Ned 21 kilo på seks måneder: - Knesmertene forsvant

Publisert: 2012-01-05 15:16

- Jeg har hatt dager da jeg har hatt så sterkt søtsug at jeg kunne ha stjålet slikkepinner fra barn, innrømmer Klaus Morten Haugen (33).

Klause Morten har gått ned fra 121 kilo (på bilde til venstre) til 100 kilo på et halvt år.

Foto: Privat/Robert S. Eik

Veltrent og uten knesmerter!

Her er Klaus Morten Haugen stylet av Vektklubb.no i Lee jeans (899 kr), Wrangler skjorte (499 kr), Poco Loco genser (699 kr) fra Carlings/Torggata, og Gregers desert boots (1000 kr) fra Shoebar/Torggata. Styling: Tom Greni. Hår: Una Namløs.

Foto: Robert S. Eik

- Det var vanskeligst i begynnelsen. Jeg gikk ofte litt sulten, for jeg var ikke vant med å spise såpass lite. Så ble det litt lettere etter hvert, og sultfølelsen forsvant, forteller laboratorietekniker og ingeniørstudent Klaus Morten fra Stavanger.

Han har blitt 21 kilo lettere siden han la om livsstilen og bestemte seg for å begynne å trene. Det hele startet med en konkurranse på jobben.

- Jeg har vært stor siden jeg var ungdom. Men jeg ble bare større og større. Plutselig innså jeg at den personen jeg så i speilet, ikke lignet på han på passbildet. Samtidig startet en treningskampanje på jobben som jeg hev meg på. Dersom du trente ti ganger, fikk du en premie, deretter fikk vi nye premier for hver femtende gang, og så videre. Konkurransen var veldig motiverende.

Premiene bestod av gavekort i en sportsbutikk, fra 200 til 1000 kroner. Samtidig med at han begynte å trene, meldte Klaus Morten seg inn i Vektklubb.no.

Han begynte sin opptrening med å gå turer, først på flatmark, deretter i fjellet.

- I begynnelsen var det veldig tungt å gå i fjellet. Jeg brukte to og en halv time på en fjelltur som jeg nå tilbakelegger på halvannen time. Terrenget er kupert, jeg går opp til en topp. Det er veldig bra trening. Jeg begynte å trene tre ganger i uken, pluss lengre turer annenhver helg. Formen ble bedre ganske raskt.

Klaus Morten er med i konkurransen om å bli Årets medlem 2011 i Vektklubb.no. Les om alle deltagerne her.

Klaus Morten startet å trene da han veide 121 kilo.

- Jeg har en belastningsskade i venstre kne fra seks år tilbake, og fikk en del smerter hvis jeg beveget meg mye. Det var derfor jeg begynte lett, med fjellturer. Etter hvert som kiloene forsvant, ble det lettere å trene. Dette ga meg ny motivasjon. Nå har jeg nesten ikke vondt i kneet lenger, og kan trene både body pump og jogging.

Slik ser treningsuken hans ut i dag: To økter spinning, en økt body pump, og to økter dans (sving og salsa).

- Jeg er storfornøyd . Nå har jeg energi til å gjøre ting. Alt er enklere, og jeg kan bevege meg raskere, sier han.

Han har ikke gjort store endringer i kostholdet sitt.

Les flere inspirerende historier om folk som har lykkes med å ta tak i egen helse her

- Før jeg meldte meg inn i Vektklubb.no, trodde jeg at jeg spiste relativt sunt. Jeg oppdaget at jeg spiste litt større porsjoner og litt oftere enn jeg burde. Jeg synes det var litt stressende å skulle skrive opp alt jeg spiste i dagboken i begynnelsen, men det ga meg mange aha-opplevelser, og lærte meg mye.

Om suget etter noe å dytte i munnen melder seg, har Klaus Morten følgende strategi:

- Da går jeg ut og trekker litt frisk luft. Og så har jeg ikke snop hjemme. Men en gang i blant, en gang i uka eller annenhver uke, har jeg bare blåst i hele kaloritellingen og spist det jeg har hatt lyst på. Da merker du at du går litt opp i vekt, men dette går du fort ned igjen.

- Å klare målet mitt, som var å gå ned tyve kilo, har vært viktig for meg. Jeg har klart det, men ønsker fortsatt å ta av et par kilo til. Det skal jeg klare.

Hvis han skal trekke frem tre råd til andre som ønsker å gå ned i vekt, er det disse:

1 . Kom deg opp av sofaen.

2. Sett deg et mål.

3. Ha troen på deg selv.

Tyngre tider.

Her er Klaus Morten fotografert før han endret livsstil.

Foto: Privat

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her