STUDENTVENNLIG: Blomkål er billig og digg som tilbehør i stedet for potetmos. Du slipper også å kjøpe inn drøssevis av grønnsaker som ikke blir spist opp.
STUDENTVENNLIG: Blomkål er billig og digg som tilbehør i stedet for potetmos. Du slipper også å kjøpe inn drøssevis av grønnsaker som ikke blir spist opp. Foto: Nussara Guldberg / Justanotherfoodstory.com

Lag blomkålmos - spar middagskalorier

Elisabeth Stigum
Publisert: 2015-08-12 08:54

Den kalorifattige blomkålen kan bli et smakfullt og mettende tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk.

Middag er vanligvis dagens mest kaloririke måltid. Vil du ned i vekt og trenger å kutte energiinntaket er det mye å hente ved å redusere porsjonsstørrelsene eller velge magre alternativer, forutsatt at du allerede har luket ut alle de små kalorifellene som godteri, snacks og brus i hverdagen.

Om du skal endre livsstil og innføre mer grønnsaker i kostholdet ditt må det smake godt, ellers blir den sunne bølgen en kortvarig affære. Med noen enkle knep viser matblogger og fast bidragsyter til Vektklubb, Nussara Guldberg, hvordan du kan spare både tid, penger og kalorier ved å lage sunt tilbehør med kun én hovedråvare, nemlig blomkålen.

Ikke nok med at du slipper å skrelle, kutte og tilberede drøssevis av ulike grønnsaker, du kan variere middagene i mye større grad om du lar én grønnsak få spille hovedrollen - når det kommer til tilbehøret. Dessuten er det svært «studentvennlig». Du kan begrense innkjøpet til et minimum, og du slipper å kaste mat fordi du ikke rakk å spise opp det som ikke ble brukt.

Sammenlignet med potetmos halverer du kaloriinntaket om du velger blomkålstappe. 100 gram potetmos (ferdig tilberedt) gir ca 85 kcal. Blomkålstappen gir 45 kcal. En porsjon av blomkålstappen veier ca 200 gram og gir 95 kcal. Det betyr at du kan spise en større mengde av blomkålmosen og likevel innta færre kalorier enn potetmos.

Oppskriften på krydret blomkålstappe:

Til 4 porsjoner

2 stk blomkål, stor
1 ss meierismør
2 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts paprikapulver
0,25 ts cayennepepper
1 ss frisk persille eller gressløk

Slik gjør du det: Rens blomkål og del i mindre buketter. Ha blomkålbuketter i en kjele med vann og 1 ts salt, og la det koke til grønnsakene er møre. Sil av vannet og mos blomkålbukettene og ha i resten av ingrediensene.

Merk oppskriften som favoritt

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem her.

Les også:

Søtpotetfries - ferfekt til burger eller som helgesnacks

Frisk limonade som slukker tørsten

Her er isen du kan spise - og holde deg slank!

Sommerens sunneste burgerfest

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her