Kreativ Catering

VK-kokken Tommy Østhagen presenterer: Rakfisk på japansk

Publisert: 2012-11-23 18:12

Sashimi er i grunnen ikke så veldig forskjellig fra barndommens rakfisk på Løten.</p><p>

Jan Petter Lynau / VG.

Der ble fisken kuttet i ganske grove biter og lagt i en bøtte med lake. Prosessen som oppstår kalles fermentering, og det gir mørt og velsmakende fiskekjøtt bare hygienen er førsteklasses. Men itte visste vi at dette var sashimi!

Den japanske trendretten Sashimi består som oftest av biter av rå fisk eller annen sjømat som marineres og serveres med tilbehør som wasabi, syltet ingefær og soyasaus. Marinaden kan for eksempel lages av soya, wasabi (sterk!), lime, finhakket chili og koriander.

Vil du være på den sikre siden hygienemessig, kan du fryse fisken før oppdeling. Oppdrettslaksen er fritatt for dette kravet, den er trygg å spise fersk.

Filetene skjæres i ca 0,5 cm tykke skiver og serveres med tilbehøret du liker best. Dette er sunn og mager mat.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Oppskrift på sashimi av laks og kveite

Til 4 personer

300g laks, f.eks salma eller frøya loins
300g filet av kveite
2 avocado
1 dl light soyasaus
½ fedd hakket hvitløk
½ ts hakket, fersk rød chili
½ ts hakket, fersk ingefær
2ss saft av presset lime
½ ss hakket, fersk koriander
Syltet ingefær og wasabi som tilbehør

Slik gjør du det:

Skjær laksestykket i skiver, ca 0,5cm tykke, gjør det samme med kveitefileten. Kveita er lettest å skjære når den er halvfrossen.

Del avocado i to og ta ut steinen og fjern skallet. Skjær avocadoen i skiver.

Bland hvitløk, chili, ingefær og koriander med soysasaus og limesaft. Om ønskelig kan du også tilsette grovhakkede peanøtter.

Anrett skivene med laks og kveite på tallerken sammen med avocado. Dypp fiskestykkene i soyasausen, eller mariner fisken med sausen før du spiser.

Serveres med syltet ingefær og wasabi.

Også andre fisk og skalldyr kan brukes til sashimi, prøv f.eks kamskjell, tunfisk, torsk, ørret.

! Oppdrettslaks er untatt fra regelen om å fryse fisk som skal brukes til sushi. Kveitefileten bør ha vært 24 timer i fryseren før den skal brukes til sushi.
Få kaloriberegning av oppskriften her


Se flere oppskrifter fra VK-kokken her

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her