SLANK FERIE: Tilbudet om trenings- og sunnere ferier er økende. Flere nordmenn ønsker å gjøre noe annet ennå slappe av i ferien. Du kan for eksempel gjøre som Martine Ellefsen (i midten) og mange andre gjorde i fjor, og reise på treningsferie. Til høyre treningsinstruktør Lene Alexandra Øien.
SLANK FERIE: Tilbudet om trenings- og sunnere ferier er økende. Flere nordmenn ønsker å gjøre noe annet ennå slappe av i ferien. Du kan for eksempel gjøre som Martine Ellefsen (i midten) og mange andre gjorde i fjor, og reise på treningsferie. Til høyre treningsinstruktør Lene Alexandra Øien. Foto: PRIVAT

Ned i vekt og i bedre form på årets ferie

Hanne Borgen Vassnes
Publisert: 2015-01-09 18:00

Ønsker du å være mer aktiv, med trening og sunt kosthold i årets ferie? En helseferie kan gi deg starten du trenger.

Både norske og utenlandske reiseoperatører har et bredt utvalg du kan velge og vrake i.

BLE SUNN: 25 år gamle Martine Ellefsen fra Oslo fikk en kickstart på en ny og sunnere livsstil med en trenings- og helseferie på Mallorca i fjor. Ønsker du å gjøre det samme, er tilbudene mange.
BLE SUNN: 25 år gamle Martine Ellefsen fra Oslo fikk en kickstart på en ny og sunnere livsstil med en trenings- og helseferie på Mallorca i fjor. Ønsker du å gjøre det samme, er tilbudene mange. Foto: PRIVAT

Martine Ellefsen fikk seg en skikkelig kickstart på treningen etter en uke på treningsferie på Mallorca i fjor. En uke med flere treningsøkter daglig, foredrag om kosthold og motivasjon, ga henne inspirasjon til å starte et nytt og sunnere liv.

– Jeg kom hjem og glødet og følte jeg hadde lært så mye om meg selv. Jeg opplevde at jeg mestret trening, noe som gjorde det lystbetont å trene. Det var gøy og jeg ville prøve ut mer, forteller Martine Ellefsen, 25 år fra Oslo.

I april 2014 var hun på treningsferie med Jomfrureiser og personlig trener Lene Alexandra Øien. 15 damer i ulike aldre fra flere steder i landet, reiste sammen for å komme i form og lære mer om kosthold, motivasjon og trening.

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Økende interesse

Tilbudet av trenings- og helseferier og andre aktivitetsferier er stort. I året som kommer kan du velge blant ferier som «trening og motivasjon» på Korsika, «kickstart på vårformen» i Budapest, eller «løpereise» med Ingrid Kristiansen på Fuerteventura. I tillegg finnes flere tilbud om yoga- eller spaferie og andre former for rekreasjonsopphold ulike steder i verden. Interessen for å være aktiv i ferien er økende.

– Det er mange som er interessert i å gjøre noe annet enn å slappe av i ferien, forteller Charlotte Ehde-Eliassen som har drevet reiseselskapet Jomfrureiser i over 20 år.

HJALP MARTINE: Lene Alexandra Øien har lært Martine mye om trening og motivasjon.
HJALP MARTINE: Lene Alexandra Øien har lært Martine mye om trening og motivasjon. Foto: PRIVAT

De seneste årene har de merket en økende interesse for treningsreiser og helsereiser. De tilbyr både sykkelferier, trimreiser, og inspirasjonsreiser til flere steder i verden. Gruppeturene til Jomfrureiser er bare for kvinner, men de organiserer også individuelle turer for både kvinner og menn. Det siste nå, er ifølge Ehde-Eliassen, turer med mer avslappende og avspennende treningsformer som yoga og pilates.

– Det virker som om mange ønsker å komme seg bort for å slappe av og leve litt roligere. Kanskje ønsker de å få mentalt påfyll og et avbrekk fra et stressende liv hjemme. Mange reiser også bort for å fokusere fullt og helt på trening eller yoga for å få en kickstart på et sunnere liv når de kommer hjem, forteller Charlotte Ehde-Eliassen.

Flere av de individuelle turene de har organisert, er lengre opphold på hoteller og behandlingssteder som tilbyr mer omfattende behandlinger som detox, meditasjon og yoga i kombinasjon. Turene går ofte til såkalte ayuvedahoteller både i Sri Lanka, India, Tsjekkia, Tunisia og Hellas.

Barnepass

Har du barn er det mange av de store reiseoperatørene som har både trening og barnepass på sine resorthoteller. Blant annet har selskapet Ving flere hoteller hvor det tilbys både trening gjennom Sats Elixia, sykling, egne treningsstudio, golf og organisert vanngymnastikk. Sunprime hotellene har organiserte aktiviteter som gjestene kan delta gratis på i ferien.

KICKSTART: Martine trengte et ekstra dytt for å finne motivasjonen for å gå ned i vekt. Det skiller 26 kilo på bildet til høyre.
KICKSTART: Martine trengte et ekstra dytt for å finne motivasjonen for å gå ned i vekt. Det skiller 26 kilo på bildet til høyre. Foto: Privat

Ønsker du deg på en ren slankereise må du forsøke arrangører andre steder enn i Norge. Ifølge Ehde-Eliassen i Jomfrureiser, har ikke interessen for den type reiser vært spesielt stor. Ønsker du en ren slankeferie kan du for eksempel forsøke et av de danske reiseselskapene som har kur- og slankereiser til kurhoteller i Polen. Der får du både helsesjekk og kostholds- og treningsopplegg spesielt tilpasset deg. I USA finnes det også flere slike tilbud, som Wellspring Camps eller Sonki Fitness som har turer til flere destinasjoner i USA.

Løpedilla

For nesten ett år siden veide Martine Ellefsen over 100 kilo og hadde diabetes og andre helseproblemer som følge av overvekten. Etter at hun fikk beskjed fra legen sin om å gjøre noe, fikk hun hjelp til å begynne å trene. Etter et par måneders trening, var en ukes treningsferie det som skulle til for å få henne hekta.

– Jeg fikk løpedilla etter den uken, og da jeg kom hjem satte jeg meg som mål å klare å løpe en mil, noe jeg klarte etter ganske kort tid, forteller Martine.

Etter at hun begynte å trene i februar i fjor, har hun klart å gå ned 26 kilo, og redusert fettprosenten kraftig. Samtidig har hun gått ned 26 cm rundt magen og blitt kvitt diabetes.

Martine Ellefsen har startet blogg, Martineellefsen.com for å inspirere andre til å begynne å trene. Hun skriver om sin livsstilsendring og om treningsturen til Mallorca. Du kan også følge Martine på Instagram: @martineelle89

Her kan du dra på tur i 2015

Vi gjør oppmerksom på av VG Vektklubb ikke har kvalitetssikret noen av turoperatørene, dette er kun en liste over tilbydere av helsereiser.


 • Jomfrureiser har blant annet tilbud om trimtur for utrente med Kari Jaquesson i Budapest, yoga i Tyrkia, maratonturer til Paris, trimtur til Portugal, i tillegg til løpereise med Ingrid Kristiansen til Fuerteventura og Lene Alexandras LA Lifestyle trainingcamp – fit, fresh & fabulous i Miami.
 • Allertravel tilbyr turer med sine blader Allers, KK, Se og Hør eller Vi over 60, med program og tema tilpasset de ulike lesergruppene. Du kan blant annet reise på treningscamp i Tyrkia eller løpeferie i Sør-Afrika med KK. Du kan reise på sykkel- og vandreturer med Vi over 60, og golfferie med Se og Hør og Hallvard Flatland.
 • Ønsker du å lære yoga i ferien, kan du se på tilbudet hos Ask Retreat Centre på Askøy utenfor Bergen, eller yogaholidays.
 • Hva med en silent retreat med stillhet, mindfulness og trening med forfatteren Kristin Flood på et kloster i Italia.
 • Har du bare en helg å sette av, kan du dra på treningshelg på Rømskog Spa i april.
 • Ønsker du å dra på skikkelig slankeferie kan du sjekke ut det amerikanske selskapet Wellspring Camps som har slankecamper flere steder i USA både for voksne og barn og hele familier.

 • Sonki Fitness har bootcamp og egne slankecamper for menn blant annet på Fiji.
 • Flere danske reiseoperatører arrangerer slanketurer til kurhoteller i Polen for en rimeligere penge. Se sundhedsrejser eller slankekurrejser
 • Har du litt mer penger å spandere, kan du sjekke ut tilbudet hos Villa Eden i Merano Italia hvor du får både helsesjekk og personlig oppfølging.
 • Har du enda mer penger, kan du forsøke det som ifølge sladrepressen skal være favoritten til både Uma Thurman og Gwyneth Paltrow; The F.X. Mayr Concept. Helsehotellet ligger ved Wörthese-innsjøen i Østerrike og skal også ha hatt besøk av kronprinsesse Mette-Marit.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Ny og forbedret tjeneste - dette får du!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

 • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her