Pass deg for sushi-fella
Sushi er ikke bare sunt. Ris og fete sauser gir kalorisjokk!
Sashimi er i grunnen ikke så veldig forskjellig fra barndommens rakfisk på Løten.</p><p>
Der ble fisken kuttet i ganske grove biter og lagt i en bøtte med lake. Prosessen som oppstår kalles fermentering, og det gir mørt og velsmakende fiskekjøtt bare hygienen er førsteklasses. Men itte visste vi at dette var sashimi!
Den japanske trendretten Sashimi består som oftest av biter av rå fisk eller annen sjømat som marineres og serveres med tilbehør som wasabi, syltet ingefær og soyasaus. Marinaden kan for eksempel lages av soya, wasabi (sterk!), lime, finhakket chili og koriander.
Vil du være på den sikre siden hygienemessig, kan du fryse fisken før oppdeling. Oppdrettslaksen er fritatt for dette kravet, den er trygg å spise fersk.
Filetene skjæres i ca 0,5 cm tykke skiver og serveres med tilbehøret du liker best. Dette er sunn og mager mat.
Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.
Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.
Til 4 personer
300g laks, f.eks salma eller frøya loins
300g filet av kveite
2 avocado
1 dl light soyasaus
½ fedd hakket hvitløk
½ ts hakket, fersk rød chili
½ ts hakket, fersk ingefær
2ss saft av presset lime
½ ss hakket, fersk koriander
Syltet ingefær og wasabi som tilbehør
Skjær laksestykket i skiver, ca 0,5cm tykke, gjør det samme med kveitefileten. Kveita er lettest å skjære når den er halvfrossen.
Del avocado i to og ta ut steinen og fjern skallet. Skjær avocadoen i skiver.
Bland hvitløk, chili, ingefær og koriander med soysasaus og limesaft. Om ønskelig kan du også tilsette grovhakkede peanøtter.
Anrett skivene med laks og kveite på tallerken sammen med avocado. Dypp fiskestykkene i soyasausen, eller mariner fisken med sausen før du spiser.
Serveres med syltet ingefær og wasabi.
Også andre fisk og skalldyr kan brukes til sashimi, prøv f.eks kamskjell, tunfisk, torsk, ørret.
! Oppdrettslaks er untatt fra regelen om å fryse fisk som skal brukes til sushi. Kveitefileten bør ha vært 24 timer i fryseren før den skal brukes til sushi.
Få kaloriberegning av oppskriften her
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Sushi er ikke bare sunt. Ris og fete sauser gir kalorisjokk!
Ha biter av fisk, kjøtt eller ost sammen med grønnsaker og frukt på grillspyd. Det er magert, sunnere og veldig godt!
Pleier helgen å rammes av utskeielser du ikke har råd til i matveien? Fortvil ikke, med disse tipsene er du forberedt.
Hurtigmat kan være både kalorifattig og god, særlig om du lager den selv.
Noen ganger er lysten på en saftig burger eller deilig indisk for stor til å motstå. Heldigvis trenger du ikke holde deg unna den deilige kosematen!
Mange hevder at frokost er det viktigste måltidet, men vi slår et slag for middagen. Måltidet er viktig både for vekt, helse og familielivet. Her er fem deilige middagsoppskrifter du kan prøve!