Ned 18 kilo på 30 uker: - Jeg spiser alt, men ikke alltid!

Publisert: 2012-07-04 11:33

Elise (31) hadde i mange år ønsket å gå ned i vekt, og når vekten viste 18 kilo mer enn for 11 år siden, bestemte hun seg for at det var på tide å ta grep. Nå, seks måneder senere, viser vekten igjen 65 kilo. Les brevet fra Elise her:

Elise spiser alt, men ikke alltid. Her oppskjærte kiwier, appelsiner med cherrytomater.

Linn Cathrin Olsen

«Hei!

Etter oppfordring fra Coachbrevet, så sender jeg erfaringene jeg har hatt disse månedene siden nyttår. Denne uken passer jo ypperlig siden jeg nådde målet mitt i dag, 6 uker før tiden!

Jeg meldte meg på egentlig ved en ren tilfeldighet, da det var tilbud på medlemskap i romjulen. Jeg har i flere år tenkt på å slanke meg, men uten en plan har det bare blitt halvhjertede forsøk. Jeg ønsket meg tilbake til den vekta jeg hadde da jeg møtte min utkårede for 11,5 år siden.

Etter flere år med litt for mye kos og to svangerskap, hadde kiloene krøpet oppover fra 65 kilo til 83 kilo. Når jeg begynte med dette opplegget, så ble jeg overrasket over hvor enkelt det egentlig var å gå ned i vekt ved å passe på kaloriinntaket. Jeg var veldig nøye med å måle opp eksakt hva jeg spiste og registrere dette, og holdt meg alltid litt innenfor den grensa jeg fikk (1849 kalorier per dag). At jeg ammet samtidig har nok også hjulpet en del på forbrenningen. Hver uke de første månedene gikk jeg ned omtrent en kilo, og folk begynte å legge merke til endringene. Det var kjempemotiverende, og jeg sleit faktisk ikke med de nye vanene i det hele tatt. De 3 første månedene gikk jeg ned bare ved å endre kostholdet, men så begynte det å gå litt saktere. Derfor har jeg siden slutten av mars gått turer i raskt tempo og trent litt styrke fem til seks ganger i uka i tillegg.

De største endringene for min del har vært å spise fem regelmessige måltider daglig, litt mindre middag enn tidligere og å kutte ut det meste av søtsaker. Spesielt sjokolade. Jeg unner meg litt på fredag og lørdag, men istedenfor å hive innpå slik jeg gjorde før, så måler jeg opp rett mengde og bruker god tid på å nyte sjokoladen. Jeg spiser og mye mer grønnsaker enn før og masse fullkornsprodukter, karbonadedeig, fettfattige melkeprodukter og rent kjøtt og fisk. Jeg er blitt mye flinkere til å planlegge måltider fram i tid, og har innarbeidet meg en del gode vaner. Frokosten hver dag består for eksempel av havregryn og ekstra lettmelk.

Disse månedene har lært meg at ved å spise sunt, så kan en spise ganske mye og allikevel gå ned i vekt. Det er svært sjelden jeg har følt meg sulten når jeg har fulgt dette opplegget. Dette gjør at jeg har god tro på at jeg skal klare å holde vekta stabil når den tiden kommer, for jeg har det faktisk ikke verst i det hele tatt. Er det noe spesielt som skjer, bursdag for eksempel, så trimmer jeg litt ekstra den dagen og forsyner meg med litt mindre enn hva jeg gjorde før. Noe av det jeg liker best med opplegget, er dette med at en kan spise alt, men ikke alltid.

De siste månedene har jeg fått mye oppmerksomhet av arbeidskollegaer, venner, famille og andre om min nye kropp, og spørsmål om hvordan jeg har fått det til. All rosen har ført til at det nesten blir litt mye av og til, men selvsagt er det utrolig godt å ha lyktes med målet mitt. Hele garderoben min er og byttet ut, så klesbudsjettet har vært rimelig høyt de siste månedene. Men det syntes jeg at jeg fortjener. De gamle klærne har jeg gitt vekk til en kollega, for jeg har ingen planer om å bruke de igjen.

Selv om jeg har nådd målet som jeg satte meg i romjula, og egentlig er ganske så fornøyd, har jeg bestemt meg for å gå ned rundt tre til fire kilo til. Så jeg fortsetter på samme måte en liten stund, før jeg skal gå over til å holde vekten. For i september skal jeg gifte meg med samboeren min, og jeg gleder meg til å ta på meg en kjole som jeg føler meg vell i. Det hadde jeg ikke trodd for et år siden.

Jeg er kjempefornøyd med opplegget på Vektklubb.no, og anbefaler det til venner og kjente som også ønsker en livsstilsendring. Jeg har stort sett bare benyttet meg av dagboken og muligheten til å lage egne oppskrifter, men for meg har det vært akkurat det jeg trengte.

Hilsen Elise »

Les også:

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Bente Jørgensen (45)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Bente Jørgensen (45)

- Det høres kanskje merkelig ut, men jeg har gått ned tolv kilo fordi jeg IKKE slanker meg! Som gjentakende jojoslanker har jeg prøvd det meste av kurer og å pine seg ned i vekt, det har gått galt hver gang. Egentlig hadde jeg bestemt meg for ikke å bry meg med disse kiloene mer. Men formen var utrolig dårlig, og jeg ble lei meg og irritert av ikke å kunne gjøre de aktivitetene jeg egentlig synes er morsomme. Så begynte jeg å lese om Vektklubb, og meldte meg egentlig inn på impuls. Etter å ha kikket litt rundt i klubbens forum, bestemte jeg meg denne gangen for at jeg er ferdig med slanking. Målet mitt er å bli i bedre form, bli sunnere, kunne delta i de aktivitetene jeg ønsker uten å grue meg, og å kunne kjøpe klær uten å måtte gå på spesialavdelinger Kort sagt, en livsstilsendring jeg kan leve med på lang sikt. Og som gir meg trivsel i hverdagen.

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Marianne Lie (35)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Marianne Lie (35)

- Da vekten viste 105 kilo etter jeg hadde fått mitt første barn i 2003, var det på tide å gjøre noe. Jeg har alltid vært skeptisk til forskjellige slankekurer med shaker og pulver siden jeg aldri ville hatt viljestyrken til å klare meg uten mat til flere måltider. Jeg har sporadisk vært medlem i Vektklubb flere ganger, men har ikke alltid vært like motivert. Inntil jeg deltok på løpet Kodalmila i 2011 med tantebarnet mitt. Jeg hadde allerede startet å trene i forkant av løpet og endte opp med å bruke én time og seks minutter på milen. Da bestemte jeg meg for at i 2012 skulle jeg bruke under timen. Så jeg meldte meg inn i Vektklubb igjen.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her