveggene. Del granateple i to og brekk ut små stykker av gangen. Plukk vekk det hvite.
Legg appelsin og granateplekjernene i en bolle. Ha over honning, peppermynte, rør om og server.
Flyter ikke honningen? Varm den opp litt, bruk gjerne mikroen.
Her kan du justere antall porsjoner
Hele menyen gir 825 kcal dersom man spiser én porsjon av hver rett.
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Møt våren med frisk, søt og solgul sitrus på tallerkenen.
Appelsiner kan brukes i både hovedretter og desserter. Her er fem friske oppskrifter du med påskens favorittfrukt.
Syv gode oppskrifter på rask og sunn middag du kan lage, selv i en hektisk hverdag.
Det er høysesong for skrei fra januar og ut mars. Et klassisk skreimåltid serveres ofte med poteter, gulrot og smør. Her får du en ny, spennende vri!
Her får du fem vegetar-retter laget av årets beste, grønne kokker.<br />
Skeptisk til salat? Disse vil du elske like høyt som hamburger.