FØR OG ETTER: Jorunn Seldal fra Sandnes forandret livsstilen med fokus på sunn mat og et aktivt liv. Hun har gått ned 35 kilo. Foto venstre: privat, Foto høyre: Line Møller

3. plass i Årets Medlem 2012: - Bli sjef i ditt eget liv

Publisert: 2013-01-13 12:14

– Ei ditt eget liv. Det er mitt motto, sier Jorunn Seldal (25) som kom på 3.plass i Årets Medlem-konkurransen.</p><p>

Ikke bare har tobarnsmoren og regnskapsfører Jorunn Seldal fra Sandnes kvittet seg med 35 tunge kilo overvekt. Hun har også tatt tilbake kontrollen over sitt eget liv.

bloggen sin oppfordrer hun alle til å gjøre det samme.

«Ikke la onde og vonde tanker kontrollere det. Jobb for å få ditt eget liv tilbake. Hva er det som stopper deg», spør hun.

Svært mange overvektige setter livet sitt på vent. Når de bare blir tynne nok, skal de reise på drømmeferien, kjøpe drømmekjolen, eller gå på drømmefesten. Men vekten, eller et handikap, bør ikke stoppe deg fra å leve livet, mener Jorunn.

Positivt fokus

– Det er alltid tungt å få tilbake sitt eget liv. Ofte er det mentale prosesser som stopper oss. Vi er redd for forandring, redd for at vi ikke vil klarer det. Slike tanker dømmer oss til å mislykkes. Jeg tenker heller at dette skal jeg klare! Jeg gleder meg til forandring, og jeg er ikke redd.

STERKERE, GLADERE OG LETTERE: Styrketrening er blitt gøy, synes Jorunn.

Jorunn har erfart at om man klarer å få et positivt fokus, så er man på god vei. Da kan du få livet tilbake, og leve slik du har lyst til.

– De fleste er jo ikke fornøyde med å sitte foran TV-en og se andre levet livet, sier hun.

Fedme-ekspert Samira Lekhal jubler over Jorunns holdning.

– Å trives i egen kropp er en utfordring som ikke kun handler om kilo og vekt, men vel så mye om forventning og selvfølelse.

Den livsstilsendringen Jorunn har gjort vil barna hennes ha glede av. Barn trenger å lære at bevegelse og trening er en morsom og naturlig del av hverdagen til både voksne og barn, sier Lekhal.

Tok tilbake eget liv

Det var i oktober 2010 at Jorunn innså at hun var blitt for stor.

– Jeg ønsket å få tilbake kroppen og ikke minst livet mitt. Det viktigste jeg gjorde var å få kontroll på maten jeg spiste. Jeg veide alt jeg puttet i munnen, og regnet ut hvor mange kalorier jeg kunne spise. Det var tungt, men da jeg så resultater, ble motivasjonen enda større.

Hun meldte seg på sykkelkonkurransen Nordsjørittet, som går fra Egersund til Sandnes, en strekning på 91 kilometer.

BUKPLASTIKK: Jorunn har selv betalt for å få fjernet overflødig hud på magen. Selv om hudfolden ikke var av de største, kom den hele tiden i veien. Her hennes egne før- og etterbilder.

– Jeg skulle fullføre om det var så ble det siste jeg gjorde. De første kiloene gikk fort av, til julen 2010 hadde jeg gått ned ti kilo. Jippi! Etter dette begynte jeg å ta det med ro, jeg forandret hele livsstilen min med fokus på mat og en aktiv livsstil.

Jorunn fikk mye hud til overs etter å ha slanket bort all overvekten. Sommeren 2012 fikk hun fjernet overflødig hud på magen.

– Da kunne jeg sykle og trene uten at magehuden kom i veien, noe som føltes herlig. Jeg vil virkelig anbefale operasjon, om man plages av overflødig hud, sier hun.

– Jeg er stolt over det jeg har oppnådd. Jeg har nå mer overskudd, og liker kroppen min igjen.

Tilbake til artikkelen om vinneren av Årets medlem 2012

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem her

Les også:

Salif tok av 73 kilo

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her