Granolaskåler med sjokolade og vaniljefyll
Glad i granola og yoghurt? Vel, da kommer du til å elske disse!
Avslutt et tungt måltid med frisk og søt dessert, som også gir viktige næringsstoffer.
I motsetning til riskrem, moltekrem, karamellpudding og julekaker er fruktdesserter svært beskjedne på kalorier. Derfor passer det ypperlig å basere noen av julens desserter på frukt om du ønsker å være litt bevisst på inntaket.
Her har Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, laget en helt spesiell dessert til glede for Vektklubbs lesere. En herlig kombinasjon av jul og frukt!
– Det er ekstra gøy å servere fruktsalat i vaffelskåler. Bruk de fruktene du ønsker, og ikke vær redd for å prøve noen nye sorter, oppfordrer Gulbrandsen.
Og det ser jo riktig så lekkert ut! Du kan gjerne servere vaniljeyoghurt eller en yoghurtis ved siden av om du ønsker det.
Nyt: Triks for å nyte julen uten dårlig samvittighet (åpen for medlemmer)
Til 12–14 vaffelskåler trenger du:
2 egg
1 dl sukker
40 g smør
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts bakepulver
2 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 plate mørk sjokolade
2 ss smør
Slik gjør du det: Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland det inn i røren sammen med de tørre ingrediensene. Rør til den blir glatt. Denne røren er ganske tykk.
Spray eller pensle vaffelskåljernet godt med olje. Varm opp jernet. Fyll det med 1 ss røre og stek skålene til de har fått en fin gylden farge, 3–4 minutter. Om du ønsker større skåler så ha i mer røre. Sjekk underveis om de er ferdigstekte. Du kan også bruk et krumkakejern. Da må du legge krumkakene over et glass eller en kopp, i ønsket størrelse, med en gang du tar de ut av jernet, slik at de får riktig fasong før de stivner.
Ferdigstekte vaffelskåler lirkes forsiktig ut av jernet. Bruk eventuelt en tresleiv for å løsne de langs kanten. La vaffelskålene avkjøles på rist til de er helt kalde og sprø.
Brekk sjokoladen i biter og ha dem i en liten kjele sammen med smør. Sett denne kjelen i en større kjele med kokende vann og rør litt til alt har smeltet. Dypp skålene i den flytende sjokoladen og sett dem tilbake på risten. Disse kan lages i god tid før selskapet. De holder seg noen dager.
Fyll vaffelskålene med den fruktsalaten du ønsker rett før servering. Multekrem eller vaniljeis og bær er også godt til.
1. Appelsinfileter, ferske fiken i båter, valnøtter og kokos med litt appelsinjuice over, og det er nydelig med noen dråper appelsinlikør over.
2. Pitahaya i terninger, kiwi i skiver, granateplekjerner og en teskje sukkerlake kokt med stjerneanis, over.
3. Persimon i terninger, mango i terninger, blåbær og kokos, med noen dråper honning
4. Yoghurtis med bær og ett lite dryss av revet mørk sjokolade.
Sjekk når du kan nå din idealvekt!
Les også:
Slik kan du unngå disse fire julefellene
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Glad i granola og yoghurt? Vel, da kommer du til å elske disse!
Her er 10 oppskrifter til sunnere sofakos, som også bidrar med gode næringsstoffer.
Er du opptatt av å spise sunt, og eventuelt kalorifattig, bør du rydde plass på kjøkkenbenken til gresskar!
Disse ispinnene kan du omtrent spise så mye du vil av, i alle fall til du blir stoppet av «brain freeze». Kaloriene trenger du i alle fall ikke bekymre deg over.
Lag myke banankjeks av kun tre ingredienser!
Kombinasjonen kokos og sjokolade er populær hos mange. Her er lørdagsgodtet du enkelt kan lage selv!