IKKE TRÅKK I SALATEN: Lager du din egen cæsarsalat hjemme får du full kontroll over kaloriinntaket! Fast food-salater kan fort bli en fet fornøyelse.

Hjemmelaget cæsarsalat med en mager dressing!

Publisert: 2015-05-06 16:25

Når du hører ordet <i>salat</i>, tenker du kanskje at det er sunn og mager slankemat, men velger du feil dressing kan kaloriinnholdet tilsvare en burgermeny med pommes frites.

Klassikeren cæsarsalat finnes på de fleste restauranter og det er fort gjort å tenke at dette er det sunneste alternativet på menyen. Blant pastaretter, sandwicher eller pizza er vel den friske salaten et naturlig valg, dersom du vil holde deg på den smale sti.

Dressingsjokk:

Cæsarsalat med kylling er lett å like, men kan bli svært kaloririk når salaten i tillegg inneholder en tykk og kremet majonesbasert dressing, sammen med sprøstekt bacon som mange av oss har en svakhet for.

Til og med hurtigmatkjeder serverer sin egen versjon av cæsarsalat. En porsjon cæsarsalat med frityrstekt kylling (en sprø skorpe som skjuler vegetabilsk fett) kan innholde circa 400 kalorier per porsjon, og dette er uten cæsardressingen som i tillegg tilfører circa 150 kalorier per porsjon. Det er lett å la seg lure av tallerkstørrelsen og det kan gjøre det vanskelig å bedømme om porsjonsstørrelsen du får servert på restaurant er riktig for deg. Hvis du teller kalorier, er det lettere å holde oversikt ved å lage maten selv. Og spesielt gunstig er det med tanke på dressingen.

Her får du en mager og mettende oppskrift på salatklassikeren, hvor dressingen er laget med yoghurt:

Hjemmelaget cæsarsalat med mager dressing - 310 kcal

GROVE BRØDKRUTONGER: Vanlige krutonger inneholder ca. 450 kcal per 100 gram. Disse inneholder 266 kcal per 100 gram.

Ingredienser til dressingen er byttet ut med proteinrik og mager gresk matyoghurt istedenfor eggeplommer, samt at oljemengden er kuttet ned. Her er oppskriften:

Til 4 porsjoner

2 stk kyllingfilet naturell
1 ss olivenolje
2 skiver grovbrød
2 stk romanosalat
4 stk tomat, soltørkede i olje
0,5 stk rødløk

Mager cæsardressing:
2 fedd hvitløk
110 gram matyoghurt gresk type
0,5 stk saft fra sitron
2 filet ansjos
1 ts Dijon sennep
2 ss olivenolje extra virgin
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
15 gram parmesanost, revet

Topping:
15 gram parmesanost, revet

Slik gjør du det: Forvarm ovnen på 180 grader. Kjør hvitløk, matyoghurt, sitronsaft, ansjosfileter, dijonsennep, ekstra virgin olivenolje, salt, pepper og 15 gram revet parmesan i en foodprosessor eller i en blender, til en jevn dressing. Skjær brødskivene i terninger dryss over med litt olje og salt, og stek i ovnen på et stekebrett med bakepapir i ca. 10 minutter eller til de er gyldne. Gjennomstek kyllingfiletene med olje, salt og pepper i en varm panne og skjær i store strimler. Kutt opp romanosalat i store biter, skjær rødløk og tørkede tomater i strimler. Legg opp salaten med grove brødkrutonger, dryss dressing over og revet parmesanost.

Merk oppskrift som favoritt

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Hjemmelaget kyllingburger med mango- og chilisalsa

Bakkeintervall tok mammakiloene

Slik blir du 10 kilo lettere

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her