Julen 2011 var Kirsti lei å tenke «herregud, må jeg ALLTID ha dobbelthake». Etter 30 kilo ble slanket vekk er hun knapt til å kjenne igjen! - Jeg er trygg og stolt nok til å kunne si at jeg føler meg fantastisk!
Julen 2011 var Kirsti lei å tenke «herregud, må jeg ALLTID ha dobbelthake». Etter 30 kilo ble slanket vekk er hun knapt til å kjenne igjen! - Jeg er trygg og stolt nok til å kunne si at jeg føler meg fantastisk!

Slik ble vi varig slanke: Kirsti ville bli en smashing 40-åring!

Elisabeth Stigum
Publisert: 2015-05-28 14:36

Trebarnsmoren fra Jesshiem var lei av å være misfornøyd med eget speilbilde. Nå har hun gått ned 30 kilo og holdt vekten stabil i tre år.

I anledning Vektklubbs 10-årsdag presentere vi 10 nordmenn som har klart det mange drømmer om: Å gå ned i vekt og holde seg slank år etter år. - Slik ble vi varig slanke!

Her er Kirstis historie:

Derfor slet jeg med vekten:

Jeg har alltid vært litt «godt holdt», glad i mat og godis. Spesielt etter at jeg fikk barn. Da har jeg ikke brukt så mye tid på meg seg selv, og heller ikke tatt meg tid til trening.

Det har vært mye «jo-jo slanking» opp gjennom årene. Hver gang jeg klarte å gå ned i vekt, måtte jo det feires med litt ekstra god mat og godis. Og vips gikk jeg opp igjen de kiloene jeg hadde slanket vekk, sammen med et par ekstra bonuskilo.

Vårt tredje barn kom til verden i mai 2011. Jeg slo meg til ro med tanken om at alle småbarnsmødre er jo litt tykke. Vi hadde tvillinger på syv år fra før. Denne gangen skulle jeg kose meg i barseltiden og virkelig nyte tiden med lillemor.

Og det var akkurat det jeg gjorde. Det var kosemat både mandag, onsdag og alle dager i helgen. Det ble mange kafélunsjer med barselvenninner og når jeg først var ute måtte jeg kose meg litt ekstra med dessert.

Vendepunktet:

Kirsti la ut dette bildet på Facebook og ønsket seg selv lykke til med KK-mila. Venner som ikke hadde sett henne på en stund ble sjokkerte og lurte på hvor kiloene var blitt av.
Kirsti la ut dette bildet på Facebook og ønsket seg selv lykke til med KK-mila. Venner som ikke hadde sett henne på en stund ble sjokkerte og lurte på hvor kiloene var blitt av.

Julen 2011 ble vendepunktet. Jeg så bilder av meg selv og damen som stirret tilbake var slettes ikke den personen jeg ville være.

Jeg stod foran speilet, tårene trillet og jeg var så skuffet over meg selv. Jeg husker jeg tenkte «jeg vil ikke være en mor som forfaller selv om jeg har fått tre barn. Jeg er jo ikke 40 år enda!»

Jeg fant frem gamle bilder og tenkte på hvordan jeg var før, da jeg var så fornøyd. Der og da tok jeg valget og satte meg en langsiktig mål:

Selv om 40-årsdagen var og er langt unna, så skal jeg være en smashing 40-åring når den dagen kommer. Barna mine skal ha en sprek og livsglad mamma!

Få motivasjonen du trenger

Vektklubb hjelper deg til sunn og varig vektnedgang.

Annonse
Annonse

Få motivasjonen du trenger

Vektklubb hjelper deg til sunn og varig vektnedgang.

Annonse

Få motivasjonen du trenger

Vektklubb hjelper deg til sunn og varig vektnedgang.

Slik gikk jeg ned i vekt:

I januar 2012 reiste mannen min bort i tre uker, og da tenkte jeg at dette var min sjanse. Nå skulle jeg være alene, jeg kunne ikke skylde på andre og det var kun meg som skulle bestemme måltidene og hva som skulle inn i kjøkkenskapene.

Jeg meldte meg inn i Vektklubb.no og tømte alle skap for snop, brus og kaker og bestemte meg for at nå skulle det gå. Jeg gikk til innkjøp av trimsykkel, pulsklokke og leste alt som stod på Vektklubb. Jeg sugde til meg all informasjon, tips og råd.

Alt jeg spiste ble registrert og jeg fikk fort oversikt over hvilke feil jeg hadde gjort før. Herregud, så lang tid det tar å forbrenne bort sjokoladekaloriene, og ikke visste jeg at det var så enormt mange kalorier i en chipspose. Det ble mange sjokkopplevelser de første ukene.

Trimsykkelen og pulsklokken ble mine faste følgesvenner de første ukene, da mannen var bortreist. Med tre barn var det ikke så lett å komme seg ut på kveldstid, så sykkelen ble plassert foran TV-en og smågodtskålen ble byttet ut med treningstøy og vannflaske.

Jeg brukte Vektklubbs menyer da jeg skulle lage middag, og jeg brukte mye tid på planlegging og innkjøp. Jeg fulgte det til punkt og prikke, for dette skulle jeg klare.

Hverdagen hjemme hos oss ble forandret. Nå handlet ikke kveldene om hvilken film vi skulle se, og hva jeg hadde lyst til å spise, men heller om trening, kveldsturer og fokus på å få i seg sunn mat. Og det viktigste av alt: Jeg tok lørdagskvelden og lørdagsgodteriet tilbake.

FORBILDE: Her er Kirsti på photoshoot med Vektklubb i forbindelse med egenannonsering. "Modellene" er medlemmer som har gått ned i vekt ved hjelp av slanketjenesten.
FORBILDE: Her er Kirsti på photoshoot med Vektklubb i forbindelse med egenannonsering. "Modellene" er medlemmer som har gått ned i vekt ved hjelp av slanketjenesten. Foto: Roger Neumann / VG

Dette funket, og etter hvert som ukene gikk viste vekten mindre og mindre. Jeg var så fornøyd og fikk god hjelp av programmet.

Slik holder jeg meg varig slank:

Etter flere år i Vektklubb har jeg lært meg utrolig mye om kosthold og trening. Denne kunnskapen har nok mest sannsynlig alltid vært der, men gjennom Vektklubb har jeg blitt mye mer bevisst rundt den. Jeg har fått et verktøy som har hjulpet meg til å forstå hvordan jeg kan sette sammen et sunt og godt kosthold uten å overspise. Og ikke minst så har jeg lært meg hvor mye jeg kan spise og hva som er riktig for min kropp. Selv flere år etter vektnedgangen sitter dette godt i hodet og jeg bruker det ubevisst i hverdagen.

Jeg har vært så fornøyd med hva jeg har oppnådd, og jeg har et helt annerledes liv etter vektnedgangen. Jeg er full av energi, føler meg mye yngre og hverdagen er lettere. Jeg elsker å være i aktivitet og takler stress bedre enn før.

Livet er rett og slett mye bedre både fysisk og psykisk, og det er hovedgrunnen til at jeg IKKE skal eller har falt tilbake. Jeg har fått en ny livsstil takket være Vektklubb.

Utfordrende situasjoner og slik takler jeg dem:

Selvsagt møter jeg på utfordringer i hverdagen, og av og til så faller jeg for fristelser jeg også, men jeg har lært meg at det er lov, en gang i blant – og jeg vet hvordan jeg skal hente meg inn igjen. Det viktigste er å ikke la det bli en vane.

Jeg velger å forsyne meg med mye mindre, eller jeg takker rett og slett pent nei – for jeg vet hvor mange kalorier det er, og det er ikke alltid verdt det.

Jeg har også blitt god på å planlegge ukene, slik at om jeg skal i selskap eller liknende, så legger jeg inn en treningsøkt samme dag, for eksempel. Da har jeg litt å gå på og jeg kan kose meg med god samvittighet.

Slik har livet mitt endret seg etter vekttapet:

Til det helt fantastiske, jeg får ikke sagt det nok! Den mestringsfølelsen av å nå målet er jo bare i seg selv verd det.

Å gå fra å slite med store nok bukser, dekke seg til med lange tunikaer, bli andpusten av å gå i trapper, å bli sliten bare av å tenke på trening, tenke at «herregud, må jeg ALLTID ha dobbelthake», «alle trebarns mødre har jo litt ekstra» og så videre, til å komme inn i klesstørrelser som jeg knapt har prøvd tidligere er helt fantastisk.

Å kunne kjøpe klær i hvilken som helst butikk, å kunne løpe i trappene, å kunne gå på stranda i bikini uten å være flau, å kunne løpe Birken 21 km er en følelse som fortsatt av og til føles uvirkelig!

Men pokker, jeg har klart det og målet mitt var å føle meg som en «smashing» 40-åring!

Jeg er full av energi, føler meg mye yngre, hverdagen er lettere, jeg elsker å være i aktivitet og jeg takler stress mye bedre. Livet er rett og slett mye bedre både fysisk og psykisk og jeg er trygg og stolt nok til å kunne si at jeg føler at jeg stråler, smiler og føler meg fantastisk.

Lenge leve janteloven, haha!

Mine fire beste tips til å holde vekten:

  1. Den dagen målet er nådd, så kjenn på følelsen – og bestem deg for at den skal du aldri slippe. Lev på den så lenge du kan, og i tunge tider – hent den fram igjen. Minn deg selv på hvorfor du valgte denne livsstilendringen.
  2. Opplever du tunge perioder, bruk Vektklubb flittig igjen – den hjelper deg gjennom.
  3. Faller du for fristelser, og det vil du gjøre – så ikke la dette knekke deg. Lær av det og ta det med deg videre. Det er ikke verdens undergang, og husk at « motgang» og kunnskap gjør deg sterkere.
  4. Det aller, aller viktigste; du MÅ holde vekten for DIN EGEN skyld. Ikke gjør dette for noen andre enn DEG SELV – da er jeg sikker på at du vil lykkes.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Vektklubb fyller 10 år - slanket bort 946 tonn!

Slik ble vi varig slanke

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her