Frisk dessert: Fruktsalat i vaffelskåler

Publisert: 2017-12-15 13:27

Avslutt et tungt måltid med frisk og søt dessert, som også gir viktige næringsstoffer. 

I motsetning til riskrem, moltekrem, karamellpudding og julekaker er fruktdesserter svært beskjedne på kalorier. Derfor passer det ypperlig å basere noen av julens desserter på frukt om du ønsker å være litt bevisst på inntaket.

Her har Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, laget en helt spesiell dessert til glede for Vektklubbs lesere. En herlig kombinasjon av jul og frukt!

– Det er ekstra gøy å servere fruktsalat i vaffelskåler. Bruk de fruktene du ønsker, og ikke vær redd for å prøve noen nye sorter, oppfordrer Gulbrandsen.

Og det ser jo riktig så lekkert ut! Du kan gjerne servere vaniljeyoghurt eller en yoghurtis ved siden av om du ønsker det.

Nyt: Triks for å nyte julen uten dårlig samvittighet (åpen for medlemmer)

Fruktsalat i vaffelskåler

Til 12–14 vaffelskåler trenger du:

2 egg
1 dl sukker
40 g smør
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts bakepulver
2 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 plate mørk sjokolade
2 ss smør

Slik gjør du det: Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland det inn i røren sammen med de tørre ingrediensene. Rør til den blir glatt. Denne røren er ganske tykk.

Spray eller pensle vaffelskåljernet godt med olje. Varm opp jernet. Fyll det med 1 ss røre og stek skålene til de har fått en fin gylden farge, 3–4 minutter. Om du ønsker større skåler så ha i mer røre. Sjekk underveis om de er ferdigstekte. Du kan også bruk et krumkakejern. Da må du legge krumkakene over et glass eller en kopp, i ønsket størrelse, med en gang du tar de ut av jernet, slik at de får riktig fasong før de stivner.

Ferdigstekte vaffelskåler lirkes forsiktig ut av jernet. Bruk eventuelt en tresleiv for å løsne de langs kanten. La vaffelskålene avkjøles på rist til de er helt kalde og sprø.

Brekk sjokoladen i biter og ha dem i en liten kjele sammen med smør. Sett denne kjelen i en større kjele med kokende vann og rør litt til alt har smeltet. Dypp skålene i den flytende sjokoladen og sett dem tilbake på risten. Disse kan lages i god tid før selskapet. De holder seg noen dager.

Fyll vaffelskålene med den fruktsalaten du ønsker rett før servering. Multekrem eller vaniljeis og bær er også godt til.

Torils toppinger:

1. Appelsinfileter, ferske fiken i båter, valnøtter og kokos med litt appelsinjuice over, og det er nydelig med noen dråper appelsinlikør over.

2. Pitahaya i terninger, kiwi i skiver, granateplekjerner og en teskje sukkerlake kokt med stjerneanis, over.

3. Persimon i terninger, mango i terninger, blåbær og kokos, med noen dråper honning

4. Yoghurtis med bær og ett lite dryss av revet mørk sjokolade.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Ti tips til en lettere jul

Slik kan du unngå disse fire julefellene

Sett gode mål for det nye året

Julen kan gi permanent økt forbrenning

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her