OSLOS BRATTESTE: Camilla Lorentzen trener seg opp til hun skal delta i motbakkeløp i oktober.

Status fra Camilla Lorentzen: Opptreningen til Oslos Bratteste

Publisert: 2016-08-11 09:25

Det har gått noen uker siden Camilla, jenta uten løpeerfaring, satte seg et mål om å gjennomføre Oslos Bratteste i oktober. Slik går det med opptreningen.

La oss begynne med begynnelsen, for det var et lite helvete å løpe til å begynne med og jeg har ikke tenkt å gjøre noe som helst for å forsøke og skjule det.

Uvant treningsform

Camilla Lorentzen er personlig trener, blogger og Vektklubbs egen treningsekspert.

Det var uvant å bli andpusten og jeg syntes det var vanskelig å vite hvilken puls jeg skulle legge meg på, uten å bli angrepet av melkesyre. Dette resulterte i at beina ble stive som to tømmerstokker etter hver eneste økt. Likevel gikk det ganske raskt oppover. Etter bare to uker med løpetreningen, løp jeg fint seks kilometer på 40 minutter.

Fikk du ikke med deg utfordringen? Camilla skal delta i motbakkeløp

Slitne knær og løpelyst

Knærne mine, derimot, begynte etterhvert å si i fra. Jeg begynte å få vondt. Sammen med løpeeksperten min, reduserte vi lengden på øktene noe, og kjørte heller på med høyere intensitet. På et tidspunkt begynte det å bli virkelig morsomt! Ja, jeg ble sliten, men jeg lærte meg også å takle denne smerten, noe som gav en enorm mestringsfølelse.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Når uforventede ting skjer

Likevel ser du kanskje at jeg skriver i fortid, og det er det selvsagt en grunn til. Løpingen er nemlig lagt på hylla til fordel for rehabilitering av min venstre ankel etter at jeg skadet meg for et par uker siden. Jeg klarer fremdeles ikke å gå skikkelig, så løping er utelukket, men likevel ligger tanken på konkurransen og gnager bak i hodet mitt. Jeg vil jo fremdeles delta! Og dersom alt går bra, kan det også hende jeg kan det, så her må jeg rett og slett gjøre det jeg kan med det jeg har, og det er faktisk ikke så rent lite.

Camilla tipser: Slik motiverer du deg gjennom løpetreningen

Å finne andre måter å trene på

SKADET: Nå som Camilla er skadet, må hun finne andre måter å trene seg opp til løpet på.

Vil du også prøve noe du aldri har gjort før? Slik overlever du din første yogatime

Det er nemlig mulig å trene, selv med en skade eller to. Det hele må bare gjøres litt smartere og gjerne litt lettere. Hittil har jeg funnet ut at romaskinen fungerer fint, så både intervaller og langkjøringer blir kjørt her. I tillegg har jeg tenkt å prøve meg på sykling så fort jeg får muligheten, og jeg håper at også dette blir godkjent av den kranglevorne ankelen min.

Det jeg virkelig har innsett i løpet av disse to ukene er at alt ikke alltid går etter planen. Spørsmålet er om jeg skal legge meg ned og gråte over spilt melk, eller om jeg skal gjøre det beste ut av det jeg har igjen? Jeg vet i allefall hva jeg velger!

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Sving deg i form med kettlebells

Endre livsstil på 100 dager, er det mulig?

Kom i form på sofaen

Hvor lite trening er nok?

Få sprettrumpe med disse tre kombiøvelsene

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her