STYRKER HELE KROPPEN: Kjendisstylist Storm Pedersen har nettopp pushet seg gjennom en kjapp treningsøkt. For bare to år siden ville det ha vært helt utenkelig for ham å orke en slik økt.

Fikk et spark bak

Publisert: 2014-06-16 08:52

For mange er ett enkelt råd eller en spesiell hendelse spiren til en helt ny livsstil.<br />

Når han er på reise, tar Storm Pedersen med seg treningsstrikk i bagasjen. Da kan han trene overalt.

Motivasjon til å endre livsstil kommer ofte som en brå oppvåkning, eller en aha-opplevelse. Slik var det for artist Hanne Sørvaag og kjendisstylist Storm Pedersen.

Storm Pedersen (34)

Stylist og makeupartist, kjent fra blant annet Top Model på TV3.

Livsstilsrådet som gjorde utslaget: Tren funksjonelt!

Etter mange år med hardkjør på jobb, usunne kostholdsvaner, sene kvelder og lite søvn, sa kroppen en dag stopp.

– Jeg klarte ikke å gå fysisk, jeg lå på sofaen i et halvt år. Jeg prøvde å trene, men jeg kom ikke lenger enn en runde rundt fengselet på Grønland. Jeg måtte motivere meg for å gå til butikken. Jeg tror jeg løste seksti blader med kryssord i den perioden, forteller Storm Pedersen.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

– Aldri mer

Den kraftige smellen ble et vendepunkt. Han bestemte seg for å gjøre det han kunne for å hjelpe kroppen tilbake i form. Han kuttet ut sukker og halvfabrikater, og rørte ikke alkohol på et helt år. Ren mat som fisk, kjøtt, grønnsaker, nøtter og frukt tok over kjøleskapet. Å få nok søvn ble en viktig prioritering.

– Det var en veldig rar opplevelse, men jeg er egentlig glad for å ha fått den. Jeg skal aldri mer tilbake dit, sier han.

Det var likevel først da han møtte sin personlige trener, Blake Schaefering, at alle brikkene falt på plass.

Funksjonell trening

– Jeg hadde ikke hatt fokus på trening på mange år. Jeg hadde kanskje tatt en økt her og der, uten noen kontinuitet. Blake lærte meg å trene funksjonelt. Det vil si å trene på en måte som gjør kroppen sterk, og i stand til å fungere i hverdagslivet, sier Storm.

Funksjonell trening er et begrep som brukes av toppidrettsutøvere når de trener målrettet mot en bestemt øvelse. For andre, mer stillesittende mennesker, er funksjonell trening brukt om trening som aktiverer hele kroppen og alle kroppens bevegelseskjeder.

I dag trener Storm tre dager i uken sammen med Blake.

– Vi trener veldig variert, og bruker gjerne kroppen som motstand. Øvelsene aktiviserer en rekke muskelgrupper samtidig. På den måten får man utviklet alle de små musklene også, og det er dette som gjør at man får en kropp som fungerer, og ikke bare ser bra ut, mener Storm.

En treningsstrikk holder

Når han er ute på reiser, pakker han alltid med seg treningsstrikk i bagen.

– Dem kan jeg trene med på hotellrommet. Det er det som er så fint med funksjonell trening, du behøver ikke tunge vekter for å gjennomføre en økt.

De nye vanene har gitt en bedre jobbhverdag.

– Nå klarer jeg å balansere alt på en helt annen måte. Jeg har blitt flinkere til å si nei og til å skru av jobben på kveldene, noe som tidligere var helt utenkelig, da var jeg alltid på jobb. Jeg har til og med fjernet alle synlige klær fra soverommet, for å sikre at jeg ikke tenker på styling når jeg legger meg.

På Storms hverdagstallerken

Frokost: 1 eple og en omelett av to hele egg, to eggehviter, spinat og kokosfett.

Mellommåltid: Skyr og en frukt

Lunsj: Kyllingfilet, søtpotet og brokkoli

Mellommåltid: En boks med cottage cheese, et eple, bær og litt kanel

Middag: Kylling eller laks med salat eller grønnsaker

Kveldsmat: En boks mager vaniljekesam, bær, chiafrø og litt havregryn på toppen.

Skeier ut med: En meny fra McDonalds

Får godfølelsen av: De små stundene med kjæresten min

Livsstilrådene jeg vil gi videre: Beveg deg, spis godt, og elsk mye. Det er de viktigste komponentene for et godt, balansert liv.

Hanne Sørvaag

Artist og hitmaker, aktuell med ny singel

Livsstilsrådet som gjorde utslaget: Bli vegetarianer!

KORTSIKTIGE MÅL: Hanne Sørvaag setter seg ofte små mål for treningen, som å komme i ekstra god form før en TV-opptreden, eller å se bra ut i en spesifikk kjole. Men den viktigste motivasjonen er velvære og helse, sier hun.

Hanne var på TV-innspilling da hun møtte Trine Rein. I lunsjpausen valgte Rein å sende videre kjøttgryten som ble servert rundt bordet. Hvorfor er du vegetarianer, er det ikke greit å spise dyr, ville noen vite?

Et møte med vegetarianeren Trine Rein førte til livsstilsomlegging for Hanne Sørvaag.

«Det kommer an på hvordan dyrene har hatt det», svarte Rein.

Setningen gikk rett i hjertet til dyrevennen Hanne Sørvaag, som der og da bestemte seg for å si farvel til kjøtt, for godt.

Lever grønt

– Jeg hadde ikke lyst til at noen skulle ha det vondt for at jeg skulle få mat, forteller Hanne om valget hun tok i 2008.

– Det er et helt annet liv å leve grønt. Jeg er blitt veldig mye bedre til å lage mat etter at jeg ble vegetarianer, for det krever mer fantasi på kjøkkenet, forteller hun.

Favorittretten er falafel laget på kikerter.

– For meg er den retten det beste i verden. Jeg mener det. Jeg spiser det minst en gang i uken, ler Hanne.

Å bli vegetarianer var lettere enn hun hadde trodd.

– Konsistensen i kjøtt appellerte ikke lenger til meg.

Mer energi

Hun følte at helseeffektene kom ganske umiddelbart. Energien steg, fordøyelsen ble bedre og kroppen kjentes lettere, på alle vis.

– Jeg lever jo sunnere nå, for jeg har blitt nødt til å tenke bredere i kostholdet mitt, og være nøye på å få i meg nok næringsstoffer. Inntaket av frukt og grønt har økt naturlig, forteller Hanne.

Hun er overrasket over hvor ofte hun må forsvare sin nye livsstil.

– Jeg føler at jeg må gjøre rede for annethvert måltid. Det er litt rart, for dette er jo et godt bidrag for helsen, jordkloden og dyrene. Jeg har aldri hørt noen bestille en biff og få spørsmål om hvorfor de spiser kjøtt. Det er kanskje heller det folk burde stilles til veggs for, mener Hanne.

Artisten kombinerer det grønne kostholdet med ukentlige treningsøkter. Hun sverger til en god miks av yoga, styrketrening og dans.

Velvære

Lise Finckenhagens oppskrift på falafel med agurksalat, servert i pitabrød.

– Kroppen min slutter aldri å overraske meg. Man tror man har en peak i tyveårene, men jeg kan gjøre mye mer med kroppen min nå enn da. Det er ikke lenge siden jeg for eksempel fikk til hodestående på yogaen, og jeg løfter tyngre vekter i styrkerommet nå enn noen gang før, sier Hanne.

Kroppspresset som råder i underholdningsbransjen forsøker hun å skyve unna.

– Jeg skal ikke si at jeg aldri tenker på det, man lar seg påvirke om man vil eller ikke. Jeg vil gjerne være i form og se godt ut, men det er ikke hovedårsaken til at jeg trener. Velværet det gir meg, og at jeg tar vare på helsen og tenker langsiktig, er det viktigste.

På Hannes hverdagstallerken:

Frokost: Müsli med soyayoghurt og en grønnsaksjuice med fem frukt og grønnsaker.

Lunsj: En smoothie med blåbær, bringebær, acaipulver og proteinpulver.

Middag: Falafel laget på kikerter og krydder, med salat til.

Kveldsmat: Brødskriver med brunost.

Skeier ut med: Sjokoladefondant, uten et snev av dårlig samvittighet.

Får godfølelsen av: Å pushe meg ut av komfortsonene på trening. Innen yogaen sier man det er bra om du faller over ende i en øvelse, da har du nemlig våget å flytte deg et skritt videre.

Livsstilrådene jeg vil gi videre: Bli vegetarianer, det mener jeg er det beste du kan gjøre både for din egen helse, for dyrenes velferd og for miljøet.

Se Lise Finckenhagen og Godt.nos oppskrift på falafel med agurksalat

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem her.

Les også:

Siv Tone krympet 43 kilo

- For at en fedmeoperasjon skal bli vellykket, må du også rydde mellom ørene

Lag sunnere VM-snacks!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her