– Du skal ikke vinne OL-gull, du skal bare ha en frisk og fin kropp som funker til å nyte alt det deilige livet har å by på, er rådet fra Sundrehagen til de som ønsker å holde seg i form i sommer.

Hvordan holder du formen i ferien, Sølve Sundrehagen?

Publisert: 2021-06-11 13:15

Personlig trener og gruppetreningsinstruktør Sølve Sundrehagen planlegger for aktivitet i sommer, men gleder seg aller mest til å senke skuldrene og være sammen med mennesker som gir god energi.

Lurer du på hvordan du kan kombinere avslapning og ferietid med aktivitet og trening? Vi har spurt treningseksperter om hvordan de planlegger for å holde formen i ferien, eller om de rett og slett tar skikkelig fri fra pulstopper og svettefest.

Sølve Sundrehagen (34) bor i Tønsberg og jobber som trener. Han driver et eget nettbaserte treningssenter som tilbyr alt fra dansetimer til tung styrketrening.

Sundrehagen er utdannet i fysisk aktivitet og ernæring, sertifisert personlig trener, og har gjennomført over 20 ulike trenerkurs siden 2004.

– Mitt livsmotto er at det «ikke trenger å være kjipt å leve sunt», og det forsøker jeg å leve opp til hele året ved å være aktiv og delta, men også hvile og nyte, forteller han til Vektklubb.

Vi spurte Sølve hvordan han skal holde fomen i ferien:

– Hvilke planer har du for sommerferien?

– I sommer skal jeg bruke tiden mye ute, for sommeren er en unik god mulighet til å fylle på med litt ekstra friskluft for oss som har mye innendørsaktivitet resten av året. Så det blir en god norsk sommer med både sjø, fjell, by og land. Jeg har ikke planlagt ferie i år, men har lovet meg selv to spontane ferieopplevelser før sommeren takker for seg.

– Hva er din favorittaktivitet om sommeren?

– Min favorittaktivitet om sommeren er å bruke tid sammen med folk som gir god energi tilbake, skaper humørfylte opplevelser og gir rom for avslappet kos. Min favoritt treningsaktivitet er enkel og effektiv trening med litt intensitet som løping, HIIT-økter og sirkeltrening. Aller helst på verandaen i solen via min online-treningsplattform sammen med teamet mitt som jeg trener med hele året.

– Hvordan planlegger du for trening i ferien?

– Jeg setter av 2-3 økter som jeg forplikter meg selv til, og disse planlegger jeg gjerne søndag kveld for den kommende uken. Sommeren gir også mulighet for å trene litt mer på dagtid for meg (og mange andre), så det planlegger jeg inn. Jeg vet med meg selv at når ettermiddagen kommer, så er det lett å bli fristet av annet snacks, så trening så tidlig på dagen som mulig for meg.

– Er det noe treningstøy eller utstyr du alltid pakker med deg på reise?

– Jeg har alltid med et godt par med løpesko, også forsøker jeg å ha med meg en TRX-slynge. Slynger er så praktiske, og gir veldig mange gode muligheter for å gjøre smarte styrkeøvelser som holder meg sterk, selv om jeg ikke er på treningssenter. Også er jeg helt avhengig av gode ørepropper til musikk, for musikk er så viktig for meg.

Prøv TRX du og: «Treningsdingsen» du kan ta med deg overralt

– Favorittøvelse som kan gjøres uten utstyr?

– Knebøy, annenhver utfall bakover, armhevinger, høy planke med kneinntrekk, situps, hofteløft og burpees. Disse i den rekkefølgen er faktisk en knallfin treningsøkt om du gjør 45 sekunder av hver øvelse, med 15 sekunder pause i mellom som en sirkel. Jeg prøver å få gjort alle totalt 3-4 runder.

Sølve liker mange ulike treningsformer, og gjerne det som er enkelt og effektivt som løping, HIIT (høyintensiv intervalltrening) og sirkeltrening.

– Beste treningslåt?

– Ulrikke Brandstorp med den nyeste låta Falling Apart.

– Når på dagen liker du best å trene?

– For meg så er tidspunktet mellom klokken ni og elleve helt perfekt, for da blir resten av dagen ekstra god.

– Sløve på solseng eller spille beach volley og bade?

– Sløve på solseng med en bok, mens jeg ser på at folk spiller beachvolley og bader.

Glad i vann? Seks sommeraktiviteter som får deg i form

– Har du et godt råd for å snike inn trening på ferie?

– Unngå å overtenke at det må være så voldsomt og vare så lenge. Kroppen vår er enormt raus, og takker og bukker for all aktivitet, så vit at 20-30 minutter med litt sure muskler og godt pulsdriv noen ganger i uka er mere enn nok til å både holde formen, og ikke minst komme i bedre form. Og ikke undervurder hvor god trening en sportslig aktivitet, lek med barn, eller bading kan være. Bare kos deg.

– Hva gleder du deg mest til i sommer?

– Jeg gleder meg aller mest til å senke skuldrene sammen med mennesker som betyr noe for meg.

– Dine beste tips til andre som ønsker en aktiv ferie?

– Planlegg, vær realistisk, allier deg med en treningsvenn, kom deg ut, og husk at ferietid blir aller best om du får til litt av alt. Du skal ikke vinne OL-gull, du skal bare ha en frisk og fin kropp som funker til å nyte alt det deilige livet har å by på.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her