Start i dag!

  3 måneder: kr 439,-
  6 måneder: kr 549,-
12 måneder: kr 719,-
 

UT PÅ TUR: Camilla og Marlen motiveres av hverandre. De klarer som regel å få hverandre opp av sofaen og ut i naturen for å få trim og frisk luft. Foto: Ole Martin Halvorsen.

Motivasjon:

– Derfor trener vi sammen

Søstrene Camilla (27) og Marlen (23) er helt avhengig av hverandres støtte i hverdagen – også når det gjelder å komme seg opp av sofaen. De to har funnet nøkkelen til en sunnere hverdag sammen.

Johansen-søstrene har vokst opp i Skien, og det er i dette området jentene har sine faste turruter. Marlen bor i Porsgrunn med kjæresten og hunden sin Bella, og jobber som helsefagarbeider i hjemmesykepleien. Storesøster Camilla bor i nabobyen Skien med sin kjæreste, der hun jobber som sykepleier på sykehuset. For et par år siden begynte søstrene å trene sammen, og de ble fort bitt av basillen.

– Vi begynte med et åtte ukers trenings- og kostholdsprogram, og etter det fortsatte vi å trene sammen og gå turer. Det har vært litt til og fra, men vi har stort sett holdt det i gang, forteller eldstesøster Camilla.

Planlegger ukentlige trimturer

 

GLADE OG SPREKE: Vektklubb har hjulpet Camilla i form. Foto: Ole Martin Halvorsen.

Fokuset deres er å holde seg i form, ha overskudd og holde seg frisk, og det er det som motiverer de til å trene. De mener det handler om å føle seg vel i sin egen kropp, og å kunne se seg i speilet og føle seg vel.

Slik kan du gå ned 10 kg før sommerferien.

Fordi begge jobber turnus må de planlegge treningsøktene uke for uke. De er begge enige i at de er flinke til å hjelpe hverandre opp av sofaen, og at de motiverer hverandre. Camilla trener på treningssenter to til tre ganger i uken, samtidig som de begge går turer sammen flere ganger hver uke. Skulle de gått alene ville derimot saken vært en annen.

– Jeg går sjeldent tur alene, jeg syns det er skikkelig tiltak, sier Camilla.

– Ja, det gir mye mer motivasjon å gå sammen med noen, samtykker Marlen.

Camilla har ikke hund, slik som lillesøsteren har, men hun har ingen problemer med å finne seg en turkamerat som er villig til å komme seg ut i frisk luft.

– Jeg har heldigvis mange venninner som liker å gå, så det er sjeldent et problem.

Føles deilig etterpå

Tur blir det uansett vær, og de går som regel alltid mellom én og to timer. De har flere runder å velge mellom, og på sommeren går de toppturer. De har enstemmig mening om motivasjonen bak å komme seg ut:

– Det er skikkelig deilig å komme seg ut i frisk luft, spesielt om vinteren når det er mørkt og kaldt. I tillegg er følelsen etterpå så vanvittig deilig, det er så god følelse når man er ferdig – og det gir masse motivasjon, forteller Marlen, før eldstesøster legger til at å sitte inne med god samvittighet på kvelden også er en god motivasjon.

Når det kommer til matlaging finner søstrene mye inspirasjon på blogger og Instagram. Camilla meldte seg nylig inn i VG Vektklubb og forteller at det gir kjempemotivasjon.

 

TID TIL Å LUFTE TANKENE: Det er deilig med friskluft i lungene, og en god samtale med en venn for å klarne hodet. Foto: Ole Martin Halvorsen

– Jeg lærer så mye om mat, næringsinnhold og det å telle kalorier, sier hun fornøyd.

Ida Gran-Jansens mettende middagssalater.

Svaret på hvorfor de trener og lager mat sammen er enkelt. De forteller at det er fort gjort å bli liggende om man kommer hjem fra jobb og legger seg på sofaen. Å lage en avtale med noen gjør det lettere å komme seg både på kjøkkenet og ut på tur eller trening.

Etter søstrene begynte å trene sammen har de mer overskudd og energi. Treningen, sammen med et fokus på å spise sunt, har gitt resultater på kroppen, og både Camilla og Marlen ser positive effekter på både kropp og sinn.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play