Her får du fire kokke-oppskrifter: Sunn og enkel gourmetlunsj

Publisert: 2011-08-15 11:31

Lei av dårlig kantinemat og brødskiver? Fyll matboksen din med barneskolelærer og kokk Henriette Bieneks (38) sunne og mettende gourmetretter. Her er hennes egne favorittoppskrifter.

TRAVEL OG SMAKFULL: - Lunsjen kan fint være både sunn og smakfull også når det må gå litt fort i svingene, sier Henriette - travel tobarnsmamma til sønnene Sebastían (11) og Bendik (7), og full lærerjobb ved Heia Barne- og ungdomsskole i Lier.

Janne Møller-Hansen

- Mange tror det er så avansert og tidkrevende å lage ordentlig, sunn mat med gode, rene råvarer til matpakken. Men kutter du ingrediensene dagen i forveien, så er alle disse rettene kjappe å hive sammen i en boks om morgenen, sier Henriette.

- Ingrediensene er også lette å få tak i, understreker hun.

For VG har hun anrettet rettene for å vise «gourmetkvaliteten» i dem. Men alle rettene kan lett puttes i en boks eller to og nytes rett fra boksen. Og selv om maten er delikat, behøver ikke boksene å være av dyr og fancy design.

- Jeg bruker både pepperkakebokser, isbokser og kesambegre. De funker helt fint og gjenbruk er jo alltid bra, smiler Henriette.

Inspirasjon henter hun fra faren, mesterkokk Claus Bienek som i mange år drev Blom Restaurant i Oslo, og på reiser i utlandet.

- I Norge er det mye kjedelig kyllingsalat med salat, tomat, agurk og mais. I California i USA, for

eksempel, er de veldig gode på smakfulle, mettende salater som er kjappe å lage.

Rettene hun har valgt ut kan kombineres på flere måter, og varieres etter hvilket kosthold du velger å gå ned i vekt med. Tilpass mengden av basisingredienser og tilbehør etter din egen kostholdsplan når du går ned i vekt.

- Selv spiser jeg lite brød, og blander heller inn litt ekstra godt og mettende i salaten, som fetaost eller avokado, sier Henriette.

- I laksesalaten kan du kutte ned på laks, avokado og fetaost hvis du vil spare kcal, uten at det går mye utover smaken. Prøv deg frem!

HER FÅR DU KOKKENS EGNE FAVORITTOPPSKRIFTER:

Kylling med salsa og mozarella

Kylling med salsa og mozzarella.

Foto: Janne Møller-Hansen

Se oppskriften på Kylling med salsa og mozzarella her

Salat med fetaost og røket laks

Salat med fetaost og røket laks.

Foto: Janne Møller-Hansen

Se oppskriften på Salat med fetaost og røket laks her

Scampi i grove wraps

Scampi i grove wraps

Foto: Janne Møller-Hansen

Se oppskrift på Scampi i grove wraps her

Grove rundstykker

Grove rundstykker.

Foto: Janne Møller-Hansen

Se oppskrift på Grove rundstykker her

Spinatbomber

Spinatbomber.

Foto: Janne Møller-Hansen

Se oppskrift på Spinatbomber her

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her