KANDIDATER: Stem på Veronica, Frode og Mari, Barbro, Heidi, Olav, Inger, Idar, Charlotte eller Christer.

Nå kan du stemme frem en vinner: De har tatt av 322 kilo!

Publisert: 2013-12-27 10:03

Å gå ned i vekt er krevende, men ikke umulig. Her er ti som har klart det! </p><p>

FAGJURYEN: Yngvar Andersen (øverst), Samira Lekhal, Trine Hattestad og Christian A. Drevon.

For åttende år på rad kårer vi Årets medlem i Vektklubb.no sammen med VGs lesere og en fagjury.

AVGI DIN STEMME HER!

Under kan du lese de ti medlemmenes egne historier, og plukke opp gode råd som du kanskje kan dra nytte av selv, om du har bestemt deg for at 2014 er året da du selv skal endre livsstil og komme i form.

I fagjuryen sitter treningsekspertene Yngvar Andersen, kjent fra Puls på NRK, og Trine Hattestad, tidligere OL-vinner i spydkast. Også Samira Lekhal, seksjonsoverlege ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør Øst, Sykehuset i Vestfold, og professor i ernæring Christian A. Drevon sitter i juryen.

Du kan stemme til og med søndag 12.januar.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Ting tar tid

– Jeg heier på alle som klarer å ta ansvar for egen helse gjennom å velge litt sunnere mat litt oftere, og bevege seg litt mer enn tidligere. Disse Vektklubbmedlemmene viser oss at endring av livsstil faktisk er mulig, og motiverer dermed andre som også ønsker å gå ned i vekt. Dette varmer mitt doktorhjerte, sier Samira Lekhal.

Å holde vekten etter endt vektreduksjon er vanskeligere enn selve vektnedgangen, viser forskning.

– Derfor vil gode og smarte treningsvaner, og en livsstil som er gjennomtenkt og langsiktig, være et pluss for alle som ønsker å gå varig ned i vekt, sier Yngvar Andersen.

Professor i ernæring Christian A. Drevon roser alle som går langsomt ned i vekt, slik at de får tid til å lære seg å leve med de nye vanene.

– Et sunt kosthold og trening må gå hånd i hånd om man ønsker en varig endring, sier Trine Hattestad.

Under finner du en kort presentasjon av alle kandidatene. Gå inn på linkene for å lese de imponerende historiene om hver enkelt kandidat!

Vinneren vil bli offentliggjort søndag 19.januar. Vinneren av Årets medlem-konkurransen får et gavekort på 3000 kroner, mens andre- og tredjeplassene vinner gavekort på 1000 kroner.

Alle som stemmer, er med i trekningen av ti gratis halvårsmedlemskap i Vektklubb.no.

AVGI DIN STEMME HER!

Nr 1. Heidi Numme (41)

Bosatt: London

Ned: 70 kg

Yrke: Selvstendig næringsdrivende

Høyde: 168 cm

Vekt før: 145,5 kg

Vekt nå: 75 kg

Tiden det tok: Tre år

– Jeg ville vel aldri trodd for tre år siden at jeg i dag skulle sitte i England! Jeg var en isolert person i hjembyen min Sandefjord, i kommunal leilighet, alenemor etter skilsmisse, deltids vikarjobb og avhengig av hjelp fra NAV. Livet er snudd på hodet, og fremtiden er spennende! Det at jeg har klart dette, har gjort mye for min selvtillit. Ikke bare er jeg blitt kvitt «et lite menneske» i vekt, men jeg er totalt forandret mentalt.

Les mer om Heidi her

Nr 2. Mari (34) og Frode (34) Longva Hanssen

Fra: Ålesund

Kilo ned: 26 / 32 kg

Yrke: Akuttsykepleiere

Høyde: 165 cm / 180 cm

Vekt før: 93 / 126 kg

Vekt nå: 67 / 94 kg

Tiden det tok: 11 md.

– Selv om vi er utdannet sykepleiere og vet hva som skal til for å gå ned i vekt, så fikk vi det ikke til i praksis. Vi har tidligere prøvd ulike slankekurer, men felles for alle prosjektene er at de har hatt sluttdato. Vi har aldri hatt fokus på å gjøre varige endringer, før nå. Mange kolleger har spurt hvordan vi har greid å gå ned i vekt, og egentlig føler vi at vi har jukset litt, fordi det ikke kjennes ut som vi har ofret noe.

Les mer om Mari og Frode her

Nr 3. Idar Torskangerpoll (43)

Bosted: Drøbak

Ned: 26 kg

Yrke: Dirigent og komponist

Høyde: 181cm

Vekt før: 101 kg

Vekt nå: 75 kg

Tiden det tok: 7 måneder

– Min reise til bedre helse startet i 2010 da jeg fikk påvist høyt blodtrykk. Jeg var da en utrent 40-åring, overvektig, slapp og generelt i dårlig forfatning, og legen mente jeg hadde dårlige prognoser. Noe måtte gjøres. Jeg satte meg mål for 2013 om minst 200 timer trening, gå ned 25 kilo, og ikke lenger ha behov for blodtrykksmedisin. I Vektklubb har jeg fått hjelp med kostholdet. Jeg er nå medisinfri med et helt normalt blodtrykk.

Les mer om Idar her

Nr 4. Inger Kvernmo (43)

Fra: Orkanger i Sør-Trøndelag

Ned: 20 kg

Yrke: Pedagogisk leder i barnehage

Høyde: 165 cm

Vekt før: 101 kg

Vekt nå: 81

Tiden det tok: 7 md.

– Jeg gjennomgikk en liten operasjon i håndleddet i mai måned, noe som førte til fem ukers sykmelding. Men føttene var det ingenting i veien med, så det ble trimturer omtrent hver dag. Jeg fikk en kickstart på treningsfronten, og siden har det bare fortsatt. Jeg er pedagogisk leder i barnehage, og det er mye løft og bæring. Alt er mye lettere nå.

Les mer om Inger her

Nr 5. Veronica Langøy (22)

Bosted: Ålesund

Ned: 44 kg

Yrke: Butikkmedarbeider

Høyde: 174

Vekt før: 126 kg

Vekt nå: 82 kg

Tiden det tok: 11 måneder

– Før jeg gikk ned i vekt trente jeg ikke i det hele tatt. Jeg har brukt skritt-teller, og det hjalp meg mye. Jeg hadde som mål å gå 10 000 skritt hver eneste dag, og holdt meg til det. Dette har vært en kjempestor forandring som har gjort livet så mye lettere og bedre. Jeg har fått et overskudd som jeg aldri før har hatt. Det er viktig å ha troen på seg selv. Nå er det ingenting som holder meg tilbake lenger.

Les om Veronica her

Nr 6. Christer Nygård (25)

Bosted: Stavanger

Ned: 40 kg

Yrke: Rørlegger

Høyde: 175 cm

Vekt før: 112 kg

Vekt nå: 69 kg

Tiden det tok: 1år og 4 måneder

– Jeg visste at jeg hadde veldig usunne matvaner. Jeg spiste få og store måltider, frossenpizza til middag og snop i ukedagene. I mai i fjor meldte kjæresten og jeg oss inn i Vektklubb. Like etter ble kjæresten gravid og måtte avbryte slankeplanene. At vi skulle få barn ga meg enda mer lyst til å gå ned i vekt. Jeg ville ikke bli en sånn lat og fet pappa som ikke orker noen ting.

Les mer om Christer

Nr 7. Barbro Formo (37)

Bosted: Snåsa i Nord-Trøndelag

Ned: 16 kg

Yrke: SLT-koordinator

Høyde: 173 cm

Vekt før: 84 kg

Vekt nå: 68 kg

Tiden det tok: 6 md.

– Jeg er veldig glad i «neimat» som potetgull og sjokolade, og koser meg mye med mat. Det jeg liker så godt med Vektklubb, er at jeg kan spise litt usunn mat innimellom. Jeg er lat av natur. Kostholdet mitt er blitt sunnere, og jeg har funnet magrere alternativer til den maten jeg pleide å spise før. For eksempel er ekstralett melk byttet til skummet, og kjøttdeig er byttet med karbonadedeig.

Les mer om Barbro

Nr 8. Olav Alexandre Grande (23)

Fra: Tromsø

Ned: 48 kg

Yrke: Fisker

Høyde: 193 cm

Vekt før: 148 kg

Vekt nå: 99 kg

Tiden det tok: 10 måneder

– I januar i fjor veide jeg 145 kg og var så overvektig at jeg sto i fare for å miste jobben. Jeg hadde utviklet diabetes type 2 på grunn av vekten. Formen var helt elendig. Jeg startet forsiktig med å gå på tredemølle, og med mine 145 kilo var dette svært tungt. En personlig trener hjalp meg. Jeg har trent hver dag, annenhver dag styrke og kondisjon. Blodsukkeret, blodtrykket, kolesterolet og hvilepulsen gikk ned etter hvert som formen bedret seg og kiloene forsvant.

Les mer om Olav her

Nr 9. Charlotte Stenberg (25)

Fra: Moi i Rogaland

Ned: 61 kg

Yrke: Arbeidssøkende

Høyde: 178 cm

Vekt før: 131 kg

Vekt nå: 72 kg

Tiden det tok: Tre år

– Jeg har gått ned 61 kilo uten å trene, kun ved å være restriktiv i kostholdet. Nå skiller jeg meg ikke ut lenger, jeg er ikke den store jenta som alle glor på. Nå er jeg helt normal og det er en deilig følelse. Man kan nesten si at jeg gikk ned i vekt for å kunne trene. Å gå så mye ned i vekt har vært en mental jobb, men jeg angrer ikke et sekund. Jeg har mye mer energi, føler meg bedre, hverdagen og livet er enklere.

Les mer om Charlotte

AVGI DIN STEMME HER!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her