Frukt.no

Frisk og grønn treretters helgemeny

Publisert: 2013-01-25 10:49

Sunn meny full av grønnsaker og friske smaker. Oppskriftene er beregnet på to porsjoner.<br /></p><p>

Forrett

Stekt asparges med nøtter

3 hg (1/2 bunt) frisk, grønn asparges
0,5 ss Sesamolje
5 stk Grovhakkede valnøttkjerner
15 gram (2 ss) grovhakkede pistasjnøtter
2 ss Parmesanost, revet
5 gram Nykvernet pepper etter ønske

Slik gjør du det: Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne Fjern den harde hvite delen nederst på stilken. Ta i grovhakkede nøtter det siste minuttet. Dryss nyrevet parmesan over rett før servering. Server gjerne ferskt urtebrød til.

Her kan du justere antall porsjoner

Hovedrett

Tommys gourmetkylling med bakte småpoteter og tzatziki

2 porsjoner

Kreativ Catering

300 gram Gourmetkylling (150 gram per porsjon)
1/2 stk Sitron
1 ss Olivenolje extra virgin

300 gram Små nypoteter med skall

Tzatziki:
1/2 beger Lettyoghurt naturell
100 gram Slangeagurk
Salt
1/2 fedd Hvitløk

150 gram blandet salat, gjerne flere typer

Slik gjør du det: Start med kyllingen: Del den i serveringsstykker, og brun raskt i panne med litt olivenolje (eller pensle med olje og grill). Behold skinnet på, det gir saftigere kjøtt.

Skjær sitronen i skiver, og legg oppå kyllingbitene. Salte og pepre. Stekes i ovn på 210 grader i ca 15-20 minutter til kjøttet er ferdigstekt. Dersom du steker kyllingen hel, beregn ca en times steketid.

Potetene skrubbes og skylles, og legges hele og utildekket i ovnen uten olje, og bakes i ca en halv time.

Tzatziki: Skrell agurken, og riv den på rivjern i et dørslag. Strø godt med salt over, og la stå og renne av under press av en bolle e.l. i ca femten minutter. I mellomtiden siler du yoghurten i et kaffefilter, slå vekk vannet. Bland yogurten med agurkmassen (press ut mest mulig av vannet) og hvitløk.

Bland grønn salat og server ved siden av.

Her kan du justere antall porsjoner

Dessert

Appelsin- og granateplesalat med honning

Annemor Larsen / VG

2 porsjoner

1 stk Appelsin
1 stk Granateple
2 ss Honning
1 ss Mynte, fersk

Slik gjør du det: Skrell appelsinen og skjær ut fileter ved å skjære på innsiden av de tynne papirveggene. Del granateple i to og brekk ut små stykker av gangen. Plukk vekk det hvite.

Legg appelsin og granateplekjernene i en bolle. Ha over honning, peppermynte, rør om og server.

Flyter ikke honningen? Varm den opp litt, bruk gjerne mikroen.

Her kan du justere antall porsjoner


Hele menyen gir 825 kcal dersom man spiser én porsjon av hver rett.

Annonse

Vektklubbs vårkampanje!

Nå får du større rabatt jo lengre bindingstid du velger og du får hele 50 % rabatt ved 12 måneders medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

0 timer

21minutter

50 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 måneders medlemskap er 249 kr per mnd, ordinær pris for 6 måneders medlemskap er 199 kr per mnd og ordinær pris for 12 måneders medlemskap er 149 kr per mnd. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her