Sunn og fargerik familiemat
Norges mest populære matblogger deler sunne oppskrifter for store og små.</p><p>
Lei av dårlig kantinemat og brødskiver? Fyll matboksen din med barneskolelærer og kokk Henriette Bieneks (38) sunne og mettende gourmetretter. Her er hennes egne favorittoppskrifter.
TRAVEL OG SMAKFULL: - Lunsjen kan fint være både sunn og smakfull også når det må gå litt fort i svingene, sier Henriette - travel tobarnsmamma til sønnene Sebastían (11) og Bendik (7), og full lærerjobb ved Heia Barne- og ungdomsskole i Lier.
Janne Møller-Hansen
- Mange tror det er så avansert og tidkrevende å lage ordentlig, sunn mat med gode, rene råvarer til matpakken. Men kutter du ingrediensene dagen i forveien, så er alle disse rettene kjappe å hive sammen i en boks om morgenen, sier Henriette.
- Ingrediensene er også lette å få tak i, understreker hun.
For VG har hun anrettet rettene for å vise «gourmetkvaliteten» i dem. Men alle rettene kan lett puttes i en boks eller to og nytes rett fra boksen. Og selv om maten er delikat, behøver ikke boksene å være av dyr og fancy design.
- Jeg bruker både pepperkakebokser, isbokser og kesambegre. De funker helt fint og gjenbruk er jo alltid bra, smiler Henriette.
Inspirasjon henter hun fra faren, mesterkokk Claus Bienek som i mange år drev Blom Restaurant i Oslo, og på reiser i utlandet.
- I Norge er det mye kjedelig kyllingsalat med salat, tomat, agurk og mais. I California i USA, for
eksempel, er de veldig gode på smakfulle, mettende salater som er kjappe å lage.
Rettene hun har valgt ut kan kombineres på flere måter, og varieres etter hvilket kosthold du velger å gå ned i vekt med. Tilpass mengden av basisingredienser og tilbehør etter din egen kostholdsplan når du går ned i vekt.
- Selv spiser jeg lite brød, og blander heller inn litt ekstra godt og mettende i salaten, som fetaost eller avokado, sier Henriette.
- I laksesalaten kan du kutte ned på laks, avokado og fetaost hvis du vil spare kcal, uten at det går mye utover smaken. Prøv deg frem!
Kylling med salsa og mozarella
Kylling med salsa og mozzarella.
Foto: Janne Møller-Hansen
Se oppskriften på Kylling med salsa og mozzarella her
Salat med fetaost og røket laks
Salat med fetaost og røket laks.
Foto: Janne Møller-Hansen
Se oppskriften på Salat med fetaost og røket laks her
Scampi i grove wraps
Scampi i grove wraps
Foto: Janne Møller-Hansen
Se oppskrift på Scampi i grove wraps her
Grove rundstykker
Grove rundstykker.
Foto: Janne Møller-Hansen
Se oppskrift på Grove rundstykker her
Spinatbomber
Spinatbomber.
Foto: Janne Møller-Hansen
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Norges mest populære matblogger deler sunne oppskrifter for store og små.</p><p>
Sommerværet i Norge har vi fått erfare at kan være svært ustabilt. Men når solen titter frem og du kan løpe til stranden, hva skal du ha med deg av nistemat som tåler varme uten at det sprenger kaloribudsjettet?
Unngå å ty til fristende øl og søtsaker når solen varmer. Her er den kalorivennlige og smakfulle maten som er perfekt å ha med på piknik i sommer.
Lei av den samme kjedelige matpakken? Har du lyst til å spise sunt og samtidig godt, men er helt tom for lunsjideer? Vektklubb-medlem Lena Adcock har gjort jobben for deg.
Spis magert til lunsj, så kan du unne deg en ekstra god helgemiddag!<br />
Ikke vær redd for å spise deg mett selv om du vil ned i vekt. Nøkkelen ligger i hva du velger å spise deg mett på.