FJERN DEN: Kristine Aure slår et slag for at trening på treningssenter skal handle om noe annet enn vekt.
FJERN DEN: Kristine Aure slår et slag for at trening på treningssenter skal handle om noe annet enn vekt. Foto: NTB scanpix.

Kommentar: Kjære treningssenter: Vennligst fjern baderomsvekten

Vektklubb
Publisert: 2019-03-13 14:51

Kristine Aure har en klar oppfordring til treningssentrene: Gjør trening til en seier som ikke handler om hva du veier. 

UTFORDRER TRENINGSSENTRENE: Kristine Aure, personlig trener og kostholdsveileder, vil at trening skal handle om noe annet enn vekt.
UTFORDRER TRENINGSSENTRENE: Kristine Aure, personlig trener og kostholdsveileder, vil at trening skal handle om noe annet enn vekt. Foto: Privat.

Teksten er skrevet av Kristine Aure, sykepleier, personlig trener og kostholdsveileder, og ble først publisert på hennes blogg Dedication.blogg.no. Den er gjengitt av Vektklubb med hennes tillatelse.

I dag kommer jeg med en liten bønn til alle treningssentre der ute. Jeg ønsker at dere fjerner baderomsvekten.
Jeg har selv vært der hvor jeg trente ene og alene med tanke på at jeg ville være tynn, «fit» og veie x antall kilo. Det er en mørk, trist og altoppslukende vei. Det at treningssentrene kan trigge dette med å sette

baderomsvekten i åpent lys, gjør meg faktisk litt kvalm.

Daglig ser jeg flere mennesker, både kvinner og menn, gamle som unge, veie seg på treningssenteret. Hver gang noen tråkker på den vekten, blir jeg oppriktig lei meg.

Hva med å gjøre trening til en seier som ikke handler om hvor mye du veier?

Hva med å få trening til å dreie seg om at det var en seier at du kom deg på trening i dag? Eller at du klarte en repetisjon mer i benkpress, løp litt fortere på intervallene enn det du gjorde forrige måned eller at du løftet 5 kg mer i knebøy enn hva du gjorde for et halvt år siden? Ikke minst det faktum at du får mer energi av trening, føler deg bedre, og at trening har en rekke helsefordeler!

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Bli medlem av Vektklubb

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Annonse

Hjelp dem et steg nærmere ekte treningsglede

Når trening ene og alene skal dreier seg om kropp og vekt, får trening et negativt fokus. Da vil trening og aktivitet i seg selv også bli negativt. Det vil bli til noe du føler at du MÅ gjøre fremfor noe du har lyst til å gjøre.

Har du derimot en positiv innstilling til trening med fokus på helsegevinster og de små seirene du har over tid, som fremgang i prestasjonene dine og hvordan du føler deg, vil trening bli langt mer lystbetont og gledesfylt.

Så kjære treningssenter, vennligst fjern baderomsvekten. Jeg tviler på at folk kommer til å slutte å veie seg av den grunn, men kanskje det vil gi dem en liten hjelpende hånd til å få vekk det store fokus på kropp og vekt på treningssenteret ... kanskje også hjelpe dem et steg nærmere den ekte treningsgleden.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her