Nussara Guldberg / justanotherfoodstory.com

Hjemmelaget cæsarsalat med en mager dressing!

Publisert: 2015-05-06 16:25

Når du hører ordet <i>salat</i>, tenker du kanskje at det er sunn og mager slankemat, men velger du feil dressing kan kaloriinnholdet tilsvare en burgermeny med pommes frites.

Klassikeren cæsarsalat finnes på de fleste restauranter og det er fort gjort å tenke at dette er det sunneste alternativet på menyen. Blant pastaretter, sandwicher eller pizza er vel den friske salaten et naturlig valg, dersom du vil holde deg på den smale sti.

Dressingsjokk:

Cæsarsalat med kylling er lett å like, men kan bli svært kaloririk når salaten i tillegg inneholder en tykk og kremet majonesbasert dressing, sammen med sprøstekt bacon som mange av oss har en svakhet for.

Til og med hurtigmatkjeder serverer sin egen versjon av cæsarsalat. En porsjon cæsarsalat med frityrstekt kylling (en sprø skorpe som skjuler vegetabilsk fett) kan innholde circa 400 kalorier per porsjon, og dette er uten cæsardressingen som i tillegg tilfører circa 150 kalorier per porsjon. Det er lett å la seg lure av tallerkstørrelsen og det kan gjøre det vanskelig å bedømme om porsjonsstørrelsen du får servert på restaurant er riktig for deg. Hvis du teller kalorier, er det lettere å holde oversikt ved å lage maten selv. Og spesielt gunstig er det med tanke på dressingen.

Her får du en mager og mettende oppskrift på salatklassikeren, hvor dressingen er laget med yoghurt:

Hjemmelaget cæsarsalat med mager dressing - 310 kcal

Ingredienser til dressingen er byttet ut med proteinrik og mager gresk matyoghurt istedenfor eggeplommer, samt at oljemengden er kuttet ned. Her er oppskriften:

Til 4 porsjoner

2 stk kyllingfilet naturell
1 ss olivenolje
2 skiver grovbrød
2 stk romanosalat
4 stk tomat, soltørkede i olje
0,5 stk rødløk

Mager cæsardressing:
2 fedd hvitløk
110 gram matyoghurt gresk type
0,5 stk saft fra sitron
2 filet ansjos
1 ts Dijon sennep
2 ss olivenolje extra virgin
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
15 gram parmesanost, revet

Topping:
15 gram parmesanost, revet

Slik gjør du det: Forvarm ovnen på 180 grader. Kjør hvitløk, matyoghurt, sitronsaft, ansjosfileter, dijonsennep, ekstra virgin olivenolje, salt, pepper og 15 gram revet parmesan i en foodprosessor eller i en blender, til en jevn dressing. Skjær brødskivene i terninger dryss over med litt olje og salt, og stek i ovnen på et stekebrett med bakepapir i ca. 10 minutter eller til de er gyldne. Gjennomstek kyllingfiletene med olje, salt og pepper i en varm panne og skjær i store strimler. Kutt opp romanosalat i store biter, skjær rødløk og tørkede tomater i strimler. Legg opp salaten med grove brødkrutonger, dryss dressing over og revet parmesanost.

Merk oppskrift som favoritt

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Hjemmelaget kyllingburger med mango- og chilisalsa

Bakkeintervall tok mammakiloene

Slik blir du 10 kilo lettere

Annonse

Vektklubbs vårkampanje!

Nå får du større rabatt jo lengre bindingstid du velger og du får hele 50 % rabatt ved 12 måneders medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

14 timer

37minutter

18 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 måneders medlemskap er 249 kr per mnd, ordinær pris for 6 måneders medlemskap er 199 kr per mnd og ordinær pris for 12 måneders medlemskap er 149 kr per mnd. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her