To måter å lage slankere panna cotta

Publisert: 2016-01-15 07:34

Den ene bruker kunstig søtning mens den andre er laget med redusert mengde sukker. Begge metodene gir deg en slankere utgave av den italienske dessertfavoritten!

Et liv uten dessert og søtsaker er utenkelig for de fleste av oss, og et lite kakestykke eller en kule iskrem i ny og ne gjør ikke stor skade på vekten dersom du ellers spiser sunt. Likevel, sunnere oppskrifter på desserter gjør at de kan nytes med bittelitt bedre samvittighet.

Den tradisjonelle italienske desserten panna cotta, lages vanligvis med kremfløte og sukker. To svært kaloririke og ikke akkurat megasunne ingredienser.

Matblogger Hege Hushovd har funnet en måte å spare fett og sukker, og dermed kalorier. Hun har laget en panna cotta med kunstig søtning. Å kalle den helt sukkerfri blir feil, fordi det finnes naturlige sukkerarter i melk, yoghurt og bær. Dette er gode sukkerartene fordi de finnes i matvarer som også tilfører kroppen nyttige næringsstoffer som den trenger for å fungere optimalt, blant annet protein, kalsium, vitamin C for å nevne noen. Panna cottaen er med andre ord fri for tilsatt sukker.

Hvis du ikke vil bruke kunstig søtning har vi også funnet frem en oppskrift laget av helmelk og vaniljekesam, den er også en lettvekter sammeliknet med originalen.

Panna cotta uten tilsatt sukker med bærsaus

6-7 porsjoner

6 dl lettmelk
3 vaniljestang
4 ss sukrin
9 gelatinplater
6 dl gresk yoghurt (bland gjerne naturell og vanilje)

Saus:
400 gram jordbær og bringebær
2 dl vann
40 gram sukrin

Slik gjør du det: Del vaniljestanga og skrap ut «innmaten». Ha det oppi en kjele sammen med vaniljestanga, sukrinen og melka og varm opp til kokepunktet. Sett kjelen så til side og bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 min. Klem vannet ut av gelatinplatene og bland inn i den lunkne melkeblandingen. Sil det deretter over i en bolle og avkjøl noe før du blander inn gresk yoghurt. Hell det så over i serveringsglass/skåler og la det stå i kjøleskapet i ca. 3 timer.
Kjør ingrediensene til sausen i en blender.
Før servering heller du sausen over Panna Cottaene og topper med friske bær.

Panna cotta med kesam

Kokk Marianne Hayes Antonsen fra Opplysningskontoret for meieriprodukter har laget panna cotta med kesam til Vektklubb.

4 porsjoner, 215 kcal pr. porsjon

2 ½ dl helmelk
3 ss sukker
3 gelatinplater
3 dl vanilje kesam (7,4 %)

Tilbehør: Frisk frukt og /eller bær, sitronmelisse til pynt

Slik gjør du det: Kok melk og sukker uten lokk. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den kokende melken.

Avkjøl melken til romtemperatur, og fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekesam. Fordel blandingen i små porsjonsformer eller glass og sett dem kaldt så pannacottaen stivner (ca. 4 timer).

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Slik tar du kontroll over kveldskaloriene

Sunn frokost hver morgen

Hvor «grønne» er egentlig frukt- og grønnsaksdrikkene?

7 tips for å holde fokuset oppe når du skal ned i vekt

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her