FØR OG ETTER: Salif Camara hadde gått ned over 60 kilo i vekt da han meldte seg inn i Vektklubb.no. De resterende kiloene har han tatt av etter at han ble medlem. Foto venstre: privat. Foto høyre: JON WILHELM SCHWEDER

2. plass i Årets Medlem 2012: Salif tok av 73 kilo!

Publisert: 2013-01-13 12:08

Salif Camara (27) fra Oslo var en tungvekter på over 160 kilo da han begynte å trene.</p><p>

– Etter flere år med dårlige valg snudde det etter at en kollega utfordret meg til å være med på en sirkeltreningstime. Da var det gjort. Fra før hadde jeg i noen måneder lagt om kostholdet. Men det var først da jeg kombinerte kosthold med trening at det løsnet, forteller Salif Camara.

Han endret fokus: I stedet for å tenke på alt han ikke kunne spise, begynte han å tenke på hva han skulle spise for å få maksimalt utbytte av treningen.

Nå har han kommet på annenplass i Årets medlem-konkurransen!

– Å komme på annenplass er gjevt! Det var artig i det hele tatt å bli nominert, sier Salif.

Annonse
kampanje

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og ukentlige menyforslag.

Knekt koden

Jurymedlem Trine Hattestad, selv tidligere olympisk mester i spydkast, tar av seg hatten for Salifs prestasjon.

– Imponerende at han har klart å gå ned så mye i vekt uten slankeoperasjon, sier Hattestad.

– Dessuten har han tilsynelatende knekt mange av de kritiske kodene for å leve et sunnere liv, tilføyer jurymedlem Christian A. Drevon.

Salif, som jobber som driftskonsulent i IT-bransjen, har trent svært variert.

– Jeg åpnet kroppen og sinnet for ulike treningsformer. Det ble etterhvert joggeturer, sykkelturer, svømming og sprint, forteller han.

Å gå ned et visst antall kilo, var ikke hans mål.

Aldri i mål

– Mitt mål var en visjon om å komme i bedre form enn måneden, uken og dagen før. Vektnedgang, trening og konkurranser blir da bare virkemidler for å nå visjonen min. Samtidig er dette en visjon jeg aldri fullt ut oppnår, og jeg vil derfor aldri kunne si meg ferdig. Jeg har derfor et evighetsperspektiv.

Før spiste Salif mye ferdigmat. I dag består kostholdet hans av mer rene matvarer.

– Kroppen responderer mye bedre når jeg spiser kjøtt, fugl, fisk, grønnsaker og frukt. Et bevisst forhold til hva jeg putter i meg, og planlagte treningstimer, har vært viktig på veien. Jeg har også fått god støtte fra venner og familie.

I dag trener Salif fire til fem ganger i uka.

TØFT LØP: I sommer deltok Salif i løpet med det talende navnet Oslos bratteste, som er 2,7 kilometer langt og går opp Wyllerløypa til Tryvannstårnet.

Spøkte om seg selv

– For å øke motivasjonen og bedre resultatene har jeg deltatt i flere konkurranser. Den beste konkurranseopplevelsen var å stå på toppen av Tryvann, etter å ha gjennomført løpet Oslos bratteste. Tøft og morsomt!

Salif har vært tykk siden barneskolen, men fleipet ofte om sin egen kropp. I ettertid ser han at fleipen var en forsvarsmekanisme. Salif tror det var mange som snakket om ham bak ryggen hans.

Han skulle ønske at noen hadde satt seg ned og snakket alvorlig med ham om vektproblemene.

– Sånne ting er vanskelige. Det er ikke en samtale man bare hopper inn i. Man tenker seg om, og man tar den ikke med hvem som helst. En fleipete kommentar koster mye mindre enn å sette seg ned med noen og si at de bør endre måten de lever livet sitt, sa han i et tidligere intervju med Vektklubb.

Å holde vekten er minst like vanskelig som å gå ned i vekt. Dette er noe Salif nå er svært oppmerksom på.

– For å fortsette på samme vei vet jeg at jeg er nødt til å jobbe like hardt som før for å nå nye høyder. Det handler om sunn fornuft og vilje, for det finnes ingen snarveier.

Salifs beste tips

  • Bestem deg og gi aldri, aldri opp. Akkurat som det tar tid å øke i vekt, tar det tid å gå ned. Derfor er det viktig å finne treningsformene og kostholdet som passer akkurat deg.
  • Vær kreativ, let etter og utforsk nye treningsformer og matvaner.
  • Ta deg tid til å finne aktivitetene og et kosthold du kan trives med – resten av livet.


Tilbake til artikkelen om vinneren av Årets medlem 2012

Les også om Jorunn som kom på tredjeplass: – Ei ditt eget liv. Det er mitt motto, sier Jorunn Seldal (25) som har tatt av 35 kilo.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sniktitt på Vektklubb.no og bli medlem her

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

18 timer

58minutter

3 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her