Andrea K. Bjøranger (30) fra Stavanger har gått ned 15 kilo på fire måneder: - Kjæresten min og jeg har pushet hverandre hele veien.

Vektklubb
Publisert: 2012-07-23 13:03

I mars i år bestemte Andrea og kjæresten hennes seg for at nok var nok. De ønsket å komme i form og gå ned i vekt. I dag, bare fire måneder senere, har de tilsammen gått ned nesten 30 kilo. Les det inspirerende brevet fra Andrea her!

Før og etter: Bildet til venstre er tatt i mars i år, se den utrolige forskjellen i dag, bare fire måneder senere!

Privat

« Etter å ha lest de fantastiske historiene til medlemmene på Vektklubb, har jeg lyst til å dele min historie, kanskje til inspirasjon for andre. For det var nettopp slik det startet for min del, jeg ble inspirert!

Kjæresten min og jeg hadde snakket lenge om at vi kanskje burde gjøre noe med vekta, men det ble bare med pratingen. Ingen handling. Kanskje halvhjertet startet vi to ganger i løpet av perioden vi har vært sammen (vi har vært sammen i to og et halvt år), men motivasjonen til å virkelig gjennomføre med hele hjertet var ikke der.

Før: Andrea før forandringene startet.

Privat

Så en dag, 04. mars 2012 fikk jeg en tekstmelding av min kjære; "Vi burde snart komme i gang igjen med å gå noen turer...".

Da tenkte jeg, JEPP, det er på tide, nå går jeg og kler på meg treningsklær og kommer meg ut i marka som er rett utenfor huset og går en lang tur. Sendte MMS-bilde til kjæresten for å dokumentere at nå har jeg tatt steget, så nå skal vi klare det denne gangen! Jeg var heltent, også med tanke på at ei venninne hadde gått ned 20 kg ved hjelp av Vektklubb.no.

Jeg meldte meg inn i Vektklubb dagen etter, 5.mars 2012. Jeg tenkte at hvis jeg i det hele tatt skal få til dette, må jeg vite hvor mange kalorier jeg skal ha i meg i løpet av en dag og hvor mange kalorier det finnes i de forskjellige matvarene. Jeg trengte å få alt inn med teskje. Mitt problem i tillegg til å ikke bevege på meg var at jeg klarte ikke å stoppe å spise hvis jeg spiste noe jeg synes var godt. Og som regel liker jeg det meste, og da ble det overspising hver dag. I tillegg skal man kose seg med den ene feite maten etter den andre på kveldstid etter ungene har lagt seg. Kos = mat - trodde vi da, men har funnet ut at vi MÅ ikke ha mat for å kose oss.

Etter den første uken med mindre kalorier og trening, gikk vekten ned nesten to kilo. For en pangstart! Jeg visste på forhånd at det var ikke så unormalt med stort vekttap den første tiden, i og med at man mister en del vann i kroppen, spesielt når jeg kutta ut Cola i tillegg.

Etterhvert fikk jeg med meg kjæresten på treningsstudio og vi fikk på plass et vekttreningsprogram som vi skulle kjøre. Det kjørte vi tre ganger i uken, i tillegg til at vi jogget som oppvarming og satte av andre dager til å trene kondisjon. Jogging synes jeg fortsatt er skrekkelig kjedelig, men jeg gjør det allikevel, da jeg vet at jeg faktisk må det for å brenne kalorier. Og det er jo deilig å kjenne at kondisen har blitt bedre! Vekttrening har virkelig blitt min store favoritt og det er fantastisk å se hvor mye kroppen har forandret seg og blitt mye mer strammere enn tidligere. Og det ser jo hundre ganger sunnere ut med en slank muskuløs kropp enn en syltynn kropp uten muskler.

Jeg var veldig spent også hvor lang tid dette ville ta, i og med at jeg svingte mellom lavt og høyt stoffskifte etter en operasjon der jeg fjernet skjoldbruskkjertelen. Men det har faktisk ikke stått i veien for noen ting, og selv med ekstremt lavt stoffskifte har jeg klart å komme meg på trening og stå på, selv om jeg ble liggende i sengen etter trening for å samle krefter.

Nå: Andrea i dag, nesten 15 kilo lettere.

Privat

Nå i dag, nærmest 4 måneder senere er jeg i mål, og vel så det. Målet var ned 11 kilo på 3 tre måneder. Det klarte jeg! Jeg har til og med gått ned 4 kilo til. Så fra å veie 81 kilo, veier jeg nå i dag, med min 179 cm høye kropp, 66,2 kilo. Til sammen har nok jeg og min kjære gått ned nærmere 30 kg.

En ting er sikkert: Vi skal ALDRI slutte å trene! Vi hadde et mål, det var å komme i gang med trening og få oss et sunnere kosthold. Nå er begge motiverte, trening er en del av oss og viktig for å holde seg i form. Det tar på å ha barn i hus som trenger oppmerksomhet og da er det godt å være opplagt!

Det beste med hele reisen er at jeg har hatt med meg kjæresten på laget! Uten han kan det være motivasjonen hadde dabbet av. Vi har pushet hverandre hele veien, og det har vært utrolig bra.

Jeg ønsker dere andre som vil starte en ny livsstil lykke til! Alle KAN faktisk klare det! Det er bare unnskyldningene som står i veien.

Andrea K. Bjøranger, 30 år, Stavanger »

Les også:

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her