I MÅL: Lars-Petter Ødegård veddet på at han skulle syke til alle postbygg i Oslo. Nå er han i mål.
I MÅL: Lars-Petter Ødegård veddet på at han skulle syke til alle postbygg i Oslo. Nå er han i mål. Foto: BIRGER MORKEN

Tråkket seg 60 kilo ned

Erlend Ofte Arntsen
Publisert: 2013-05-30 10:26

Nå har Lars-Petter Ødegård snart tråkka av seg barten etter 1 200 kilometer på sykkel.</p><p>

Årets Vektklubbmedlem i 2011, kåret av folket og en jury: Lars-Petter Ødegård (rutete skjorte) sammen med de støttende kameratene Svein-Erik Frøysa (brun genser) og Mathias Lade Ulriksen. FOTO: KRISTER SØRBØ/VG
Årets Vektklubbmedlem i 2011, kåret av folket og en jury: Lars-Petter Ødegård (rutete skjorte) sammen med de støttende kameratene Svein-Erik Frøysa (brun genser) og Mathias Lade Ulriksen. FOTO: KRISTER SØRBØ/VG Foto: Krister Sørbø

Vinneren av kåringen av Årets Vektklubbmedle i 2011, er redusert med 60 kilo, og trengte et mål for å holde formen ved like. Han kom selv på et veddemål, som gikk ut på at han skulle sykle til alle postrelaterte bygninger i Oslo.

Det viste seg, med bedriftssenter, postkontor og post i butikk, å være nesten 80 bygninger. Og når bare ett bygg skulle besøkes per tur, med utgangspunkt fra hans leilighet på Hasle, ble dette mange tråkk.

- Jeg var ikke klar over at dette ble over 1 200 kilometer, noe som ble en bra lengde for en mosjonssyklist. Men jeg mente det var en fin måte å bli kjent i Oslo på.

- Jeg veddet også på at jeg skulle anlegge bart, og at denne ikke skulle bort før alle postkontorene var besøkt. Mange hevdet at jeg kom til å gå med bart resten av livet.

FØR: Lars Petter veide 175 kilo da han begynte å slanke seg. I løpet av 2011 tok han av hele 39 kilo. I tiden etter har han gått ned ytterligere 22 kilo.
FØR: Lars Petter veide 175 kilo da han begynte å slanke seg. I løpet av 2011 tok han av hele 39 kilo. I tiden etter har han gått ned ytterligere 22 kilo.

7. november i fjor tråkket han til det første av delmålene. Når føret ble bedre i april og mai, tråkket han inn stadig flere.

- Og nå har jeg vært innom alle. De siste ti ble tatt i løpet av den siste uken.

- Så da selger du sykkelen?

- Nei, jeg fortsetter å sykle, men nå i et litt friere opplegg. Og kanskje en gang i fremtiden blir det en tur mellom «Bartebyen» Trondheim og Oslo, sier Ødegård.

Les mer om Lars-Petter da han vant Årets Medlem i 2011

Se alle kandidatene fra kåringen

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her