Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-

Matspaneren: New Dream yoghurtis

Diplom-is relanserte sin yoghurtis i mai med enda bedre kvalitet i fem spennende smaker. I tillegg har Dreamserien fått en ansiktsløftning med ny innpakning i de velkjente runde bøttene.

NewDreamiskål.art.web.jpgFoto: Eli Anne Myrvoll

I skålen har jeg to kuler is à cirka 60 gram, det vil si at hver kule har mellom 90 og 100 kcal.

New Dream finnes i følgende smaker: ekte vanilje, karamell/nøtter, belgisk sjokolade, kirsebær med sjokoladebiter og mint/sjokolade.

Siden isen kalles yoghurtis så skulle man vel tro at den inneholder mye yoghurt, men den inneholder mest melk så det er derfor riktigere å kalle den en melkeis.

I varebetegnelsen står det også nettopp dette. Isen inneholder, i tillegg til melk og sukker, også 8,5 % yoghurt og 8 % fløte. Forskjellen på denne melkeisen og en vanlig fløteiskrem består blant annet i at den inneholder mindre fløte og dermed mindre fett. Sukkerinnholdet står ikke spesifisert, men i følge matvaretabellen var mengde tilsatt sukker i den "gamle" dreamisen på 22 %. Vanlig fløteiskrem har i følge den samme tabellen 13 % tilsatt sukker. Det er altså ikke på grunn av sukkeret at vi bør velge Dream yoghurtiskrem framfor vanlig is.

Det positive med de fleste melkebaserte iskremer er at de har mindre fett, omtrent halvparten av hva vanlig fløteiskrem har. Men vær oppmerksom: Når det gjelder New Dream så er det bare tre av typene som inneholder betydelig mindre fett, de to variantene belgisk sjokolade og mint/sjokolade har nemlig like mange kcal og nesten like mye fett som vanlig fløteiskrem.

Jeg har lenge vært en tilhenger av Dream yoghurtiskrem, både fordi den (i de fleste varianter) har mindre fett, men også fordi den er luftig og lett i konsistensen, og så smaker den veldig godt. New Dream kommer nå i mange nye smaker. Jeg har foreløpig smakt to typer: karamell/nøtter og kirsebær/sjokolade. De var veldig gode begge to, så disse vil jeg nok kjøpe flere ganger. Jeg gleder meg til å smake de andre!

Næringsinnhold per 100 gram vare:
Karamell/nøtter: 155 kcal, 4 g protein, 24 g karbohydrat og 4,5 g fett.
Kirsebær/sjokoladebiter: 165 kcal, 3,5 g protein, 27 g karbohydrat og 5 g fett.
Pris: cirka 30 kroner

Næringsinnhold i noen andre typer iskrem:
- Vaniljeiskrem (Diplom-is): 200 kcal, 3,5 g protein, 22 g karbohydrat og 11 g fett.
- Vaniljeiskrem (Hennig-Olsen): 198 kcal, 3,9 g protein, 22,8 g karbohydrat og 10,1 g fett.
- Krokaniskrem (Diplom): 215 kcal, 3,5 g protein, 29 g karbohydrat, 10 g fett.
- Sans vaniljeis (Diplom): 130 kcal, 4 g protein, 28 g karbohydrat og 4,5 g fett.