SJEKK FORSKJELLEN: På bare et halvt år har Lars totalforvandlet kroppen sin! Dårlige kostholdsvaner og latskap har han byttet ut med joggesko og sunn, vanlig mat. Selv om han nesten har halvert vekten har han fått dobbelt så mye energi!
SJEKK FORSKJELLEN: På bare et halvt år har Lars totalforvandlet kroppen sin! Dårlige kostholdsvaner og latskap har han byttet ut med joggesko og sunn, vanlig mat. Selv om han nesten har halvert vekten har han fått dobbelt så mye energi! Foto: TVNorge

«Biggest Loser»-vinner Lars gikk ned 70 kilo på 6 måneder

Elisabeth Stigum
Publisert: 2015-05-18 21:48

Lars Dahlum Johansen (31) knuste konkurrentene i «The Biggest Loser». Les hvordan han knakk slankekoden.

- Å være med i «The Biggest Loser Norge» har lært meg at det er kostholdet jeg må endre på for å få dette til å bli en varig suksess. Det finnes ikke nok treningstimer i døgnet dersom jeg skulle gått tilbake til å spise som før, sier Lillehammer-mannen til Vektklubb.

Johansen stakk av med tittelen «The Biggest Loser» etter ni tøffe uker med TV-innspilling og påfølgende hardt arbeid på hjemmebane etter kameraene ble skrudd av. Under finalen på TVNorge viste vekten et tap på 68,5 kilo, fra startvekten på 157 kilo.

Les Lars' beste tips til deg som vil ned i vekt, lengre ned i saken.

STILIG I DRESS: Lars drømte om å kunne passe inn i vanlige klær igjen. Selv om overvekten er borte ser han fremdeles etter den gamle, store størrelsen når han handler klær. - Det tar tid å stille om hodet selv om kroppen har forandret seg. Bildet er tatt under finaleinnspillingen 18. mars.
STILIG I DRESS: Lars drømte om å kunne passe inn i vanlige klær igjen. Selv om overvekten er borte ser han fremdeles etter den gamle, store størrelsen når han handler klær. - Det tar tid å stille om hodet selv om kroppen har forandret seg. Bildet er tatt under finaleinnspillingen 18. mars. Foto: Espen Solli / TVNorge

- Det å stå på pallen føltes veldig bra! Det var et bevis på at jeg også kunne klare å fortsette vektnedgangen hjemme på egenhånd, forteller Lars.

Sammen med kjæresten har han tre barn og til daglig jobber han som leder av kundesenteret til Eidsiva bredbånd.

Tett på nett tirsdag kl. 12: Spør Biggest Loser-Lars om slanking!

- Jeg hadde egentlig ikke noe mål å komme ned til en vekt på 80-tallet, jeg hadde allerede knust mine personlige mål lenge før jeg kunne skilte med en vektnedgang på nesten 70 kilo, sier den nybakte vinneren.

Det var stor spenning knyttet til siste innveiing, hvor Lars kjempet mot May Jorun Bjølgerud (37) fra Sande og Romina Dehzani (25) fra Skedsmokorset. I forkant hadde finalistene tilbragt tre måneder hjemme i vante omgivelser med familieliv og jobb.

- Familien min hadde ofret så mye mens jeg var borte, så jeg ville ikke trene dersom det gikk på bekostning av familietiden. Jeg løste det med å gjennomføre beinharde økter, gjerne i trappene i hoppbakken, oftest på kveldstid etter at barna hadde lagt seg og alt av husarbeid var unnagjort.

Les også: - Slanker meg for familien

«Biggest Loser»-trener Tonje Jenssen, som hadde ansvar for Johansen, er imponert over hvordan han har klart å holde på livsendringene.

JUBELBRØL: Her feirer Lars slankeseieren sammen med programleder Henriette Bruusgard (t.v.), trener Adrian Paul og trener Tonje Jenssen (t.h.).
JUBELBRØL: Her feirer Lars slankeseieren sammen med programleder Henriette Bruusgard (t.v.), trener Adrian Paul og trener Tonje Jenssen (t.h.). Foto: Espen Solli / TVNorge

- Lars har funnet en kobling mellom sunt kosthold og korte, intensive økter som fungerer i hverdagen. Lars ville bli et godt forbilde for barna og kunne være med i lek. Han har hatt et avslappet forhold til kostholdet og funnet en sunn balanse. Han har også lært seg selv bedre å kjenne og vet hva han har å gå på når det kommer til å ta i på trening, sier hun.

Å leve et langt friskt liv med familien var Lars viktigste årsak for å delta i programmet. Premien på 300.000 kr får de alle nyte godt av i form av ferie til Spania, oppussing hjemme og nedbetaling av lån.

For å holde vekten spiser Lars mest mulig vanlig mat, i fornuftige mengder og dropper mat som er unødvendig, for eksempel bensinstasjonpølsa.

- Jeg kommer til å ha et bevisst forhold til hva jeg putter i kroppen. Og hvis jeg står ovenfor fristelser spør jeg meg selv om det er verdt det kontra hva det kommer det til å koste. For livsstilsendring og vektnedgang koster.

«Biggest Loser»-Lars' tips til deg som vil ned i vekt:

  1. Finn ut hvorfor du skal gjøre det, finn en grunn som du genuint bryr deg om. Sett et mål og aksepter at for å nå dette målet må du ofre en del ting. De tingene er sannsynligvis noe du verdsetter høyt, som for eksempel godteri til kinofilmen, pils med kompisgjengen eller grillfester.
  2. Husk, det er det bare du som må gjøre det, du kan ikke kreve at alle andre skal innrette deg eller begynne å leve etter dine tilpasninger. Det er du som må endre deg, ikke verden.
  3. Våg å bli sliten på trening. Jeg har heldigvis trent mye da jeg var yngre og kjenner godt til følelsen av å være sliten, jeg vet hva trening innebærer, og hva det vil si å presse seg selv.
  4. Tenk skadeforebygging, tilpass trening til deg og ditt utgangspunkt. Jeg har hatt et aktivt liv selv om jeg har vært overvektig. Jeg har ikke vært det jeg kaller sofatjukk. Kroppen min er vant til å være i bevegelse. Derfor fikk jeg heller ingen skader eller smerter, utenom den vanlige stølheten, som kom av mye trening.
  5. Bruk energi på de riktige tingene. Jeg kan bite i meg ting som jeg ikke får gjort noe med. Jeg lar meg ikke vippe av pinnen over småting. Hvis du klarer å riste av deg irritasjon er det lettere å holde seg fokusert.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Mer fra Biggest Loser:

Slik trente og spiste «The Biggest Loser»-deltakerne

Mobbing gjorde Biggest Loser-Karoline overvektig

Biggest Loser-Thomas: Smarte tips mot godtesug og fråtsing

Livet etter slanke-TV

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her