Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Elisabeth Nielsen (24)

Elisabeth Stigum
Publisert: 2012-12-20 10:11

Slik gikk jeg ned 36 kilo

- Etter noen år med overvekt bestemte jeg meg for at jeg ikke lenger skulle være «jenta som vokste seg stor», men den jenta jeg visste at jeg egentlig var.

Jeg hadde prøvd utallige slankekurer, da jeg på mange måter ønsket den lette veien ut av overvekten, men der feilet jeg stadig vekk. Det finnes ingen snarveier, og det er noe av det første man må innse. Det er en kamp, men er man målrettet så klarer man å overvinne selv de største høyder. Jeg ville også gå ned så naturlig som mulig så jeg startet med å endre hele livsstilen min.

I 2011 ble jeg innlagt på sykehus på grunn av nyresvikt som endte med at den ene nyren måtte opereres vekk. Jeg kan stadig høre ordene fra legen på visittrunden: «Operasjonen har en større risiko når man er så kraftig overvektig som det du er». Hvem ønsker vel å bli omtalt som kraftig overvektig, og å høre de ordene satte sine spor i meg. Begynnelsen på mitt sunnere liv startet derfor da jeg kom hjem fra sykehuset.

Jeg var også veldig åpen om at jeg la om livsstilen min, på den måten ble det ikke lett for meg å gi opp eller å feile. Jeg snakket åpenlyst om målet mitt og det skulle jeg også vise at jeg kunne klare. Etter det så jeg meg aldri tilbake.

De første ukene var verst siden jeg konstant følte et stort behov for å spise mer, fordi det var kroppen min var vant med. Sakte men sikkert bedret det seg, og det ble lettere og lettere til det til slutt ble min livsstil. Jeg sluttet å spise sukker, og jeg passet på å spise ofte og lite. I tillegg veide jeg maten min slik at jeg fikk de riktige porsjonene og da et riktig antall kalorier i forhold til hva jeg brukte i løpet av en dag. Jeg meldte meg inn på Vektklubb og fikk en stor bevissthet rundt kalorier, og ble regelrett sjokkert over hvor mye kalorier det faktisk var i de ulike matvarene. Det gjorde at jeg alltid valgte de sunne alternativene, som førte til at for hver uke hadde jeg gått ned én kg. Bare det å se at vekten minker ga meg stor motivasjon, og selvtilliten kom sakte men sikkert etter.

Klærne mine ble for store og det var en fryd å handle nye. I tillegg til kostholdsendringene ble jeg også mer aktiv. Jeg gikk ofte turer og trente zumba hjemme i stuen på kveldene. Jeg har ei liten datter alene, og det er ikke alltid jeg har mulighet til å dra ut på treningssenter, så da finner jeg heller ting man kan gjøre her hjemme. Jeg gikk mye i trapper, tok med meg datteren min ut på tur. Det var faktisk lett å gå etter hvert, men tungt i starten. Å trene zumba ble en lek jo mer kilo som minket på kroppen min.

Jeg hadde et stort mål og det var å gå ned rundt 35 kilo, deretter hadde jeg flere delmål. Det satte jeg meg for å holde motivasjonen oppe. Mitt første delmål var å veie tosiffret, og når jeg nådde mitt første mål kunne jeg ikke vente med å rope det ut til alle jeg kjente. For meg var det viktig ikke å skamme meg over at jeg gikk ned i vekt, i stedet fikk jeg en enorm støtte. Å gi opp var aldri et alternativ for meg, og med tiden så jeg at den jenta jeg er kom til synet i speilet, og gjensynet var mer enn hva jeg kunne drømme om. Selvtilliten min har steget og jeg gjemmer meg ikke lenger bak min egen kropp.

Jeg har blitt meg selv igjen, med mer energi, bedre humør og med en enorm livsglede.

Mine beste tips

 • Vær åpen på at du skal gå ned i vekt, det er utrolig viktig med støtte, og jo flere mennesker som vet om situasjonen din, jo vanskeligere er det for deg å gi opp.
 • Få en bevissthet på hvor mye kalorier det er i maten du spiser og sørg for at du forbruker mer enn det du får i deg i løpet av en dag.
 • Spist ofte og lite, gjerne 5-6 ganger om dagen, hvorav to av måltidene er mellommåltid.
 • Spis frokost som en konge, og kveldsmat som en fattigmann. Det er viktig at man spiser godt tidlig på dagen. Dersom man spiser lite, vil man ofte få et veldig sterkt matbehov på kvelden, og man ender opp med overspising.
 • Bytt gjerne ut en del produkter til fullkorn, det gjør at man blir raskere mett, og blir ikke like raskt sulten igjen.
 • Drikk vann, og gjerne også et glass vann før måltid.
 • Velg magre produkter og kutt ut sukker, potetgull og usunne matvarer. man vil merke et ekstra sukkerbehov i starten, men det er kun de første ukene, deretter avtar det mer til søtsuget blir helt borte.
 • Start med å gå turer, velg trapper fremfor heis og generelt bruk det man har i hjemmet for å trene. Det er ikke alltid man føler seg vel i å dra på treningssenter, så da kan man sette på en treningsfilm hjemme og få like godt utbytte av det som om man skulle ha vært ute. Det er viktig å ikke starte for hardt, da er det veldig lett å slutte med treningen fordi man går lei. Så det er viktig å variere og starte med et par ganger i uka for så og heller trappe det gradvis opp til det man føler selv blir riktig.
 • Velg lettprodukter om du skulle få behov for noe å kose deg med, for eksempel lettis med bær ved siden av.
 • Sett deg flere mål igjennom prosessen og unn deg noe fint når du har nådd delmålet. For eksempel en ny genser. Det er viktig for å holde motivasjonen oppe. Vei deg regelmessig, men helst ikke mer enn en gang i uka, og nyt synet som møter deg. Hold motet opp selv om vekten stagnerer innimellom. Det er helt normalt, fordi kroppen venner seg til den nye livsstilen din. Da er det bare å trene fem minutter lengre, eller gå en litt lengre tur så vil man se at vekten minsker igjen.


Les om de andre kandidatene her

Her er Elisabeth stylet av stylist Tom Greni og frisør Una Namløs / Floww Frisører i forbindelse med Vektklubbs annonsekampanje. Elisabeth har på seg Nicole kjole (699 kr), Scaliop jakke (1159 kr) fra mittlillehjem.no. Billi B stiletter (1299 kr) fra Shoe Bar/Torggata, Grønne øredobber (1650 kr), sort ring (299 kr) fra Elisa Day/Markveien.
Her er Elisabeth stylet av stylist Tom Greni og frisør Una Namløs / Floww Frisører i forbindelse med Vektklubbs annonsekampanje. Elisabeth har på seg Nicole kjole (699 kr), Scaliop jakke (1159 kr) fra mittlillehjem.no. Billi B stiletter (1299 kr) fra Shoe Bar/Torggata, Grønne øredobber (1650 kr), sort ring (299 kr) fra Elisa Day/Markveien. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

 • strex

Flere artikler

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Linett Bjørkto (26)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2012: Linett Bjørkto (26)

- Jeg har velegentlig vært overvektig siden 8. klasse på ungdomsskolen, etter en sykkelulykke hvor jeg fikk et veldig komplisert brudd i venstre ankel og var gjennom et par operasjoner. Dette skjedde helt i begynnelsen av skoleåret i helt ny klasse på helt ny skole, og derfor fikk jeg heller aldri noen venner. Jeg ble klassens utstøtte, og når man over lengere tid går og får vite at man ikke er verdt å snakke med og ikke er verdt noen ting, begynner man jo smått om senn å tro på det selv også. Samtidig som jeg hadde denne dumme ankelen min, med nerveskade og seneskade og sterkt nedsatt bevegelighet i halve foten.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her