REGN ELLER SOL: Disse oppskriftene kan sprite opp en hvilken som helst dag.

Den sunne frokosten du vil ha - selv på varme sommerdager

Publisert: 2016-07-04 09:14

Er du en som mister matlysten når varmen kommer? Da bør du se her.

Å spise en sunn frokost kan gi deg en god start på dagen, men det er ikke alltid lysten er like stor hver morgen. Noen ganger er været så varmt at man egentlig ikke orker å spise med en gang man har stått opp.

Her er fem smakfulle oppskrifter som garanterer vann i munnen, og som kan gi inspirasjon til et litt sunnere frokostmåltid.

Tips til et godt mellommåltid: Så enkelt lager du dine egne energibarer!

Avokado- og bringebærsmoothie

SMOOTHIE BOWL: Du kan også bruke denne smoothieoppskriften som en base i en smoothiebowl. Bare topp med det du liker aller best. Foto og kilde: Linda Stuhaug

Hvis du ikke orker tanken på mat om morgenen, er smoothie et supert alternativ. Det smaker mye, du slipper å tygge og du får allikevel i deg masse næring. Her er oppskriften på en av våre favoritter.

Dette trenger du:
Til 2 porsjoner, 179 kcal per porsjon
0,5 stk avokado
50 gram spinat (ca. en neve)
1 stk banan (helst moden)
200 gram frosne bringebær
150 gram gresk yoghurt

Slik gjør du det:
Miks sammen alle ingrediensene i en blender til du får en jevn og klumpfri smoothie. Juster med kaldt vann til du har den konsistensen du ønsker. Server straks!

Lagre denne oppskriften til senere bruk (kun for VK-medlemmer)

Kjøleskapsgrøt med kokos

VARIASJON: Du kan enkelt variere denne oppskriften ved å bytte ut blåbær med bringebær for eksempel.

Med havregryn og kesam som hovedingredienser er denne både sunn og mettende, men det aller beste er at den nærmest lager seg selv. Du setter den bare i kjøleskapet over natten, og vips så er den klar.

Dette trenger du:
2 porsjoner, 323 kcal per porsjon
2 dl havregryn
2 dl melk
2 dl frosne blåbær
1 dl kokosmasse (gjerne i flak)
1 dl mager kesam vanilje (Du kan også bruke vaniljeyoghurt

Slik gjør du det:
1. Ha havregryn og melk i et glass eller en annen beholder med lokk. Tilsett kokosflak og halvparten av blåbærene.
2. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.
3. Rør rundt i grøten før servering, tilsett vaniljekesam eller yoghurt. Server med ekstra blåbær

Lagre denne oppskriften til senere bruk (kun VK-medlemmer)

«Eggroll-omelet»

LAG LITT EKSTRA: Omelettrull er også perfekt å ha med som matpakke.

Du kan enkelt få en kjedelig omelett til å bli enda mer innbydende bare ved å rulle den sammen med variert fyll.

Dette trenger du:
Til 1 porsjon, 213 kcal per porsjon
Omelett
1 egg
3 eggehviter
Salt og pepper
Fyll:
2 skinkebiter
1 neve ruccolasalat
Philadelphia light

Slik gjør du det:
Bland alle ingrediensene og stek på lav varme til den er fast og fin. Hva du fylle med bestemmer du helt selv, ta noe du liker. Her er det brukt skinkebiter og ruccolasalat, blandet med philadelphia. Legg fylle ditt på omeletten og rull.

Du kan lagre oppskrften til senere bruk (kun for VK-medlemmer)

Oppskriften er hentet og gjengitt med tillatelse av Vilde Andreassen Hartviksen. Du kan finne henne på instagram under navnet @vildeandreassen

Ovnsbakt avokado med egg

Hvis du dropper salamien blir dette en super frokost for vegetarianere også.

Det som er så bra med avokado er at du omtrent kan bruke den til hva som helst. Avokado har et høyt næringsinnhold og metter godt. Passer perfekt som frokost.

Dette trenger du:
1 porsjon, 331 kcal per porsjon
1 avokado
1 egg
1 vårløk
1 skive salami (mager, så klart)
1 ts gressløk

Slik gjør du det:
Kutt en avokado i to og ta ut steinen. Grav ut litt av innholdet alik at du får plass til et egg. Legg i en ildfast form og stek på 180 grader i 20 minutter til egget er stekt. Mens avokadoen står i ovnen kutter du opp vårluk og salami, og steker i panna til salamien er sprø. Ta ut avokadoen og dryss over salami, vårløk og urter samt litt salt og pepper.

Lagre oppskriften til senere bruk (kun for VK-medlemmer)

Flere ting å lage med avokado: Den beste guacamolen til helgekosen

Frokostsalat med cottagecheese og bringebær

Proteinrikt: Cottage cheese inneholder masse proteiner som holder deg mett lenge.

Spiser du heller yoghurt til frokost? Matspaneren tester Go' morgen Zero

Cottage cheese til frokost er en lett måte å få i seg mye næring på tidlig om morgenen. Det tar heller ikke så lang tid å tilberede, og blander du det sammen med bær og nøtter som i denne oppskriften, får du en frisk smak og start på dagen.

Dette trenger du:
1 porsjon, 225 kcal per porsjon
100 gram mager cottage cheese
60 gram bringebær
1 ss linfrø
5 stk valnøttkjerner
1 ts honning (flytende)

Slik gjør du det:
Legg cottage cheese på en passende tallerken eller i en skål. Hakk valnøttkjernene og ha på bringebær. Dryss på linfrø og hell over honning rett før servering. Nyt!

Lagre oppskriften til senere bruk (kun for VK-medlemmer)

ANNONSE: I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Sommerens sunneste softis lager du selv!

Smarte og sunne grillspyd

Slik motiverer du deg gjennom løpeturen!

Kaken som knapt inneholder kalorier

Gå ned i vekt på den sunne måten!

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her