Slik kan du gjøre oppskriftene dine sunnere
Lyst til å spise helt vanlig mat og gå ned i vekt? Med enkle ingreiensbytter i oppskrifter kan du gjøre maten din både rikere på næring og fattigere på kalorier.
Denne suppen har kun fem ingredienser, og lages på 1-2-3!
Januar betyr et nytt år og nye muligheter til å ta gode valg i hverdagen, i tillegg til at måneden byr på mer vinter og kulde. Da er ikke suppe så dumt, og det har blogger Camilla Pihl forstått. Hun deler sin enkle, sunne og gode spinatsuppe med Vektklubbs lesere!
Spinat har et høyt innhold av betakaroten, folat, vitamin C, kalium og kostfiber. I tillegg får du også vitamin E, B6, magnesium og kopper gjennom grønnsaken. Dette er med på å opprettholde normal hud og normalt syn, redusere tretthet og utmattelse, styrke immunforsvaret, opprettholde normalt blodtrykk, hjelpe fordøyelsen og øke opptaket av jern fra andre varer, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no. Det er altså svært få grunner til å ikke få i seg en dose spinat.
Dette trenger du:
1 løk
1 pakke fryst spinat
Kyllingbuljong
En skvett fløte
Creme fraiche
Slik gjør du: Skjær løken opp i små biter og varm den i en gryte sammen med litt olivenolje til den blir myk. Tilsett den frosne spinaten og hell over 1 liter vann og ett par buljongterninger. Smak til med salt og pepper etterhvert. La det småputre litt før du heller blandingen over i en blender. Miks suppen til den blir silkemyk. Hell den deretter over i en kjele igjen og smak til med en dæsj fløte.
Suppen smaker ekstra godt med kokte egg i og litt creme fraiche. Og skulle du ha mer overskudd på lur så rist gjerne noen gresskarfrø og strø over. Bon apetitt!
Se oppskriftside her (kun for vektklubbmedlemmer)
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
Les også:
Synnøve har gått ned 14 kilo: – Det har i grunn vist seg å være overraskende lett.
Tre slankestrategier som ikke fungerer
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Lyst til å spise helt vanlig mat og gå ned i vekt? Med enkle ingreiensbytter i oppskrifter kan du gjøre maten din både rikere på næring og fattigere på kalorier.
Suppe er fint for deg som ønsker en lett og mager middag. Endelig er det mulig å finne suppevarianter som ikke er så salte at det svir i munn.
Er det en matvaregruppe vi bør spise mer av både med tanke på helsen og vekt, men også med hensyn til miljøet, så er det grønnsaker. Billig er det også, sammenliknet med kjøtt, kylling og fisk!
Suppe er en god, sunn og mager middag. Nå har matspaneren testet ferdigsuppene fra suppemerket Mere suppe, der én porsjon gir deg hele to av «5 om dagen».
Søtpotet er elsket av mange, og det er ypperlig å bruke i bakst.
Med magert kjøtt og mye grønnsaker kan du lage en smakfull middag med luksusfølelse, uten å overstige kaloribudsjettet.