MELLOMMÅLTID: En neve mandler ristet med soyasaus kan passer fint mellom lunsj og middag.

30 dager med Vektklubb: Dag 1

Publisert: 2018-10-31 14:22

Utfordringen starter rolig med en gåtur med det lille ekstra og avokadotoast til lunsj. 

Første november er her og Vektklubb sin 30-dagers utfordring sparkes i gang. Vi utfordrer deg til å gjøre sunnere valg i november med hjelp fra våre eksperter, personlig trener Silje Bjørnstad og klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm.

Bruk dagboken (tilgjengelig for medlemmer) til å finne ut hvor mye energi du trenger i løpet av en dag og hvor store mengder mat du skal spise til hvert måltid, og utfordre deg selv til å komme over dørstokken.

Tar du utfordringen? Dette er 30 dager med Vektklubb

Del gjerne dine bilder av at du gjennomfører noe fra utfordringen på Instagram med #Vektklubb30 og tagg gjerne @vgvektklubb.

Dagens meny

Frokost: Havregryn og melk med rosiner eller banan. Havregrynet kan fint ligge i melken over natten, slik at det blir en kjøleskapsgrøt. Eller så kan du varme det opp slik at det blir havregrøt.

1 desiliter havregryn gir 126 kcal og en desiliter skummet melk gir 33 kilokalorier, banan gir 83 kilokalorier per 100 gram og rosiner gir 271 kilokalorier per 100 gram. Bruk dagboken til å beregne hvor mye du trenger for å nå ditt kaloribehov.

HAVREGRØT: Denne varianten fra Lise Finckenhagen er toppet med rosiner, stekte epler og kokos. Havregrøten kan toppes med dine favoritter av frukt og bær.

Lunsj: Brødskiver med avokado og cherrytomater, og yoghurt ved siden av. En grov brødskive gir omtrent 85 kilokalorier, men det kan variere avhengig av brødtype og hvor tykke brødskivene er. Avokado gir 196 kilokalorier per 100 gram, og cherrytomater gir 26 kilokalorier per 100 gram.

Sunne kaloribomber: Energirike matvarer du ikke trenger å droppe

Ha gjerne godt med frukt og grønnsaker både til og mellom måltidene. Da er det lettere å få i seg den anbefalte mengden på 500 til 1000 gram per dag.

AVOKADOTOAST: Denne varianten er fra kafé Atelier i København, og er kanskje den mest fotograferte avokadotoasten.

Frukt og grønt har også lav energitetthet, og mange viktige næringsstoffer. Dermed kan du spise mye og likevel få i deg få kalorier.

Usikker? Så mye frukt kan du spise

Mellommåltid: Frukt eller grønnsaker og en neve nøtter. Nøtter inneholder mye av det sunne fettet, som er viktig for kroppen, men nettopp fordi de inneholder mye fett er de også kaloririke. 100 gram mandler gir 577 kilokalorier, så pass på mengden du spiser. En tommelfingerregel er å spise omtrent en neve nøtter om dagen, og velg gjerne usaltede.

EN NEVE ER NOK: En tommelfingerregel er å spise en neve nøtter om dagen for å få i seg det sunne fettet.

Middag: Laks med pesto og ovnsbakte grønnsaker. Del opp dine favoritt grønnsaker, og prøv gjerne en ny som er i sesong nå. Det er lurt å dele grønnsakene opp i omtrent like store biter slik at alle bitene trenger omtrent like lang steketid.

Legg gjerne et lag med pesto på toppen av laksen før du setter den inn i ovnen, slik at fisken bakes i pestosmaken. Fisken gir 200 kilokalorier per 100 gram og en spiseskje pesto gir 106 kilokalorier.

OVNSBAKT: Rotgrønnsaker med sitron og honning ala Lise Finckenhagen for Godt.

Kveldsmat: Cottage cheese med syltetøy og banan. 100 gram cottage cheese gir 96 kilokalorier og en spiseskje Naturlig lett syltetøy gir 21 kilokalorier.

Dagens treningsøkt: Gåtur

I dag skal du gå en tur på minst 20 minutter i nærområdet der du bor. Lat som du skal ut på oppdagelsesferd og at du skal på sightseeing i nabolaget.

UT PÅ TUR: Oppdag nye områder i nærheten av der du bor.

Gå en sti eller en vei du ikke har gått før – kanskje du finner et ukjent utsiktspunkt, en liten park eller tursti du ikke visste om.

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her