Bli slank til ferien!

Publisert: 2012-06-26 15:30

Sommeren er her. Da melder det seg ofte en følelse av panikk: Jeg må slanke meg! NÅ

Få opp pulsen med et slag strandvolleyball. Bildet er tatt på badestedet Høysand i Sarpsborg.

Adrian Øhrn Johansen

Om Øyvind Hammer

Motivasjonsekspert med lang fartstid.Jobbet i en årrekke med skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen.Har også jobbet med å motivere rallykjøreren Henning Solberg, samt det norske rytterlandslaget.Har selv motivert seg til å ta svart belte i karate på ett år, til å delta i krevende renn og løp, og til å gi ut egen musikk på plate og opptre foran publikum.Driver omfattende foredragsvirksomhet og coaching av privatpersoner som ønsker å oppnå bestemte mål.
FOTO: ESPEN SJØLINGSTAD HOEN / VG

Veldig mange er nå så desperate etter hurtige resultater at de er villig til å gjøre nesten hva som helst. Det vil si, hva som helst som gir usannsynlige resultater med minst mulig arbeid.

Det beste hadde vært hvis det fantes en pille man kunne ta. En pille som gjør at man kunne spise kos, drikke glede og samtidig styrte ned i vekt.

Det finnes ingen slik pille, heller ingen magisk te med urter dyrket i skyggesiden av et hemmelig kloster, det finnes ikke en super treningsøkt eller et nytt, revolusjonerende apparat som gir deg sixpack med to minutters trening daglig.

Det eneste som kommer til å gjøre en forskjell, er aktiv bruk av kunnskapen om at det som ikke puttes i munnen, kan ikke legge seg rundt magen, og at det som ligger rundt magen, først blir borte når det puttes for lite i munnen.

Du kan gå ned i vekt før ferien, du kan til og med få drømmekroppen, vel å merke først til neste ferie, men det er mulig å gjøre noe.

En sunn kropp får du ved å trene. Veien til å bli slankere går gjennom kostholdet. Hvis du virkelig vil bli slankere til denne ferien og de neste, må du innse at du må gjennomføre endringer.

Det kommer ikke ved å tenke på det, du må iverksette handlinger. Start med å lage deg en liste over smartere valg du kan gjøre uten at det ødelegger livskvaliteten.

Hva vil være det enkleste å forbedre i kostholdet? I forhold til trening? Hva vil være det enkleste å fjerne fra kostholdet? Sett så av tid i kalenderen.

Hvis du ikke har tid til å være andpusten tre ganger i uken når det er sommer og tidvis sol, hvordan skal du da klare det når det er kaldt og mørkt?

Du har den situasjonen du har. For å nå målet om en bedre situasjon må det gjøres noe. Hvem er det som kan gjøre noe med det?

Først når du innser at du er den eneste som kan ta de riktige valgene for å gjøre noe med ditt liv, vil det skje noe. Det positive er at da sitter du i førersetet og kan bestemme retningen og hastigheten på ferden. God ferie!

Les også:

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Linett Bjørkto (26)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Linett Bjørkto (26)

- Jeg har velegentlig vært overvektig siden 8. klasse på ungdomsskolen, etter en sykkelulykke hvor jeg fikk et veldig komplisert brudd i venstre ankel og var gjennom et par operasjoner. Dette skjedde helt i begynnelsen av skoleåret i helt ny klasse på helt ny skole, og derfor fikk jeg heller aldri noen venner. Jeg ble klassens utstøtte, og når man over lengere tid går og får vite at man ikke er verdt å snakke med og ikke er verdt noen ting, begynner man jo smått om senn å tro på det selv også. Samtidig som jeg hadde denne dumme ankelen min, med nerveskade og seneskade og sterkt nedsatt bevegelighet i halve foten.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her